PLOG – Vakantie naar Lanzarote

PLOG – Vakantie naar Lanzarote

Vorige maand zijn wij een weekje naar Lanzarote geweest met z’n vieren. Het was een heerlijke week, de kinderen hebben genoten en wij ook. Kijk je mee?

Heenreis van Schiphol naar Lanzarote

We hadden de reistijden goed uitgezocht. Geen achterlijk vroege ochtendvlucht. Of een vlucht laat in de avond. We vlogen om 13 uur vanaf Schiphol naar Lanzarote. En dat was prima. Dat zou betekenen dat Thomas lekker even kon slapen in het vliegtuig en wie weet deed Lau ook wel even haar ogen dicht.

Op Schiphol hebben we de kinderen nog lekker laten rondrennen. Ergens in een hoekje naast een broodjeszaak stond een grote lockerkast, waar je je bagage in kan opbergen voor een x-tijd. Daar hebben ze wel 30 rondjes omheen gerend. We hadden ook een kleine bal bij ons waar ze ook nog even mee hebben gespeeld. Zo raasden de kids mooi uit en de andere reizigers vonden het heel aandoenlijk om te zien, haha. Overigens, een van ons twee was er altijd wel bij hoor.

In het vliegtuig hadden we lekker wat ruimte. Ik zat met Thom op de voorste stoel en op rij 2 hadden Oscar en Lau twee stoelen. We hadden het gehoopt, en dat gebeurde ook; de stoel naar Oscar was niet bezet. Zo hadden we dus die hele rij tot ons beschikking + die stoel op de eerste rij. Dat was wel lekker hoor.

Helaas was Thomas zo onder de indruk van alles dat hij niet wilde slapen. Moe en overprikkeld was het een hele kunst om hem te vermaken zonder dat hij de andere passagiers teveel tot last was. Uiteindelijk kreeg ik ‘m in slaap rond half 4. Yes. Totdat de stewardess om 4 uur om ging roepen dat ze nog even langskwamen met de luxe artikelen. Daar schrok hij wakker van. Aargh!

Het is best een lange vlucht naar Lanzarote. Er staat een flinke 4,5 uur voor. Nou hadden we tegenwind en hebben we er bijna 5 uur over gedaan. Pff. Dat is met jonge kinderen toch echt wel heel lang.

Maar afijn, aan alles komt een eind, en zo ook aan deze heenvlucht. We zijn er! We zijn op Lanzarote. Terwijl we op de bagage wachten, voetbalde ik met de kids en deden er allemaal kindjes mee. Alle ouders waren blij met dit fysieke vermaak voor hun kinderen. Even uitrazen na 5 uur stil moeten zitten

Hotel

Ik heb geen foto’s gemaakt van het hotel en onze bungalow. Die pluk ik zo even voor je van het internet. Ons hotel Relexia Lanzasur Club lag op een half uurtje rijden van de luchthaven in Playa Blanca. Lanzarote is niet zo groot. Een prima hotel, met bungalows. En daarvoor kwamen we. We hadden een geschakelde bungalow gehuurd, waardoor we twee huisjes hadden, zeg maar. Een keukentje/woonkamer, een badkamer en slaapkamer, en dat twee keer. Oh en natuurlijk een terrasje, het grote voordeel van een bungalow.

De kinderen sliepen in het ene huisje. Lauren in het grote bed, en thomas in een campingbedje in de woonkamer. En het andere huisje was ons domein. Terwijl de kinderen ’s avonds sliepen, konden wij nog heerlijk buiten zitten met een serie en een drankje.

Klik hier om ons hotel op Sunweb te bekijken.

Zwembad

Naast de bungalow, was een groot pluspunt het bijbehorende zwembad van het hotel. Het hotel zelf had twee leuke zwembaden, maar dat waren gewoon zwembaden waar je in kan plonsen. Aangrenzend ligt een klein aquapark met superleuke glijbanen, die inclusief is voor hotelgasten. Top! En ik had het al gezien online, er is een heel leuk kindergedeelte!

Met laag water waar Thomas ook in kon staan, een grote brede glijbaan, een bochtenglijbaan en een gebouwtje met een emmer op het dak die een keer in de zoveel tijd overloopt en al het water eruit gooit. Daarbij waren ook nog 5 kleine glijbanen en wat waterspuwers. Afijn, veel vertier voor de kinderen dus.

Lauren is wel 100 keer van alle glijbanen geweest en wat zijn grote zus doet, wil Thom ook doen. Hij is nog te klein om zelf de trap op te gaan, dus een van ons liep met hem mee en zetten hem bovenaan de glijbaan op zijn billen, en de ander ving ‘m beneden op. De grootste lol had hij. En wij dus ook!

Ik heb heel even, toen Thomas sliep en Lau met Oscar in het zwembad was, een paar bladzijdes uit mijn boek kunnen lezen. Dat duurde niet lang, want het was een kort dutje van Thom. Maar dat geeft niet. Over een paar jaar, als ze allebei hun zwemdiploma hebben, komt dat wel weer. Ik heb wel een boek uitgelezen overigens, maar dan vooral ’s avonds als de kids op bed lagen. Of tijdens hun middagdutje op het terras bij de bungalow.

Lees hier mijn review van boek 8 van De Zeven Zussen:
Atlas, het verhaal van Pa Salt – Zonder spoilers!

Miniclub

Na het avondeten om half 7, brachten we Thomas om half 8 naar bed. Met een uur tijdsverschil in Nederland, eigenlijk net te laat (want half 9), maar afijn. Met de camera op zijn bedje, gingen we dan met Lau naar de minidisco om 8 uur.

Je kent het vast (of niet..) maar het is een grote chaos van kinderen, verschrikkelijke liedjes en bloedheet. Haha. Maar oh zo leuk! De hokey poky, Chu Chu Wa, Head Shoulders Knees and Toes, en nog een aantal Spaanse liedjes passeerden elke avond de revue. (Lanzarote is een Spaans eiland!) En ik moet zeggen, Lauren kende ze bijna allemaal aan het einde van de vakantie.

Naast de minidisco, was er ook een miniclub. Waar je in theorie je kinderen elke ochtend en middag naartoe kan brengen. Een soort kinderopvang, haha. Wij hebben Lauren een keertje een ochtend daar laten spelen en knutselen. Zij blij, wij blij.

Wij zijn toen met Thom in de kinderwagen even naar het boulevardje gelopen, om wat te drinken. Dat was heel fijn en gezellig. Thomas dronk trouwens flink mee met deze smoothies, ware het niet dat hij deze papieren rietjes dichtbijt. Ik snap dat plastic niet oké is, maar papieren rietjes zijn niet zo’n goed alternatief…

Strand

We zijn dus veel in het zwembad geweest, wat ideaal is met kleine kinderen. Maar we wilden natuurlijk ook even naar het strand. Wat een onderneming, haha. Maar wel heel leuk.

Met Lau ging ik krabbetjes en visjes vangen op de rotsen. We vingen niets, maar kwamen wel met slakjes en steentjes terug. Ook leuk. Thomas speelde met het zand, waar hij toch wel even aan moest wennen. Maar toen hij eenmaal de zee voelde, kregen we hem er niet meer uit. We speelden met de stenen, die elke keer weer door de zee mee terug werden genomen. Het was heerlijk.

Terug in onze bungalow heb ik eerst de kinderen maar even heeeeel goed afgespeld, want alles – alles – zat onder het zand!

Hardlopen

Eerlijk? Het is best hard werken met twee kinderen op vakantie. Het is heerlijk en ontzettend leuk, maar je staat de hele dag aan. En anders dan thuis. Ik vind het dan altijd heerlijk om mezelf even uit te laten, zoals ik het noem. Hardlopen dus.

Een keertje ben ik ’s ochtends vroeg gaan lopen. Langs de boulevard met alle winkeltjes en restaurants. Alles was natuurlijk nog dicht, dus het was heerlijk rustig. Het was bewolkt zoals je op de foto hierboven ziet en er vielen zelfs een paar druppeltjes. Heerlijk! De tweede keer was de laatste avond en toen ben ik via het standpad naar de vuurtoren gelopen. Ook een rustige route; slechts een paar stelletjes tegengekomen die aan het wandelen waren.

Het is natuurlijk een ander klimaat en best warm, wat ik niet gewend bent. Maar een andere omgeving loopt heerlijk, je hebt zoveel te zien en voor je het weet ben je 7km verder.

Op pad

We zijn veel bij het hotel gebleven, maar we wilden ook wel even op pad. Zo zijn we naar de markt geweest, met de taxi. Waar Lauren allemaal leuke dingetjes zag. Ze had zakgeld van opa en oma gekregen en heeft heel weloverwogen wat dingetjes gekocht. Zo lief.

We hebben gewandeld langs de boulevard en krabbetjes gekeken. We dronken wat, aten was tapas en ik kocht nieuwe slippers. Gewoon even lekker slenteren.

En Lauren heeft een gekleurd vlechtje laten maken in haar haren bij deze lieve dame. Dit was in ons hotel overigens, waar deze dame 5 avonden te vinden was. Goeie business overigens, want ze had het elke avond goed druk! Ze vlecht namelijk ook in, strak en klein. Van die vlechtjes die de hele vakantie blijven zitten.

Terugvlucht van Lanzarote naar Schiphol

En na een heerlijke week, was het tijd om weer naar huis te gaan. Met de heenweg in mijn achterhoofd, zag ik best wel op tegen de terugvlucht. Maar ach, het gaat hoe het gaat, dacht ik ook. Maar gelukkig hebben beide kinderen lekker geslapen. Thom bij mij op schoot. Hij sliep al voordat we opstegen van Lanzarote. En Lauren op haar eigen stoel. Met mijn vest als dekentje.

Dit keer hadden we geen extra stoel tot onze beschikking, maar die man naast haar vond het wel gezellig met haar. Ze is ook echt heel lief geweest. Ze heeft gekleurd, gespeeld, gesnackt en een beetje iPad gegeten. Thomas was ook weer gezellig na zijn dutje en heeft zich ook prima vermaakt. Door die dutjes ging deze vlucht veel sneller, en we hadden geluk want deze keer duurde de vlucht zelfs een beetje korter: 4 uur en een kwartier. Top!

Vorig jaar gingen we naar Turkije op vakantie. Bekijk hier de plog.

Ben jij wel eens op Lanzarote geweest? Of heb je een andere fijne vakantiebestemming met jonge kinderen? Laat het me weten.
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.