PLOG: Vaarkantie 2020 in Friesland

PLOG: Vaarkantie 2020 in Friesland

Twee weken geleden zijn wij op vakantie geweest naar Friesland en die foto’s heb je nog tegoed van me! Het kostte me wat meer tijd om dit artikel online te krijgen, maar hij is wel lekker lang. Kijk je mee met onze vaarkantie?

Misschien volg je me al een tijdje en weet je dat we vorig jaar ook op vaarkantie zijn geweest naar Friesland. Oh jongens, dat was zo’n heerlijke week. De plog van die vakantie vind je hier.

Vrijdag

Dit jaar zaten we ook aan het Sneekermeer, maar precies aan de andere kant in Sneek. Of eigenlijk in Offingawier. Zelfs nog nét buiten Offingawier, haha. We hadden een huisje gehuurd op RCN de Potten en daar mochten we vrijdag om 15 uur in.

Dat gaf ons ’s ochtends nog even de tijd om de laatste dingen in de pakken, de boot achter de auto te hangen en Lauren nog even thuis te laten slapen. Om 13 uur zaten we klaar om te vertrekken!

Ons huisje lag pal aan het water. We keken uit op dit zij-meer van het Sneekermeer en op deze boten. Het waaide ontzettend en de boten klotsten heen en weer. Wij lieten onze boot daarom nog maar even op de trailer. Ik haalde de bestelde boodschappen even op en met z’n drietjes hadden we een heerlijk relaxte middag en avond.

Zaterdag

Alle drie hadden we heerlijk geslapen en na het ontbijt ging Oscar even buiten kijken. Of het mogelijk was om de boot in het water te leggen. Maar het weer zat nog steeds niet echt mee.

’s Middags zijn we naar Leeuwarden geweest. Daar winkelden we een klein beetje en hebben we geluncht. Helaas heb ik er geen foto’s van. Het bleef maar regenen en ook thuis was ’t niet veel soeps… Toen Oscar rond 5 uur even naar buiten ging en zei “Hé, het is droog’, twijfelde ik geen moment. Ik trok m’n hardloopkleding aan en ging de deur uit voor een klein rondje.

’s Avonds kwamen mijn ouders gezellig langs. Ze leerden ons (de beginselen van) klaverjassen. Man wat ingewikkeld!

Zondag

Wat een feest! Samen met opa naar de eendjes (de kwak-kwaks) kijken!

https://www.instagram.com/p/CCRH_zGgnW_/

Het was helaas nog steeds geen vaarweer. Maar omdat we nu hulp hadden konden Oscar, m’n vader en ik de boot in het water laten, terwijl Lauren sliep en m’n moeder in het huisje een boekje las. Met windkracht 5 een enorme klus, maar het is gelukt!

Daarna gingen we met z’n vijven Sneek in. Daar lunchten we met deze kibbeling plate en liepen we uiteraard ook nog even langs de Waterpoort. Vorig jaar hebben we er onder gevaren en dit jaar stonden we erop!

Kus voor jou!

Maandag

Vandaag was een vriend op bezoek. Toen hij en Oscar op het park een balletje gingen slaan, ben ik even gaan sporten op het terras van het huis. Lauren lag in bed en ik dacht: “ik kijk wel even hoe ver ik kom.”. Nou, ik kon zelfs nog douchen en me aankleden voordat ze wakker werd. Top!

Daarna reden we naar Lemmer. Want ja, nog steeds geen vaarweer. In Lemmer aten we een visje, deden we boodschappen voor het avondeten en kocht ik een gebakje bij de bakker welke ik mee nam naar het huisje.

Heerlijke Friese Oranjekoek, lekker! Een echte Friese lekkernij. Van mijn grootouders heb ik geleerd dat de echte koek met crème is, maar met slagroom smaakt ie ook goed hoor.

Terwijl Lauren weer op bed lag speelden we een spelletje Clever. Ik had een aantal spellen meegenomen: Clever. Qwixx en Sushi Go! Klik hier om meer te weten te komen over deze supertoffe spellen.

Terwijl Oscar de pizzaoven aandeed, maakten wij de pizza klaar. Helaas kregen we de oven niet warm genoeg en na 45 minuten was ie nog niet gaar, oeps! Dan maar in de gewone oven.

Dinsdag

Het was zowaar een beetje zonnig en warm! Lauren vermaakte zich met de eendjes terwijl Oscar en ik ons klaarmaakte om….

… te gaan varen! We gingen even naar Terherne en terug. De heenweg was perfect, maar terug sloeg het weer om. Oscar dook met Lauren onder de kap, want we kregen een plensbui op ons dak. Ach, we hebben gevaren!

We hadden al een dagje zwemmen in de planning maar ook daarvoor moet je een plekje reserveren. En met de vakantie in het noorden van het land was er geen plek maar. Maar Oscar vond aan het begin van de middag toch nog een plekje en zo gingen we ’s middags zwemmen in Swimfun.

Ik trok per ongeluk Lauren haar badpak verkeerd om aan, oeps haha. Ze moest ontzettend wennen aan het lawaai in het zwembad, maar toen ze eenmaal lekker aan het spelen was in het peuterbadje wilde er niet eens meer uit haha. Uitgeput viel Lauren ’s avonds in slaap. En ik ook.

Woensdag

’s Ochtens schopte ik Oscar uit bed, zodat ik kon uitslapen. Oh daar was ik aan toe! Toen ik later beneden kwam had ie superlief de tafel voor me gedekt met een ontbijtje. ❣.

Daarna gingen we naar Grou waar we even hebben rondgewandeld en daarna lunchten in het haventje. Daar was een ander gezin ook neergestreken en die meiden vonden Lauren maar wát interessant. En andersom ook 😉.

Het klaarde weer op, dus hop de boot in! We voeren door Oppenhuizen en Uitwellingerga, een prachtige route langs allerlei achtertuinen. Oh zo fijn om toch nog een keertje te kunnen varen.

Donderdag

De laatste volle dag in het huisje. Wederom belabberd weer, dus na het ontbijt en Laurens ochtendslaapje stapten we in de auto voor nog een bezoekje aan een Fries stadje: Terherne.

Wij aten daar een taartje en Lauren at voor het eerst poffertjes. Lekker smullen.

Omdat het wel minder is gaan waaien, konden we de boot voor de deur leggen. Ziet er toch wel leuk uit he! Verder deden we niet veel; we pakten alvast in, liepen nog een rondje over het park (in de regen) en bestelden patat.

Vrijdag

Tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat we de boot hadden overgedragen aan m’n schoonouders. We moesten al om 10 uur uitchecken, wat we netjes deden: we leverden om 10 uur de sleutel in bij de receptie. Maar we bleven nog wel eventjes gebruik maken van het huisje, wel zo handig met een kleintje. Lauren kon nog lekker even spelen en wij konden nog naar het toilet vlak voor vertrek.

Thuis pakten we de auto uit, ging de eerste was erin en bestelden we sushi. Perfecte afsluiter van de vakantie.

Dat weekend hebben we trouwens een heerlijk zonnig weekend gehad, thuis. Ik hield een plogje bij, die lees je hier!

Donderdag en vrijdag

Fast forward naar de donderdag en vrijdag erop. Want we gingen opnieuw naar Friesland! De boot moest natuurlijk weer opgehaald worden en dat combineerden we met een dagje varen.

Wij arriveerden aan het einde van de ochtend in Friesland en Oscars broertje en zijn vriendin een uurtje later. Zij brachten taart mee, want vandaag vierden we Lars’ verjaardag! 🎁

Oscar haalde de boot op en terwijl Lauren met oma thuisbleef (o.a. voor een dutje) voeren wij met z’n vijven nog een rondje Oppenhuizen.

Varen maakt me echt gelukkig! Lekker in de buitenlucht, op het water en een beetje om je heen kijken. Helaas kregen we een regenbui op ons dak (tuurlijk!). We pasten niet met z’n vijven onder het zeil dus Lars en Oscar stonden met een paraplu de boot te besturen.

Het weer gaf wel ontzettend mooie plaatjes.

Toen was het toch echt tijd om de boot weer op de trailer te hijsen. Dat ging niet helemaal vlekkeloos, maar poging 3 lukte. Na het avondeten (bbq) vertrokken Oscars broertje en z’n vriendin weer naar huis. Wij bleven slapen, in het stapelbed. Lauren lag in haar bedje naast me, hoe heerlijk is het om met dit uitzicht in slaap te vallen.

Vrijdagochtend koppelden we de boot achter de auto en reden we weer naar huis. We maakten zaterdag nog gebruik van de boot op de trailer, door naar Amsterdam te rijden, daar de boot te water te laten en een middagje op de Amsterdamse grachten te varen. Zondag hebben we de boot weer van top tot teen schoongemaakt en inmiddels ligt ie weer in de haven.

En voor nu hopen we op veel mooie dagen in augustus en september, zodat we hier in Utrecht nog vaak kunnen varen. Ondanks het weer was het een heerlijke vaarkantie. Ben jij wel eens op vakantie met de boot geweest?
Liefs Aaf

2 gedachten over “PLOG: Vaarkantie 2020 in Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.