PLOG: Skiën met kerst 2022 in Oostenrijk

PLOG: Skiën met kerst 2022 in Oostenrijk

Na twee jaar geen wintersport – want corona en een baby – gingen we eindelijk weer op wintersport. En ooh wat was het weer fijn! Een hele week met lieve, leuke mensen, lekker veel buiten en natuurlijk ook weer heerlijk skiën. Ik neem je met een hoop foto’s mee in deze heerlijk week. Kijk je mee?

Onderweg naar Oostenrijk

We besloten om in twee dagen naar Oostenrijk te rijden. Het is een rit van minimaal 9 uur en dat is met twee jonge kids toch wel een hele lange zit. We boekten een hotel voorbij Frankfurt en zo hoefden we de eerste dag maar 4 uurtjes te rijden. Dikke prima!

De kinderen hebben allebei een dutje gedaan en we stopten maar een keer. Onderweg zorgde ik voor genoeg vertier voor beiden. Dat betekent vooral snacks. Voor Lauren hadden we een autostoel-organizer opgehangen, waarin zij haar dingetjes kon bewaren. Dat was echt top.

Ook maakte ik autobingo voor haar. Nog een beetje ingewikkeld, maar ze vond het wel leuk en het bood op het juiste moment even goede afleiding.

Aangekomen in ons overnachtingshotel sjouwden we alle spullen naar boven en schoten we snel in onze zwemkleding. Want het hotel had een zwembad. Top! Helaas was het water een beetje koud, dus Thomas moest er niets van hebben. Lauren heeft zich uitstekend vermaakt. Heerlijk om zo even uit te kunnen razen na een dagje stilzitten in de auto.

We aten een snelle maaltijd bij Vapiano’s om te hoek en toen de kinderen eenmaal sliepen, zetten wij de babyfoon aan en konden we nog even een drankje doen in de hotelbar.

Dag 2 ging net zo soepel. ’s Ochtends reden we eventjes langs de supermarkt voor wat broodjes en drinken. We reden in de regen, maar er waren nauwelijks files. Zo kwamen we rond half 4 aan in het huisje. Er was al door iemand anders uit onze groep ingecheckt, dus we konden er zo in.

Wat later arriveerden de anderen ook, aten onze kids een soepje met een broodje en legden we hen moe en vol van alle indrukken in bed. Welterusten kindjes, tot morgen! Zelf aten we daarna met de groep en niet veel later doken wij ook in bed.

Ons huisje

Zoals ieder jaar hebben we ook dit jaar een groot ruim huis gehuurd. Dat moet ook wel, want als de groep compleet is dan zijn we met 21 volwassenen en 8 kinderen. En we zijn groeiende! Dit huisje was heel fijn. Met genoeg ruime comfortabele kamers en meerdere zithoeken, had iedereen z’n eigen plekje als je dat wilde maar kon je ook de gezelligheid opzoeken. En een ruime keuken, niet onbelangrijk!

Ook de kinderen hebben zich heerlijk vermaakt in het huis. En goed geslapen. Lau had zelfs haar eigen roze (!) kamer. Thomas sliep en suite bij ons. Ze zijn beiden maar één keertje bij ons in bed beland. Verder hebben we echt heel prima geslapen en zelf een dagje een beetje uitgeslapen omdat de kids dat ook deden.

M’n e-reader had ik wel meegenomen, maar helaas niets in gelezen. Wel heb ik (samen met wat anderen) deze puzzel afgemaakt. Lau heeft veel met haar nieuwe letters gespeeld en Thomas vond de baby van het andere stel ontzettend interessant. Het ís ook een heel lief en leuk meisje :-).

Vanuit het huisje wandelden we het mini-dorpje in, met een mini-supermarkt en een bakker. Maar meer hadden we ook niet nodig. Ook heb ik nog een klein rondje gerend vanuit het huisje. Eerst daalde ik af naar de rivier om die te volgen. Daar was het pad – met dank voor de tip van de wandelaars in de groep – prima te doen. Ik houd alleen niet van heen en weer rennen, dus ik wilde toch een rondje. Daardoor moest ik na 4 kilometer ontzettend klimmen om weer achterin het dorp uit te komen. Dat hebben mijn kuiten gevoeld haha. Maar het was heerlijk.

6 dagen skiën

De skiweek bestond uit zes dagen skiën. Het was nog wel even afwachten wat de sneeuwcondities zouden zijn, maar gelukkig hebben we elke dag goed kunnen skiën. Oscar en ik hadden afgesproken om en om te skiën, zodat de ander bij de kinderen kon blijven. En – superlief – paste een aantal uit de groep ook soms op de kinderen. Zo hebben Oscar en ik toch nog een dagje samen kunnen skiën, ben ik een keertje alleen met Lau naar de piste geweest terwijl Thomas sliep, en Oscar ook. Heel heel fijn.

Zoals je misschien wel hebt gehoord in het nieuws, was en is het heel warm in de wintersportgebieden momenteel. In delen van de Alpen is skiën niet eens mogelijk omdat er simpelweg niet tot nauwelijks sneeuw ligt. Wij hadden het geluk dat er genoeg sneeuw lag in ons gebied. Wel werd het elke middag papperig, door de hoge temperaturen. Maar het had ook voordelen, want zo hebben we ook bijna alle dagen lekker buiten in het zonnetje kunnen lunchen. Vanaf een uurtje of 14:00-14:30 waren de pistes niet zo goed meer. We skieden daarom de hele ochtend, en lunchten laat, om na de lunch terug te skiën naar het dal (of gewoon lekker de gondel naar beneden te pakken).

We aten tussen de middag heerlijk op de piste, love it. Goulashsoep, hamburger en m’n favoriet van dit jaar: Tiroler Gröstl. Dit laatste restaurant was sowieso top, want ze serveerder niet de standaard fastfood, maar maakten er echt een goede maaltijd van.

Lauren ging skiën

Voor het eerst, mocht Lau ook op de ski’s. Zij is het laatst op wintersport geweest toen ze nog niet eens 1 jaar was. Daarna kwam Covid en daarna werd Thomas geboren. Zo was het gewoon drie jaar legeden dat we voor het laatst naar de sneeuw op vakantie zijn geweest.

De skiverhuur vond het alleen maar superleuk dat dit kleine grietje al wilde skiën, waardoor we haar skischoenen en skietjes gratis mochten huren. Zo’n 10 mensen uit de groep hadden kunnen spulletjes bij de skiverhuur gehuurd, dus we hebben daar een flink bedrag uitgegeven overigens.

Lauren moest wel even wennen aan die gekke schoenen waar je zo raar mee loopt, haha. Maar het skiën vond ze heel leuk. We begonnen in het kinderweitje, waar ik haar een beetje heen en weer duwde en trok. Het glijden vond ze heel leuk. Oscar was naar ons toe geskied en samen zijn we toen met de gondel omhoog gegaan. Tussen Oscars benen in is ze een paar keer van de les-piste gegaan. “Sneller papa, sneller”, riep ze heel hard. Haha. Zo leuk!

We aten patat op de piste en dronken er skiwasser en een biertje, om daarna met de gondel weer naar beneden te gaan en met de bus naar huis. Wat een avontuur en wat vond ze het leuk.

Daarna hebben we nog 1 dag met haar geskied. Het was zo leuk! En zij vond het ook zo leuk. Dat was ons doel, dat ze het leuk zou vinden op de piste, op de ski’s, in de sneeuw. En dat is wel geslaagd!

Wil je meer lezen over onze voorgaande wintersportvakanties? Klik dan hier!

Terugreis

Op donderdagmiddag kwam ik – het was mijn skidag – op tijd terug naar het huis om samen met Oscar alles in te pakken in de auto. We aten vroeg met onze kinderen en voordat de groep ging eten stapten wij in de auto. Iets over 18:00 uur reden we het dorp uit, op naar huis.

We kozen er dus voor om de terugreis in één keer ’s nachts te rijden. Dat hebben we drie jaar geleden met Lauren ook gedaan en dat ging heel erg goed. En ook deze keer ging het goed. Het was rustig op de weg, we konden dus goed doorrijden. We stopten twee keer om te plassen en om te wisselen van bestuurder. De kinderen werden wel een beetje wakker van die stops, maar toen we eenmaal weer reden sliepen ze ook weer.

Om 2 uur ’s nachts kwamen we al aan thuis en pakten we alleen de hoognodige dingen uit de auto zoals onze toilettas en Thomas’ slaapzak. We gaven Thom een fles melk en daarna ging hij naar zijn eigen bed. En ook Lau legden we in bed en accepteerde het na een voorleesverhaaltje dat we verder gingen slapen.

En zo sliepen wij ook om half 3, echt top! Vrijdag waren we wel ietsjes brak door een korte nacht, maar ach. Dat hebben we wel eens vaker met jonge kids.

Het was weer een heerlijke week, waar ik altijd zo van oplaad. En we hebben het geluk en de luxe dat we in februari nóg een keertje gaan skiën! Nu al zin in. Ga jij dit jaar op wintersport?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ PLOG: Skiën met kerst 2022 in Oostenrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.