PLOG: minivakantie naar het Veluwemeer

PLOG: minivakantie naar het Veluwemeer

Hooi! We zijn eind mei een paar daagjes op vakantie geweest en dat was heel erg fijn. Zo aan toe om even als gezin eropuit te zijn. We hadden een huisje geboekt aan het Veluwemeer en daar hebben we 5 heerlijke dagen gehad. Kijk je mee?

Europarcs Zuiderzee

We huurden een huisje bij Europarcs Zuiderzee. Officieel volgens mij gemeente Biddinghuizen, maar het ligt dichterbij Elburg. Een groot en nieuw park, met mooie huisjes. Er is een speeltuin, een kinderboerderij, een snackbar en winkel. Meer dan prima dus.

We kwamen woensdag einde van de ochtend aan en het huisje moest natuurlijk eerst onderzocht worden. Daarna installeerden we Laurens campingbedje en heeft ze een dutje gedaan. En ze was niet de enige die even ging slapen ;-). Daarna aten we chippies in bed (want het is vakantie!)

’s Middags wandelden we langs de haven en speelden we even in de speeltuin. Maar ooh het was zo koud. Gauw weer terug naar huis. We sloten de dag af met pizza en patatjes!

Op de fiets naar Elburg

We hadden onze fietsen meegenomen en dat was echt top. We fietsten naar Elburg, wat nog geen 15 minuten was. Daar eten we een haring (en Lauren at mee!) en een portie kibbeling. Elburg (en de omringende dorpen) is bekend vanwege de haven en de visafslag. Daarnaast is Elburg ook gewoon een heel leuk en oud vestingstadje.

Daar is de zon

Na twee dagen koud en nat weer kwam daar eindelijk de zon. Fijn he! We maakten er goed gebruik van en gingen weer gezellig op pad. Dit keer naar Harderwijk. Daar heb ik helemaal geen foto’s genomen, dus je moet me maar geloven. We wandelden wat door de binnenstad en ploften aan het eind van de ochtend op het terras aan het water.

’s Middags speelde Lauren heerlijk in de tuin, met blote benen. Ik lag in ’t zonnetje in het gras en Oscar luisterde een podcast. Dit moet vakantie zijn!

Daarna stapten we in de auto naar Pannenkoekhuis Hans en Grietje. Ken je dat al? Wat een enorm leuk speelpark / restaurant. De bediening was een chaos, de pannenkoek was prima, maar de huisjes en de speeltoestellen maakten het dubbel en dwars goed. Lauren was nog net iets te jong, iets oudere kinderen kunnen hier heerlijk zelfstandig spelen. En daarna genieten van een welverdiende pannenkoek. Bij alle kinderpannenkoeken krijg je een heksenmunt, die je kan omruilen voor snoep in het winkeltje. Top!

Onze laatste zonnige dag spendeerden we weer in Elburg. We aten vis en een ijsje. We shopten een beetje en daarna ploften we op het terras in de zon. Dit was de eerste keer dat we met Lauren op het terras gingen eten, wat een leuke primeur! Toen het zonnetje te laag stond om nog warm te zijn, liepen we terug naar de fiets. We maakten nog een gezellige selfie op de brug en daarna fietsen we naar het huisje.

Het was echt heerlijk om er even uit te zijn met z’n drieën. Na drukke dagen op het werk en twee dagen ziekenhuis (Lauren had een liesbreuk, maar dat is gelukkig allemaal goed gekomen) waren we hieraan toe. Perfect getimed dus. Nu al zin in alle andere vakanties dit jaar (die we nog moeten plannen hoor).

Bekijk hier de plogs van voorgaande vakanties.

Hopelijk vond je het leuk om mee te kijken.
Liefs Aaf

2 gedachten over “PLOG: minivakantie naar het Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.