PLOG: Mei met heerlijk veel zon

PLOG: Mei met heerlijk veel zon

Na alle regen de afgelopen maanden, waren we toch zo toe aan zonnige dagen. En die kregen we volop in mei! Zo fijn. We hebben heel veel leuke dingen gedaan. Kijk je mee?

Geertjeshoeve

Op de woensdag in de meivakantie gingen we samen met de buurtjes naar de Geertjeshoeve. Met geitjes, maar met nog veel meer speeltoestellen. Oh wat hebben de kinderen zich vermaakt. Ze zaten van top tot teen onder het hooi. Thuis dus maar meteen in bad en na het eten vielen ze als een blok in slaap.

Weekendjes weg

We gingen weekendjes weg. Met mijn familie en met Oscars familie. Naar de camping, naar het strand, waar het ook zulk heerlijk weer was. We speelden dus heel veel buiten, gingen erop uit met de fiets, aten met z’n allen, buiten de deur. Het waren echt mini-vakanties. Zo heerlijk.

Speeltuin

Sinds een aantal maanden hebben we een nieuwe / vernieuwde speeltuin in de wijk. En die is echt top. Voor elke leeftijd is er iets wils. Dus als het even kan, wandelen we die kant op. Lau klimt inmiddels zelf helemaal naar boven (zie je haar staan op de meest linker foto?). En glijdt dan via de grote glijbaan naar beneden. Ben zo trots op haar dat ze het inmiddels alleen durft!

Hardlopen

En ik loop lekker hard. Tijdens onze weekendjes weg was het heel fijn om weer eens in een andere omgeving te lopen. Als we weggaan is dat trouwens een van de eerste dingen die ik in de koffer gooi: mijn hardloopschoenen en outfit. Ook thuis loop ik nog altijd lekker. De frequentie is gezakt van 5 keer in de twee weken toen ik nog met het schema liep, naar 2 keer in de week. De langere afstanden die ik nu loop, vergen iets meer rust tussendoor heb ik gemerkt. En daarnaast moet ik ook aan de temperatuur wennen, want oe soms is het al zo warm!

Achtertuin

Nu Thomas zo goed loopt, is het ook heerlijk om met de kinderen in de achtertuin te spelen. Alles staat in bloei, kijk hoe groen die border is! De eerste aardbeitjes hebben we geplukt. We eten ijsjes, glijden van de glijbaan, gaan op zoek naar visjes in de achtertuin, spelen met water. Op pad gaan is leuk, maar soms is thuisspelen net zo leuk!

Draagzak en buggy

Ondanks dat Thomas al lekker stapt, gaat de buggy natuurlijk mee als we op pad gaan. Hoe heerlijk zijn die lekker spekvoetjes in die sandaaltjes?!

Ook kocht ik onlangs een Wildride. Deze peuterdraagzak maak het zoveel makkelijker om je kindje te tillen. Zowel Thomas als Lauren kan er in en ze vinden het allebei top. En ik ook! Straks op vakantie lijkt ie me ook zo’n uitkomst.

Ontspanning

Naast het hardlopen lukt het me de laatste tijd steeds beter om te ontspannen. Nu de kinderen ouder worden en het makkelijker wordt (ja echt!) ga ik weer wat vaker de deur uit. Zo ging ik uit eten met een vriendinnetje (kijk die toetjesplank!) en met mijn nichtjes naar Aida de musical in Scheveningen. Wat een prachtig verhaal, mooi decor en goede dans.

Ook las ik het allerlaatste boek van de Zeven Zussen. Ik heb de eerste zeven boeken verslonden, en ook de andere boeken van de inmiddels overleden Lucinda Riley. Boek 8 vertelt het verhaal van hun adoptievader en de meer dan 600 bladzijden nemen je mee in alle onthullingen. Ik was zo nieuwsgierig dat ik elk momentje gebruikte om te lezen. Zo had ik het boek binnen een week uit! Ik ben van plan er nog een review erover te schrijven, ik hoop dat ik die gauw online krijg.

Toch een beetje regen en kou

Heerlijk he die zon! Helaas was de (lijkt het) enige dag dat het regende de dag van Laurens schoolreisje. Dus met een regenjas aan, laarzen aan, gingen we naar De Molenwaard. Ik was mee als hulpouder en ook in had me goed aangekleed. De kinderen hadden er gelukkig weinig last van. De kids uit mijn groepje speelden heerlijk in de natte speeltuin, stampten in plassen, wilden geen capuchon op en renden alle kanten op. Het was intens, maar heel leuk haha! Vanwege de regen werd het schoolreisje een uurtje ingekocht en voordat ze de bus weer in stapten heb ik eerst nog even 5 kleuters geholpen met droge kleren aantrekken. Wat een werk. Ik had het al, maar nu nog meer; respect voor kleuterjuffen!

Overig

We namen de oude bbq van mijn schoonouders over. We hebben zelf een Weber, maar dat duurt altijd lang voordat ie klaar is. Met twee jonge kids is dat gewoon niet zo praktisch. Dit gaat op gas en is daardoor snel klaar. We gebruikten een schaaltje om op te bakken, wat het beste idee was. Zo werd ie nauwelijks vies en hoefde ik ‘m niet nog eens te schrobben.

Deze tegeltjes zag ik in het restaurant waar mijn vriendin en ik die toetjesplank aten. Dat is toch tof! Ik noem ze paraplutegeltjes, want ik ben nog steeds niet achter de officiële term haha. En die kleur is zo gaaf! Voor in huis iets te groen misschien, maar het zou zomaar kunnen dat wij hier inspiratie uithalen voor ons volgende verbouwproject.

Om deze foto van Lau heb ik zo gelachen. Met haar handen in haar zak, stond ze te wachten tot de kibbeling en frietjes klaar waren. Heerlijk kind is het ook he! Ze wordt zo groot en wijs. De volgende keer stuur ik haar alleen op pad (grapje!).

Hoe was jouw meimaand? Heb je ook zo genoten van de zon en het warmere weer. Fijn he! Laten we hopen dat juni net zo lekker wordt, het begint in ieder geval goed.
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.