PLOG – mamadag op donderdag 2 april

PLOG – mamadag op donderdag 2 april

Een klein beetje luchtigheid in deze zware tijden. Vandaag heb ik geprobeerd wat foto’s te maken, zodat vrijdagochtend deze plog online kan. Kijk je mee naar mijn mamadag met Lauren?

Lauren slaapt, sinds ze begin maart ziek is geweest (buikgriep en wij dus ook!) niet meer door! Vannacht kwam ze om 3 uur en om 4 uur. Ze wil dan ondertussen niet meer drinken, maar huilt wel. Na een slokje water krijg ik haar gelukkig weer in slaap.

Gelukkig slaapt ze een soort van uit en worden we rond 8 uur wakker. Ik haal haar uit bed, geef haar de fles en maak voor ons allebei een boterham. Ik drink er een latte macchiato bij, dat kan ik wel gebruiken.

Lauren speelt heerlijk in de woonkamer terwijl ik in de keuken rommel. Ik pak de vaatwasser uit en weer in. Ik ruim de rotzooi op en ik maak wat fruit voor ons. Lauren krijgt mango-kiwi en ik snij een sinaasappel voor mezelf. Lekker!

Op social media kom ik deze foto tegen, waar ik erg om moet lachten. Mijn broers hebben allebei katten, dus ik stuur ‘m even door. Ik ben benieuwd of ik nog geïnspireerde foto’s terugkrijg.

Heb je mijn Oreo cake al gezien? Ik smelt de chocolade van twee dikke plakken en plak er roze muisjes op. Een vriendinnetje is zwanger en heeft van de week tijdens de 20-weken echo gehoord dat het een meisje is. En hoewel we hen geen echte knuffel kunnen geven, vind ik dat we dit soort momenten moeten blijven vieren. Dus ik breng dit kleine cadeautje langs.

Lauren en ik doen boodschappen en komen wat laat thuis. We hebben allebei flinke trek! Lauren eet 1,5 boterham en Oscar en ik eten een broodje tonijn. Ik heb zo’n trek dat ik pas een foto maak als ik m’n broodje bijna op heb. Sorry, haha!

’s Middags, terwijl Lauren slaapt, werk ik nog even. Ik heb een videocall gepland staan. Normaliter probeer ik zo min mogelijk te werken op mijn vrije dag en al helemaal tijdens deze thuiswerktijden. Maar voor de voortgang van het project was dit echt even noodzakelijk.

Daarna ga ik gauw de stad in om een bestelling bij de Hema op te halen. Jeetje wat is het er uitgestorven. Blijft toch gek om ’t zo mee te maken.

Thuis krijgt Oscar de keuze: wil je kant en klare paella of gourmetten? Hij koos voor het tweede. Ideaal, want zo hoefden we niet te koken en maakten we van deze gewone dag toch een beetje een speciale dag. Omdat het kan. Omdat het bijna een jaar geleden is dat Lauren thuiskwam. Omdat het bijna Pasen is en de supermarkt gourmet vleesjes verkoopt.

Lauren knabbelt lekker mee met het brood (ze had al avondeten op) en maakt ons onwijs aan het lachten met haar gekke acties. Na het eten razen Lauren en Oscar nog even uit. Ze zijn heerlijk aan het dollen en geniet van alle gekheid. Daarna krijgt ze haar pyjama aan en drinkt ze haar papfles. Welterusten moppie 😘.

’s Avonds edit ik een filmpje. Vanuit de afdeling merken we dat er heel hard wordt gewerkt binnen de organisatie, maar dat we geen idee hebben wat de coronacrisis voor effect heeft op andere afdelingen. Om een beetje connected met elkaar te blijven, hebben wij een filmpje gemaakt waarin we vertellen wat het allemaal voor onze afdeling Opleidingen betekent.

We dagen ook andere afdelingen uit om eenzelfde soort filmpje te maken waarin ze de collega’s vertellen wat er nu bij hen op de afdeling gaande is. Superleuk toch? Een goed middel, denk ik, om in grote(re) bedrijven een beetje in contact te blijven met elkaar.

En nu duik ik m’n bed in. Morgen weer een thuiswerkdag. Ik hoop nog een beetje zon mee te kunnen pakken, want hebben jullie het weerbericht al gezien? Nee? Vooral even kijken! Ik heb zo’n zin in zondag. Letterlijk “zon”-dag!
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.