PLOG: mamadag donderdag 28 oktober – Nijntje Museum

PLOG: mamadag donderdag 28 oktober – Nijntje Museum

He hoi! Leuk dat je weer meekijkt met een nieuwe plog. In deze plog neem ik je mee in mijn mamadag vandaag (voor jou waarschijnlijk gister). Ik typ dit artikel namelijk ’s avonds op de bank. Maar hij komt dus morgenvroeg online. Afijn, ik laat je zien wat Lauren en ik vandaag allemaal gedaan hebben. We gingen winkelen en naar het Nijntje Museum. Kijk je mee?

Goeiemorgen! Het is 08:00 uur. Dat klinkt best luxe toch? De realiteit is dat Lauren vannacht twee keer kwam voor de fles, die ze allebei helemaal leegslobberde. Dat resulteerde in een overvolle luier, waardoor ze helemaal nat wakker werd. Dus hup direct uit de pyjama, schone romper aan en kleren aan. Gelukkig wil ze wel nog even bij mij in bed een boekje lezen, waardoor ik even rustig wakker kon worden.

Beneden zet ik haar aan een geroosterde boterham met smeerkaas, momenteel haar favoriet. Omdat ze vannacht al twee flessen op heeft, krijgt ze niet nog eentje bij het ontbijt. Deze boterham eet ze helemaal op en daarna zelfs nog een halve extra.

Dat geeft mij even de tijd om gauw te douchen, aan te kleden en mijn haar en make-up te doen.

Zo, ook in kan ontbijten. Drie crackers met avocado en een latte macchiato. Ondertussen brengt Lauren met allerlei Duploblokjes. Ik tikte laatst vier Duplo-setjes op de kop via Marktplaats. Lauren is er helemaal fan van, komt vooral ook door de dieren die erbij zitten.

Ik gooi er dus vast maar een wasje in met die vieze pyjama, romper en slaapzak.

Tijd voor fruit. Het is mandarijntjes tijd. Ik houd ervan en Lauren ook. Van de week zat er een velletje van de mandarijn vast tussen haar voortandjes. Ze zat te duwen met haar tong en te plukken aan haar lip. Ze snapte er niets van. Haha, eigenlijk was het heel grappig.

Fast forward! We zijn even de stad in gegaan voor een aantal boodschappen: rompers met lange mouw, medicijnen, kaartjes, nog wat klein spul als cadeautje, shampoo, avondeten. Na een uurtje gingen we weer huiswaarts. Daar at Lauren een cracker en om 12 uur ging ze lekker naar bed.

Dat gaf mij de gelegenheid om ook even te lunchen, een kaartje te schrijven, de was uit te hangen en de boel op te ruimen.

Ook ging ik aan de slag met de eigengemaakte adventskalenders.

Om half 3 trommelde ik Lauren uit bed. Normaliter slaapt ze tot 14 uur, maar uitgerekend vandaag sliep ze langer hoor. Haha! Want we moesten om kwart voor 3 bij het Nijntje Museum zijn. Dat redden we niet, maar gelukkig was dat geen probleem.

Oh wat was ’t leuk. Lauren moest er even inkomen, maar toen ze de grote Nijntje zag buiten werd ze blij. Ze vond het heerlijk om overal vrij rond te mogen lopen en aan te mogen zitten. De dierenkamer was favoriet, maar ook de bus in de verkeerskamer vond ze tof.

Het Nijntje Museum heeft het trouwens erg goed geregeld. Het is nu heerlijk rustig en de looprichting staat goed aangeven. Je jas en tas stop je aan het begin in een kluisje en dat werkt prima. Na een uurtje haalden we ons jas weer uit het kluisje en staken we nog even de straat over.

Nijntje Museum cadeautje

De shop behorend bij het museum zit namelijk in de shop van het Centraal Museum. Ik kon het niet laten en nam deze memory voor Lauren mee. Is nu nog wel wat te moeilijk, maar er mee spelen moet toch zeker wel lukken.

Thuis ging Lauren heerlijk spelen. Ik gaf haar een bakje worteltjes en paprika, maar daar had ze weinig belangstelling voor.

Ondertussen ging ik koken. Ik had vanmiddag tijdens Laurens dutje al de boel gesneden, dat scheelt echt een hoop werk.

Inmiddels begon Lauren wat hangerig en hongerig te worden. Tijd voor een beetje tv kijken met die worteltjes en paprika. Bumba is de laatste tijd hot and happening hier. Juf Roos is aan de kant geschoven.

Een beetje een onsmakelijk foto, maar het is kip, groente en rode romige saus met wat penne. Lauren at er geen hap van (terwijl ze gek is op penne en kip) en na heel veel geworstel at ze gelukkig wel haar toetje (yoghurt met havermout).

Als we de pannen willen afwassen merken we dat we geen warm water hebben. Shit, das niet handig. Het blijkt dat de hele straat en zelf een deel van de stad er last van heeft. Ironisch genoeg heeft ook de storingsite van Eneco een storing.

En nu ligt Lauren in bed (zonder laatste fles, zucht), zit ik op de bank, met een klein wijntje, mijn laptop en Beste Zangers. Ik typ deze plog even en dan klap ik m’n laptop dicht. Sowieso op tijd in bed, om maar wel die uurtjes slaap te pakken en morgen weer wat fitter te zijn. Hoop dat jij het leuk vindt om met ons mee te kijken vandaag. Ben jij wel eens in het Nijntje Museum geweest?
Liefs Aaf

2 gedachten over “PLOG: mamadag donderdag 28 oktober – Nijntje Museum

  1. Aafke weer mooie verhalen en natuurlijk Nijntje pluis een van mijn faforieten ben lang peuterjuf op de peuterspeelzaal Nijntje pluis mooie tijd .geniet van de kleine het gaat heel snel lieve groet marian spoor 🍂🍁☕️

    1. Hi Marian, dank je wel voor je leuke berichtje. Nijntje is voor veel kinderen een favoriet denk ik! Zelf vind ik haar ook heel leuk. En het gaat inderdaad heel snel, het is mooi om die ontwikkeling te zien! Groetjes! Liefs Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.