PLOG januari #3: prikjes halen & weekendje weg naar Den Bosch

PLOG januari #3: prikjes halen & weekendje weg naar Den Bosch

Voor het eerst sinds de geboorte van Lauren gingen we met z’n tweetjes erop uit, naar Den Bosch! De oppas was geregeld, hotel geboekt en tas ingepakt. Ook stonden prikjes halen op de planning en ik ging naar de sauna. Kijk je mee naar mijn weekend?

Donderdag

Oké dit weekend begint een beetje vroeg, maar ik was van donderdag tot en met zondag vrij! Deze plog begint dus op donderdag.

Na een rustig ochtendje beginnen we met een fruithapje voor Lauren. Die maak altijd zelf. Een stuk of 6 tegelijk en vries ik in. Vandaag staat er 135 gram peer nectarine kiwi op het menu. Lekker!

We wandelen naar de tram en naar het ziekenhuis. Lauren krijgt daar haar vaccinaties in plaats van op het consultatiebureau. Vind ik prima. We kennen er de weg en weten een beetje hoe het gaat op de kinderpoli.

We moeten even wachten tot we aan de beurt zijn, dus we eten vast een boterhammetje. Ook maakte ik vast de fles klaar, zodat ze die na de prikjes kon opdrinken. Dat was een goede zet, want direct na de fles viel ze heerlijk in slaap in de kinderwagen. Zo konden we even winkelen.

Ik paste nog even een zwarte broek. Hoewel die heel goed zat toen ik ‘m aantrok, werden mijn darmen via mijn longen naar buiten geduwd toen ik de knoop dichtdeed. Woo, dat zit strák! Die heb ik natuurlijk niet gekocht.

Thuis speelt Lauren gelukkig vrolijk verder. Ze lijkt weinig last te hebben van de prikjes. Als ze ’s middags in bed ligt, plof ik even op de bank met een kopje thee. Verder heb ik geen foto’s van de donderdag. We eten samen, Lauren gaat lekker slapen en ik schrijf een boodschappenlijstje.

Vrijdag

Gisteravond zijn mijn schoonouders gekomen, want vandaag is hun oppasdag. Dat stelt mij in de gelegenheid om eerst even boodschappen te doen. Ik start maandag met een detox (daarover later meer) en daarvoor heb ik véél groente nodig.

Daarna rijd ik naar Thermen Soesterberg voor een dagje sauna. Heerlijk in mijn eentje, zoals ik al eerder in mijn goede voornemens heb uitgelegd. Het was een heerlijke dag. Ik heb veel kunnen lezen in m’n e-reader, gedut, gezweet, een haarmasker genomen en ook nog lekker gegeten. Rond 7 uur kleedde ik me weer aan en reed ik naar huis.

Mijn schoonouders stonden op het punt om weer terug huis te rijden. Oscar pakte zijn voetbaltas en ging er ook vandoor. Lauren lag inmiddels op bed, dus ik pakte wat restjes paste en plofte op de bank.

Zaterdag

Ik begon al vroeg met de verdere voorbereidingen voor de detox. Er staat maandag tomatensoep op het menu, dat bereidde ik alvast voor. Daarna kwamen mijn ouders om op Lauren te passen. Toevallig kwam het allemaal zo bij elkaar. Oscar en ik hadden namelijk een dagje + nachtje weg gepland, al een hele poos geleden. Het is het eerste nachtje dat we allebei bij Lauren weg zijn. Spannend en nieuw, maar ook heel lekker relaxed.

Met een heerlijk zonnetje gingen we op weg naar Den Bosch.

We parkeerden de auto en liepen de stad in. Voor dat we het door hadden stonden we voor het huis waar ik een jaar heb gewoon. Tijdens mijn master in Nijmegen liep ik drie dagen in de week stage bij een bedrijf in Den Bosch en dus huurde ik een studentenkamer in deze stad, nét achter de markt. Het was een erg leuk jaar, zo in de stad. Oh wat is het alweer lang geleden.

We bezochten eerst even de Sint-Janskathedraal. Wat een immens grote kerk is het toch ook. Inmiddels kent de kerk ook wat hedendaagse snufjes. Zo hingen er grote tv-schermen waarop de kerkgangers de dienst konden meekijken als je wat verder achteraan zit. En wist je dat een van de engelen aan de buitenkant op de kerk een telefoon vasthoudt? Zo kan je bellen met het hogere.

Tijd voor koffie en thee met een echte Bossche Bol. Alle cafés en restaurant serveren de echte bollen, van Jan de Groot. Te fout, maar zo lekker. En ja, dat eet je dus met mes en vork.

We gingen ook nog even winkelen, en ik moet zeggen: we slaagden goed. Ik kocht een zwarte spijkerbroek, een hele mooie nette jas en een overslagjurk. Allemaal in de sale. Volgend jaar om deze tijd gaan we gewoon nog een weekendje weg; perfect om te winkelen. Ook Oscar kocht twee truien. Je kan goed winkelen in Den Bosch trouwens. Er zijn zowel grote ketens alsook kleine boetiekjes.

Tijd voor de volgende pitstop: een drankje met een bitterbal.

We reden alvast even naar ons hotel, een kwartiertje buiten Den Bosch. Even inchecken, uitrusten en klaarmaken voor de avond.

’s Avonds aten we bij Roels in de Korte Putstraat. Dat is dé straat als je trek hebt. Aan weerzijden van de straat zitten leuke restaurants met gezellige terrasjes. In de zomer is het hier vechten om een plekje.

Oscar bestelde de saté en ik de quesadilla met pulled pork. Het eten was lekker, maar de bediening was helaas niet goed. Er liepen drie medewerkers langs onze tafel en negeerden Oscars lege glas. Uiteindelijk is hij zelf maar naar de bar gelopen om te vragen of hij nog een biertje mocht. En onze frietjes waren koud. Uiteraard kregen we nieuwe hoor, maar al met al drukte het wel een stempel op de avond.

Daarna vertrokken we weer naar hotel en keken we Wie is de mol? in bed. Ik las nog een beetje en viel uiteindelijk rustig in slaap.

Zondag

Om 9 uur werd ik uit mezelf wakker. En dat was wel gek hoor. Gewoon nog even rustig om kunnen draaien, niet nadenken over een flesje of een schone luier. Zo las ik nog even in mijn e-reader. Oh het is al kwart voor tien! Dat gaat snel. Even gauw douchen en op naar het ontbijt!

Als je me een beetje beter kent of al wat langer volgt, weet je dat ik gék ben op ontbijtjes! Hotelontbijtjes zijn mijn favoriet. Ik pakte van alles een beetje. Er was zelfs avocado bij het beleg en ik vond de eieren met spek ook erg lekker.

Daarna pakten we alles weer in en reden we naar huis. Mijn ouders hadden ook een hele fijne dag met Lauren gehad. Iedereen was helemaal blij! De zondag was een echte zondag. We aten sushi, keken De Slimste mens terug en ’s avonds bereide ik al het eten voor maandag en deels voor dinsdag voor. Ik wilde niet hoeven nadenken over het eten tijdens de detox. Nog even warm douchen en daarna nog een hoofdstuk lezen in bed. Ja dit was een erg fijn weekend.

Oh, heerlijk. Het was bijna een jaar geleden dat ik zo zorgeloos wakker werd. Daarnaast ben ik ook erg blij met m’n aankopen en was het fijn om gezellig met Oscar op pad te zijn. Lekker cliché maar het was echt qualitytime.
Ben jij wel eens naar Den Bosch geweest?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ PLOG januari #3: prikjes halen & weekendje weg naar Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.