PLOG: In between jobs en winterweer

PLOG: In between jobs en winterweer

He hallo! Dat is een hele tijd geleden. Mijn site stond een tijdje op een laag pitje. Met twee kinderen en een baan, kwam mijn site lager op mijn prioriteitenlijstje te staan. En dat resulteerde in af en toe een (betaalde) blog, maar veel waren het er niet. En al een tijdje kriebelt het weer op het weer op te pakken. Thomas is 1 jaar en hoewel het nog steeds hard werken is hoor, hebben we wel een fijn ritme in het gezin. En daardoor lukt het mij ook om wat meer tijd vrij te maken voor m’n site. En voor andere goede voornemens. Maar nu eerst, deze plog!

Maandag

’s Ochtends vroeg maakte ik Thomas’ traktatie gauw af. De rakketjes had ik al geknutseld en geplakt; er hoefde alleen nog maar een soepstengel in worden gestoken. Ik bracht Lau en Thom naar de opvang, samen met de millionaires shortcake die ik maakte voor de juffen, waar zo ontzettend blij mee waren. Ik breng wel eens vaker (delen van) baksels mee naar het kinderdagverblijf en de juf had laten vallen dat ze mijn millionaires shortcake zo overheerlijk vond. Dan ben ik niet de moeilijkste hoor!

Daarna reed ik door naar kantoor. Voor mijn laatste werkdag. Ik rondde nog wat laatste klusjes af, deelde taart uit en ontving nog een mooie bos bloemen. Afgelopen vrijdag hadden we al een afscheidsdiner met het team, maar nog wat andere collega’s heb ik gedag gezegd. En toen was het tijd om te gaan. De afgelopen 5,5 jaar heb ik bij PLUS gewerkt, in een heel leuk team. Maar ik start in januari met een nieuwe job.

Dinsdag

Ik bracht de kids naar de opvang en daarna hoefde ik dus niet naar het werk. Dat is gek! Ik rommelde wat in huis. Ter voorbereiding op volgende week haalde ik de bakken met skikleding van de vliering. Dit pakje had Lau 2 jaar geleden aan, toen er zoveel sneeuw in Nederland lag. Hij is nu wel echt te klein, maar nog te groot voor de andere babygirl die mee gaat op wintersport. Voor volgend jaar!

Ook liep ik hard. Want op je eerste vrije dag en met deze vrieskou moet je natuurlijk wel even lekker rennen. Het was heel fijn! Ik hou zo van dit weer.

Had ik gezegd dat ik van dit weer houd? Mooi helder weer, maar ijskoud. Echt wintersport-weer.

Woensdag

Ik maakte vandaag bijna geen foto’s. ’s Ochtends was ik met Lau naar Nijntjegym en ’s middags zijn we nog even naar de nieuwe supermarkt hier om de hoek gewandeld. Maar verder… ik weet eigelijk niet eens meer wat we hebben gedaan. Een woensdag as usual.

Wel maakte ik een foto van dit laatste zakje moedermelk (dacht ik – ik vond er vandaag toch nog eentje in de vriezer). Thomas krijgt de laatste tijd elke dag nog een flesje moedermelk en de rest kunstvoeding. Wel een dingetje hoor, na het stoppen met de borstvoeding, dat nu ook deze melk op is. Maar ooh, wat is hij toch goed gegroeid op mijn melk.

Donderdag

Jaa deze dag weet ik nog wel hoor! Lauren&Mamadag! Al een hele tijd vraagt Lau of Thomas een keertje alleen naar het kinderdagverblijf mag, zodat ze mijn volledige aandacht heeft. Er was een plekje voor Thom, dus samen met Lau bracht ik hem ’s ochtends naar juf en reden wij tweetjes door naar een indoor speeltuin. Daar hebben we drie uur lang geklauterd, gesprongen, gegleden en gerend. En het was top.

We lunchten bij MacDonalds met friet en daarna shopten we nog even. Een nieuwe jurk voor Lau en schoenen voor Thom. Nog iets te groot, maar ze zijn wel gaaf he.

Oscar haalde Thom op van de opvang, terwijl Lau en ik (na een dutje in bed) een tosti aten. Daarna sprongen we gauw de auto in om juist naar het kinderdagverblijf te gaan. Het was Lichtjesavond en we liepen met een lampion een leuke verlichte route om het gebouw. Superspannend voor de kids, maar het was heel leuk.

Vrijdag

De kids, de buggy en alle tassen in de auto en op naar Apeldoorn. Daar gaf ik de kinderen aan oma en zij reed met hen naar Enschede. Ik maakte van deze vrije dag gebruik om een dagje me-time in te plannen. Heerlijk cliché woord, maar het was zo fijn. Ik was in mijn hardloopkleding de auto ingestapt zodat ik daar eerste een rondje kon hardlopen. De klantenservice van de sauna had me helaas na navraag laten weten dat ik niet vanuit het resort kon hardlopen, want ‘als je eenmaal bent ingecheckt kan je niet weer naar buiten’. Jammer, maar niet onoverkomelijk. Ik trok mijn handschoenen, haarband en windjack aan en deed een plas achter de bosjes (sorry not sorry). En ik liep een heerlijk rondje van een half uur.

En daarna spendeerde ik de hele dag in de sauna. Ik deed een dutje, las een heel boek en at lekker. Om 20.00 uur vond ik het welletjes en ging ik huiswaarts.

Weekend

Ik sliep heerlijk; door en uit. Ik wandelde naar de nieuwe supermarkt voor een ontbijtje en serveerde die op bed. Dat doe ik alleen als ik daarna het bed ga verschonen haha.

Daarna reden we naar Enschede en gingen we eventjes op bezoek bij mijn grootouders. Mijn opa is dit weekend 90 jaar geworden, wat een leeftijd he! Daarna gingen we naar de verjaardag van familie, waar we onze kids weer oppikten. Ze vielen op de terugweg lekker in slaap en we legden ze thuis over in bed.

Het was een prutsacht, met eerste Thomas bij ons in bed en later Lau. Het resulteerde wel in uitslapen tot half 9. Dat was dan wel weer heel fijn.

We wilden ’s ochtends eventjes het ijs op bij ons achterthuis, maar dat kraakte zo hard! Ik durfde het echt niet aan met de kinderen. Stel je voor dat zij in het water geraken! Uiteindelijk hebben we een rondje gefietst/gewandeld met het buurmeisje wat ook erg leuk was.

Oscar en Lauren gingen ’s middags naar een theatershow van K3, wat ze fantastisch vond. Ik maakte gebruik van de rust in huis om eindelijk Thomas 12-maanden foto te maken. Hij is al een week 1 jaar, maar die compilatie moest natuurlijk wel af! Wel een uitdaging tegenwoordig, want stilzitten ho maar.

Hopelijk gaat het me lukken om de komende tijd weer hier met enige regelmaat iets te schrijven. Ideeën genoeg om over te schrijven, daar ligt het niet aan.
Heb jij ook een fijn weekend gehad?

Liefs Aaf

Eén gedachte over “ PLOG: In between jobs en winterweer

  1. Wat leuk om weer wat van jullie te horen wat gaat het toch snel met de schattigs ja de jongste van onze kleinkindeis al 11 en de oudste 24 deze week komen de Scottie’s weer een paar dagen gezellie fijne feestdagen gewenst en liefs vanmorgen en marian spoor uit almeloooo doei 🤗🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.