Pickwick vragenrondje #3 – Ben ik bijgelovig?

Pickwick vragenrondje #3 – Ben ik bijgelovig?

Hier is nummer 3 hoor! De vorige Pickwick vragenrondes vond ik leuk om te schrijven en jullie vinden ‘m leuk om te lezen. Dus dat betekent dat we ‘m er gewoon inhouden. Wil je me een beetje beter leren kennen? Lees dan de Pickwick vragenrondjes. Vandaag dus nummer drie met onder andere wat ik altijd uitstel, of ik bijgelovig ben en welk beroep ik zou kiezen als alles kan. Klik verder en lees mee!

Vraag 1 – Kans grijpen

Poe, welke kans zou ik nog eens grijpen. Dan hebben we het denk ik niet over ‘op wereldreis gaan’, want dat heb je zelf in de hand vind ik. Een kans gaat over iets wat op het juiste moment voorbijkomt en je dus met beide handen moet aangrijpen om er gebruik van te kunnen maken. Dan denk ik dat dat zou zijn om een eigen business op te starten. Dan moet ik een goed idee hebben, dan moet het in mijn (ons) leven precies passen en dan moet er op dat moment markt voor zijn. Geen idee of zo’n kans ooit bij mij voorbij zal gaan komen.

Vraag 2 – Bijgelovig

Nee, als nuchtere Tukker (ik ben geboren in Enschede) ben ik niet bijgelovig. Ik geloof er niet in als een zwarte kat je pad kruist dat dat ongeluk brengt, op vrijdag de 13e blijf ik niet in bed liggen en ik trek niet altijd eerst mijn linker sok aan. Wel geloof ik erin dat als je goed doet, goed ontmoet. Als je energie, tijd en effort in iets of iemand steekt, dat het jou dan ook weer zal helpen. En soms, heel soms, brand ik een kaarsje voor iemand. Niet omdat ik denk dat het diegene zal helpen, maar omdat ik dan wat bewuster stil sta bij diegene.

Vraag 3 – Beroep

Dat heeft ook wel een beetje met de eerste vraag te maken. Ik zou best willen ondernemen, denk ik. Als wat? Vroeger riep ik wel eens dat ik een lunchroom zou willen hebben. Maar ik denk dat ik als adviseur, tekstschrijver of eigenaar van een webshop ook gelukkig zou kunnen zijn. Maar om de vraag te beantwoorden: als ik alles zou kunnen worden dan zou ik wel piloot van een traumahelikopter willen zijn. Dat lijkt me én een gaaf beroep want je mag in een helikopter vliegen en je doet goed voor je medemens.

Vraag 4 – Stappen

Oe, dat weet ik niet. In ieder geval te weinig. Een hele tijd heb ik fulltime met een Fitbit om m’n pols gelopen en deed ik er alles aan om die 10.000 stappen per dag te zetten. Ik weet dus wel hoeveel dat er zijn! En dat haal je echt niet elke (kantoor)dag. Inmiddels is die Fitbit af, maar ik ben er wel bewust van geworden dat het goed is om te wandelen. Dus als dat kan, dan doe ik dat ook wel graag. Ik denk dat ik gemiddeld zo’n 7.000 stappen per dag zet.

Vraag 5 – Uitstellen

Heel erg veel. Ik ben een echte uitsteller. Saaie klusjes in huis, zoals de was opvouwen of stofzuigen, kan ik echt uitstellen tot het echt niet meer anders kan. Naar bed gaan kan ik ook uitstellen. Dan lig ik lekker op de bank, ben ik moe, maar dan ga ik toch niet naar bed. Ik ben ook vrij vlot afgeleid, waardoor ik dingen ook ‘vergeet’ te doen.

Ben je benieuwd naar mijn eerste Pickwick vragenrondje? Daarin vertel ik je wanneer ik het laatst trots was op mezelf, wat me ontroert en wie mijn voorbeeld is. Klik hier om ‘m te lezen.

Wat stel jij uit? En wat zou jij willen worden als alles kan?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.