Pickwick vragenrondje #2 – Mijn goede eigenschap

Pickwick vragenrondje #2 – Mijn goede eigenschap

Vorige maand schreef ik mijn eerste Pickwick vragenrondje. Zelf vond ik dat heel leuk om te doen en uit de reacties bleek ook dat jij, als lezer, het ook een leuk artikel vond. Ik besloot dat ik dit vaker gaat doen. Hierbij nummer twee. Klik verder en lees mee!

Vraag 1 – Helpende hand

Ja, dat doe ik af en toe wel eens. Zowel een grote helpende hand als een kleine. Als iemand iets laat vallen of als iemands rugtas openstaat, dan vind ik het altijd netjes om dat even aan te geven. Zelf zou ik het ook fijn vinden als mensen dat bij mij doen. Toen ik nog veel reisde met de trein in m’n studententijd hielp ik passagiers met een kinderwagen of meerdere koffers wel eens met in- of uitstappen. Dat maakt het leven toch net even iets makkelijker en je krijgt er zelf een fijn gevoel van. Win-win toch?!

Af en toe wil ik ook wel eens wat groters doen. Vaak gekoppeld aan een mooi goed doel. Zo heb ik vorig jaar in de buurt winterjassen verzameld voor Moria via de stichting Because We Carry. Zij doen het hele grote werk, maar door een soort verzamelpunt in de buurt te zijn kon ik 15 jassen aanleveren. En wist je dat ik vier weken vrijwilligerswerk heb gedaan in een kindertehuis is Mexico en geld voor het tehuis heb opgehaald?

Vraag 2 – Beroep

Oh jee, wat een vraag. Als hier alle praktische en financiële bezwaren overboord gegooid worden, dan zou ik wel mijn eigen lunchcafé willen hebben, waar ik jongeren opleidt. Maar stewardess staat ook hoog op mijn lijstje.

Vraag 3 – Goede eigenschap

Dat ik heel open en eerlijk ben. Ik benoem wat ik voel of vind. Ik ben dan ook slecht in liegen en een potje poker is niet voor mij weggelegd. Zelf vind ik dit een fijne eigenschap, omdat ik mijn gevoel of emoties niet opkrop. Bij mij is het ‘what you see is what you get’. Ik geloof ook graag dat vrienden en familie dit van mij waarderen.

Dit betekent trouwens niet dat ik te pas en te onpas zeg wat ik ergens van vind. Maar als je om mijn mening vraagt dan vertel ik je eerlijk wat ik ervan vind.

Op het werk krijg ik ook de feedback dat het prettig is dat ik, op een respectvolle manier, mijn mening op tafel leg. Ik benoem wat is en wat ik vind, en dat zorgt voor een open werksfeer. Hele fijne feedback, al zeg ik ‘zelf 🙂

Vraag 4 – Genre boeken

Chicklits, heerlijk! Om te ontspannen vind ik het heerlijk om boeken te lezen waar een vrouw van ongeveer mijn leeftijd de hoofdrol speelt. Ze wordt verliefd, het gaat mis en uiteindelijk komt het weer goed. Cliché, maar heerlijk om mijn zinnen even te verzetten en in zo’n verhaal te duiken. Zo heb ik de Zeven Zussen reeks uitgelezen, alsook andere boeken van Lucinda Riley. Dit is echt wel mijn genre, en soms zelfs nog zoetsappiger. Qua films en series is dit trouwens ook mijn favoriete genre.

Vraag 5 – Favoriete dag

Tegenwoordig is dat de donderdag; mijn mamadag. Helemaal nu we met Lauren in een heerlijk ritme zitten en ze goed slaapt overdag. Op het moment van schrijven is het donderdag en ligt Lauren al lekker twee uur te slapen. Dat geeft mij altijd over de ruimte om mijn eigen ding te doen, zoals een artikel schrijven 😊. Vanmorgen zijn we al even op pad geweest en vanmiddag fietsen we samen even naar de supermarkt. Handig en gezellig.

Op donderdag heb ik de volle aandacht voor Lauren, spelen we samen spelletjes, maken we samen blokkentorens en puzzels, eten we samen een broodje. Jip, mijn mamadag is mijn favoriete dag van de week.

Ben je benieuwd naar mijn eerste Pickwick vragenrondje? Daarin vertel ik je wanneer ik het laatst trots was op mezelf, wat me ontroert en wie mijn voorbeeld is. Klik hier om ‘m te lezen.

Wat is jouw favoriete dag in de week? Steek jij wel eens een helpende hand uit? En wat is jouw goede eigenschap?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.