Op zoek naar een nieuwe keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken

Als we straks over een aantal maanden de sleutel krijgen van ons nieuwe huis, dan is dat van een kaal, leeg huis. Zonder badkamer, zonder toilet, zonder vloer en zonder keuken. Dat betekent ook dat we het hele huis naar onze eigen smaak kunnen opbouwen en inrichten. Heel leuk, maar ook een enorme klus. Kijk je mee?

De keuken was één van de eerste dingen waar we mee aan de slag gingen, want dat is een van de grootste in-huis projecten. En de tekeningen van de keuken had de installateur al vrij vroeg nodig, om de posities van leidingen, stopcontacten en dergelijke te kunnen bepalen. Maar waar begin je dan?

Inspiratie opdoen

We hebben ons eerst suf gepinterest! We deden keukeninspiratie op online. Ook bezochten we diverse keukenwebsites om ook alvast een klein beetje rekening te houden met de prijs. Want het ene keukenblad kost veel meer dan het andere!

Verder hebben we ook fysieke bezoekjes gedaan aan een aantal keukenzaken. Al gauw wisten we wat we wel en niet mooi vonden. Een klassieke, boerderij-keuken is prachtig, maar past niet bij onze stijl. Ook té futuristisch is niet aan ons besteed!

Add-ons

Ook hebben we ons georiënteerd op allerlei extra’s in de keuken. Zo ben ik een echte theeleut en al heel lang wil ik een Quooker kraan! En die gaat er in het nieuwe huis komen, yes! Oscar wilde daarnaast een inbouw-koffiemachine. Netjes weggewerkt in een keukenkast, naast de oven. Daarbij kwam mijn wens erbij om een aparte oven en combimagnetron te hebben. Ik bak en kook graag, en loop er nu vaak tegenaan dat ik eigenlijk gewoon twee apparaten wil!

En het paradepaartje van de keuken wordt de wijnklimaatkast! Velen werken deze weg in het kookeiland, maar wij willen ‘m, net zoals op deze foto hieronder, verwerken in de kastenwand. Zo ligt er altijd een wijntje klaar. Wit, rood, rosé, zo’n klimaatkast koelt iedere wijn op de juiste temperatuur!

Luxe keuken

Onze keuken wordt dus best luxe. We haalden onze inspiratie dan ook vaak uit andere luxe keukens. Heerlijk om bij anderen een inkijkje te krijgen in hun keuken, in hun huis. Ik vind het ook heerlijk om binnen te kijken via Funda, haha!

In de verschillende showrooms hebben we onder andere gekeken naar een siematic keuken en naar vele ander merken. Uiteindelijk hebben we voor onze keuken gekozen voor een maatwerkkeuken. Ook omdat we de keuken verbinden aan de garagedeur en de kinderspeelkamer.

Benieuwd naar onze plannen? Volg ons dan op Instagram!

Inspiratie

Dit zijn de soort keuken waar wij inspiratie hebben uitgehaald. Zoals je ziet vinden we zwarte (matzwart) keuken mooi. Onze woning wordt heel licht, met veel raampartijen, waardoor een zwarte keuken prima kan. Een hoge kastenwand, tot aan het plafond en een kookeiland. Ook willen we een barretje, zodat iemand erbij kan komen zitten als je staat te koken. En net als op al deze plaatjes, kiezen we ook voor mooi spotjes.

Ik kan niet wachten op jullie het resultaat te laten zien van de keuken. In een ander artikel laat ik je de concrete plannen zien, met de tekeningen. Dan zie je echt deze keukens hierboven erin terugkomen, zo leuk. We moeten nog wel even wachten tot de keuken geplaatst is en het huis klaar is, ergens deze zomer. Blijf je me volgen? Hier of op Instagram!
Liefs Aaf

De foto’s komen van goergenkeukens.nl. Dit artikel is geschreven in samenwerking met dit bedrijf. De teksten komen van mijn eigen hand en zijn geschreven vanuit mijn eigen mening en optiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.