Nieuw hardloopdoel voor de zomer

Nieuw hardloopdoel voor de zomer

Eind maart schreef ik dat ik een nieuw doel had. Althans ik had ‘m al wel iets eerder in mijn kop, maar eind maart kocht ik het startbewijs. Ik zou de 10 km gaan lopen in Enschede, met als doen om onder het uur te duiken. Helaas liep het avontuur in Enschede niet helemaal zoals ik wilde, maar lukte het de week erop wel om mijn doel te halen! Dat is nu 6 weken geleden en ik was op zoek naar een nieuw doel. En die heb ik gevonden!

De volgende afstand na een 10km run is een 10 mijl run; 16,1 kilometer. Als jij een hardloper bent, dan heb je vast een idee op welke run ik doel. Jawel, de Damtotdamloop! Deze lijkt me heel vet, en 16 kilometer is ook echt een goede uitdaging voor mij. Maar het is ook ver, meer dan anderhalf uur rennen, pfoe. Helaas twijfelde ik te lang, want toen ik besloot dat ik wel mee wilde doen waren alle individuele tickets uitverkocht en ook het bedrijventeam vanuit PLUS zat vol. Sh*t.

Dit gebeurde zo’n 4 weken geleden. Ik baalde wel, maar stiekem vond ik het ook niet erg. Want geen ticket betekent niet verplicht te hoeven lopen. Hierdoor trainde ik de afgelopen weken op mijn gemakje. Ik liep wel met enige regelmaat. Soms 5km, soms 8km en 1 keertje 10km. Maar een echte uitdaging ontbrak. Ik moest weer op zoek naar een doel want ik vind hardlopen veel te leuk om het zomaar te doen.

Totdat er van de week een mailtje binnenkwam: er was een plekje vrijgekomen in het bedrijventeam. Of ik die wilde hebben?! Ai, wil ik dit? Ja dit wil ik: ik wil de Damloop wel lopen. Euh, nee dit wil ik niet want dan moet ik echt 16,1 km gaan rennen. Zes.Tien.Punt.Een.Kilometer. Ik sliep er een nachtje over. Wees geen watje, dit kan jij best. Je hebt nog 3 maanden om te trainen, het is maar 16,1km (geen hele marathon!) en het gaat niet om je tijd. Dus zei ik ja!

En nu heb ik dus een startbewijs voor de Damloop op 23 september. Yes! Dat betekent dat ik langzaam weer moet gaan opbouwen in kilometers. En ik wil weer gaan intervallen om sneller te worden. Op internet vond ik een fijn schema, welke ik ietsjes heb aangepast naar mijn niveau. Drie keer in de week lopen: een korte/snelle run, een intervaltraining en een duurloop. Ik moet nog even zien hoe ik de trainingen van GRS erin ga passen, maar dat komt vast goed!

Ik heb er zin in om weer met een doel te gaan trainen, te weten waarvoor je het doet. Ik weet ook dat ik die Damloop heel spannend ga vinden, maar het gaat ook vast wel goed komen. Finishen doe ik wel (als er niets geks qua blessures gebeurt) maar ik wil graag trots op mezelf over de finish komen. Een streeftijd heb ik (nog?) niet. De run op 23 september op een goede manier uitlopen is mijn doel!

Heb jij een startbewijs van de Damloop kunnen bemachtigen? Of heb jij een ander hardloopdoel?
Liefs Aaf

2 gedachten over “Nieuw hardloopdoel voor de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.