Netflix: mijn tips voor goede series

Netflix: mijn tips voor goede series

Wie heeft er nu geen Netflix-account?! (Of profiteert mee van iemand anders’ account, haha). Breaking Bad, 13 Reasons Why, Narcos en Orange is the New Black, stuk voor stuk grote series op Netflix. Maar mijn interesse ligt net even iets anders. Als je weet dat mijn favoriete film Dirty Dancing 2 is (o my god, ga ik dit echt op het internet zeggen!?), dan kan je ook iets beter inschatten wat mijn favoriete series zijn. 

Gossip Girl
Ik begon Netflix met Gossip Girl. Heerlijk 6 seizoenen over het lief en leed van de Upper East Side van Manhattan. De serie werd gezien als de opvolger van The OC, een serie die ik grijs heb gedraaid. Werd ook gemaakt door dezelfde makers. Gossip Girl gaat over Serena en vriendin Blair, twee rijke meisjes die de dienst uit (willen) maken in hun wereldje. Ook de jongens Dan, Nate en Chuck spelen en rol, en je raadt het al: liefde, seks, geld, bedrog, schandalen en roddels spelen een grote rol! Ik bingewatchte de serie en was verrast door de ontknoping!

Jane the Virgin
In de categorie chick-lit (maar dan series) nog zo’n heerlijke serie: Jane the Virgin. De titel zegt het al: Jane is de hoofdrolspeelster en zij is maagd. En ze is ook zwanger! Nu hoor ik je denken: “Huh, hoe kan dat nou?!”. Komt-ie: Ze is per ongeluk kunstmatig geinsimineerd toen ze naar dokter ging voor een uitstrijkje, met het zaad van de broer van de dokter. Wat?! Ja, ze ging naar de dokter voor een uitstrijkje. De dokter was moe en verwarde haar met een andere patiënt: haar schoonzus die achter de rug om van haar ex- vriend zwanger wilde worden. Oké eigenlijk heb ik al te veel verklapt. Wel wil ik nog vertellen dat het een soort van telenovela is: een Latijn-Amerikaanse soapserie inclusief een voice-over met Spaans accent. FAN-TAS-TISCH. De drama, de overdreven scenes, de bizarre verhaallijn, I love it.

The Crown
Er werd groots ingezet op The Crown. Ik was onwijs benieuwd dus telde de dagen af totdat-ie beschikbaar was op Netflix … The Crown gaat over de jonge prinses Elizabeth. Haar vader Koning George regeert en je ziet al gauw dat hij ziek is: bloed hoesten, maar wel lekker door blijven roken. Hij takelt steeds verder af. En wanneer hij dan overlijdt, is de 25-jarige Elizabeth de Koningin! De serie gaat verder in op het koningschap en alles wat daarbij komt kijken: politiek, zorgen voor opvolging, een jaloerse zus, een jaloerse man, de oorlog. Een Netflix-original en wat hebben ze dat goed gedaan. De afleveringen duren een uur, zijn soms ietsjes traag, maar het verhaal en vooral de kostuums maken het helemaal goed. Het schijnt zelfs dat de replica van de trouwjurk van de koningin duurder was dan het origineel toetertijd. Seizoen twee hebben we (ja, ik kijk ‘m samen met Oscar) inmiddels uitgekeken en wachten met smart op seizoen 3. Wanneer die uitkomt weten we niet, wel weten we dat er een andere cast te zien zal zijn. Ieder seizoen wordt namelijk een periode uit het leven van Queen Elizabeth getoond en voor seizoen 3 is daarom een oudere actrice nodig.

Las Chicas del Cable
Na mijn reis naar Mexico ben ik dol op de Spaanse taal. En laat Netflix nou een goede plek zijn om dat zo af en toe te oefenen. Las Chicas del Cable (De Kabelmeiden) is een Spaanse dramaserie over vier vrouwen in 1928 in Madrid. Hun leven verandert als zij starten te werken bij een telecommunicatie bedrijf. Bereid je voor op veel drama, intriges, liefde en verdriet. En dat in het fijne Spaanse rappe tempo. Af en toe onverstaanbaar en dan zet ik de ondertiteling aan, want de draad kwijtraken is niet handig bij deze serie. Tot nu had ik nog nooit van Blanca Suarez gehoord, de hoofdrolspeelster Alba oftwel Lidia. Zij vervult haar rol met verve! Ook deze twee seizoenen heb ik uit en ik ben benieuw wanneer het vervolg van deze Spaanse Netflix-Original uitkomt.


Grand Hotel
Nog zo’n Spaanse dramaserie is Gran Hotel. Het gaat over de arme Julio die op zoek gaat naar zijn zus die werkt in het Gran Hotel. Hij heeft al lange tijd niets meer van haar gehoord en wil haar weer terugvinden. Tijdens zijn geheime zoektocht leert hij Alicia kennen, de dochter van de rijke eigenaresse van het hotel en natuurlijk worden ze verliefd. Daaromheen ontstaat veel drama, maar ook actie. Inmiddels zijn er 66 afleveringen op Netflix beschikbaar, en het verhaal wordt gekker en gekker. Ik merk dat ik daardoor de draad een beetje kwijtraak en inmiddels ben ik ook gestopt met deze serie.

Designated Survivor
Kijk jij deze serie ook? Nee?! Dan mis je echt wat! Deze serie is zo vet. Heel wat anders dan alles hierboven, maar ik vind ‘m echt heel tof. Designated Survivor betekent de Aangewezen Overlevende. Als het Amerikaanse Capitool gaat vergaderen wordt er iemand op een geheime plek apart gezet, en mocht er iets gebeuren waardoor iedereen dood gaat, dan is deze overlevende er om het roer over te nemen. En je raadt het al… dat gebeurt! En daarmee wordt Tom Kirkman de nieuwe Amerikaanse President. Er wordt gezocht naar de dader, en daarmee volgen we ook Hannah, de geheim agente. Superspannend en altijd met actie. Deze kijk ik vaste prik met Oscar. Elke woensdag komt er een nieuwe aflevering online en die kijken we zo snel mogelijk. Echt een must-see.

The Sinner
Deze valt een beetje uit de toom van alles hierboven, én überhaupt op Netflix. Deze serie bestaat uit 8 afleveringen en daarin wordt het verhaal vertelt van Cora. Een gelukkige moeder en echtgenote met een fijn leven. Op een middag aan het strand steekt ze uit niets een andere bezoeker neer door een aantal meststeken in zijn nek, ze werd helemaal gek! Natuurlijk wordt ze opgepakt en de rechercheur is geïnteresseerd in haar verhaal. Cora geeft namelijk gewoon toe dat zij de dader is, maar ze weet niet waarom ze het gedaan heeft. De rechercheur gaat opzoek naar haar waarom en ontdekt het donkere verleden van Cora. Heel spannend en boeiend, verzonnen én gespeeld door Jessica Biel (je weet wel, de vrouw van Justin Timberlake).

Friends
Jaaaaaa, Friends staat op Netflix. Hoe heerlijk is dat?! Dit zetten we vooral op ’s avonds als er niet zoveel boeiends op tv is, maar we nog wel even iets willen zien. Yep een gouwe ouwe 🙂 No more words needed.

Op mijn Netflix-planning staat nu Jane the Virgin seizoen 3 (echt nèt uit!) en een nieuwe serie: Casa de Papel/Money Heist. Dat schijnt namelijk de nieuwe hitserie te zijn op Netflix. 

Wat is jouw favoriete Netflix-serie? En heb je nog tips? Ik hoor ze graag!
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Netflix: mijn tips voor goede series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.