My road to 10k – Startbewijs is binnen

My road to 10k – Startbewijs is binnen

Mijn loopschema is deze week een rustige, wat best fijn is. Een duurloopje van 25 minuten, eentje van 35 minuten en een 4×6 vlot met 3 minuten wandelen. Klinkt prima toch?! Eerst nog even terugblikken op vorige week.

Na het teruglezen van mijn eerste hardloopartikel op mijn site, vond ik eigenlijk dat er geen weg meer terug was. Dat is ook een beetje het doel of bijkomend voordeel (hoe je het wil noemen..) van zoiets online gooien. Ja die 10 kilometer in Enschede ga ik lopen, dus kocht ik maar gewoon dat startbewijs. Op de site zag ik dat de routes van alle afstanden goed staan aangegeven en ik ploos die van die 10 even uit. Leuke route! Starten op de boulevard, een stukje singel en dan bij mijn schoonouders door de wijk (en bijna langs hun voordeur). Dan door het Roombeek (de wijk van de Vuurwerkramp) waar het 5 km-punt is. Dan weer een stukje singel en via het centrum, over de Oude Markt, terug naar de boulevard. Nog 23 dagen tot de start..!

Zaterdag – 45 minuten

Na de baantraining van dinsdag, stond er nog een duurloopje van 45 minuten op de planning. Zaterdagochtend liep ik deze, maar deze liep niet zo lekker (oke, flauw). Ik begon te snel, waardoor ik het na het 5km-punt zwaarder en zwaarder kreeg en zelfs een klein stukje moest wandelen om mijn ademhaling weer even onder controle te krijgen. Maar ik liep ‘m wel uit én sloot af met 3 sprintjes van 80 meter (wat goed is voor een actief herstel!). Na mijn run maak ik altijd nog een foto voor op Instagram, maar je ziet het de foto was net zo grauw als mijn run.

Maandag met GRS – Zomertijd!

Maandag! Het is tijd voor GirlsRunningSquad. En afgelopen maandag was natuurlijk de eerste zomer-training. Echt warm is het nog niet, maar het is wel zomertijd! Dat betekent dat we weer vanuit het Lepelenburgpark trainen en om 20:00 uur, dus startten we eindelijk weer eens in het licht. Wat dat fijn jongens! We liepen met een grote boog naar het Wilhelminapark, deden daar flinke bootcampoefeningen en liepen weer terug naar “ons stekkie”. Zit het uur er al gauw op. Hoewel dit niet helemaal in mijn schema past, heb ik dit maar de duurloop van 25 minuten laten zijn. Kan prima toch?!

Woensdag – Naar huis rennen door de regen

Het is duidelijk nog geen zomer, zelfs de lente laat zich niet zien. Op het weerbericht spreken ze zelfs van herfstachtig weer… En dat merkte ik woensdag. Met GRS hadden we een afspraak bij Run2Day in de stad over samenwerkingen. En ik kwam op het geniale idee (al zeg ik het zelf) om in mijn hardloopkleding te springen, de bus naar de stad te nemen en na de afspraak terug naar huis te rennen!

Vol goede moed liep ik de eerste twee kilometer door de stad, onder station Vaartsche Rijn door, langs het water van de Vaartsche Rijn. Totdat ik last kreeg van mijn buik. Moet ik plassen!? Ik ben toch net nog geweest bij Run2Day..? Ik wandelde een stukje en maakte een korte pitstop bij de gym waar ik langsliep. Gelukkig hielp dat en kon ik mijn weg vervolgen. Inmiddels regende het flink en ik merkte dat me dat nauwelijks deerde; ik vond het juist fijn. Wat ook hielp is dat dit een enkele route is, van punt X naar huis. Dus verstand op nul, niet nadenken over “moet ik hier af om op 8 km te komen of neem ik een afslag verder..?”. Nee gewoon lopen naar huis. Ik maakte nog even gauw een selfie op de Jutfasebrug en liep de laatste kilometer bergafwaarts en met een hoog tempo (5:23″) naar huis.

Vandaag (vrijdag) wil ik de intervaltraining lopen. 4x 6 minuten vlot met 3 minuten wandelen tussendoor. Dat is slechts 36 minuten 🙂 Dat gaat zeker lukken. Volgende week staat er een duurloop van 50 minuten op de planning. Het begint nu echt ergens op te lijken. Mag ook wel, want over iets meer dan 3 weken is het al zover!

Ga jij nog hardlopen vandaag? Of komend weekend? Met zo’n extra langs weekend voor de boeg heb je toch ergens wel een gaatje om dat Paasontbijt/brunch/borrel/diner een klein beetje te compenseren? Maar geniet ook vooral van al het lekkere eten. Vrolijk Pasen!

Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.