My road to 10k – Nog 2 weken

My road to 10k – Nog 2 weken

Ik wou dat ik kon zeggen dat afgelopen week een goede hardloopweek was. En op zich was het dat ook wel, maar door drukte heb ik helaas slechts 2 keer kunnen lopen: vrijdag en maandag. Ik vertel je hoe die runs gingen en wat ik nog op de planning heb qua trainingen. Lees je mee?

Vrijdag – Rondjes rennen

Na de heerlijke run van woensdag in de regen had ik de smaak te pakken. Althans dat dacht ik. Vrijdag stond er een interval op de planning en vrijdagochtend schreef ik nog dat ik dat zeker wel ging doen. Maar in de loop van vrijdag liep ik qua energie steeds verder leeg. Toch trok ik na het eten de hardloopschoenen aan voor de training op de atletiekbaan. Ik blijf dat ding zo fijn vinden, op nog geen 500 meter van ons huis, en het helpt je om gewoon lekker te rennen, in plaats van dat je moet opletten op andere weggebruikers, opstaande stoeprandjes of verkeerslichten. Ik liep 4x 6 minuten met 3 minuten wandelen tussendoor. Mijn Fitbit had wat moeite met het GPS-signaal, waardoor mijn tempo en afstand niet helemaal klopt. Eerst vond ik dat superstom, maar dat doet niets af van dat ik lekker 36 minuten heb gelopen op tempo.

Maandag – Tweede Paasdag

Ook zaterdag liep ik leeg qua energie. Ik voelde me ‘bleeh’ en had zin in niets. Hoewel het zondag iets beter ging had ik bedacht dat ik mijn energie ging sparen voor de Paas-festiviteiten. Ik bakte een taart, en ik de loop van de dag reden we naar mijn ouders in Enschede. Daar borrelden we en speelden we gezellige bordspellen met het hele gezin. Die avond dook ik op tijd het (logeer)bed in bij Oscars ouders, want de volgende ochtend wilde ik graag toch weer rennen.

Om een uurtje of 10 stond ik dus buiten, in een 3/4-broek, een longsleeve en een jasje. Mijn schoonmoeder ging gezellig met me mee op de fiets. Eerst 10 minuten rustig inlopen, dan 25 minuten op tempo en dan 10 minuten uitlopen. Al gauw kreeg ik het lekker warm en kon het jasje uit. Handig dat je schoonmoeder dan meefietst en je je jasje in de fietstas kan stoppen! Een dikke 7.5 km later kwamen we weer thuis. Moe maar voldaan.

Daarna kon Tweede Paasdag beginnen. Met een paasbrunch met taart, broodjes en spelletjes én een gourmet-diner. Daarna reden we terug naar huis en doken we gauw in bed, want we hadden een volle week op komst.

De rest van de week
… heb ik niet gelopen helaas. Ik had donderdag een examen op het werk voor een opleiding en daar heb ik dinsdag en woensdag voor geblokt. Donderdag zijn we na dat examen met de groep de stad in geweest. Dus hardlopen zat er helaas niet in. Ene kant heel erg jammer, aan de andere kant ook goed om even die lichamelijk rust te pakken.

Maar goed, komende week moeten er wel weer kilometers worden gemaakt. Die 10 kilometer in Enschede is over 2 weken! En ik heb tot nu toe slechts 1 keer 9.3 kilometer gemaakt. Om mij heen zeggen mensen wel “ja joh Aaf, dat komt wel goed”.  En dat komt ook wel, maar ik zou zo graag op een fijne manier de race lopen, zodat ik trots kan zijn op mezelf.

Dus morgenochtend trek ik de hardloopschoenen weer aan voor een rustige maar lange duurloop: 50 minuten. En maandag loop ik natuurlijk met de meiden van GirlsRunningSquad en ik wil woensdag en vrijdag rennen, om het een klein beetje weer in te halen. Gelukkig wordt het heerlijk weer. En dan die volgende week nog 2 keer lopen en zondag is het D-day! April gaat zo sneller dan je denkt!

Hoe gaat het hardlopen bij jou?
Liefs, Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.