My road to 10k – GRS, Run2Day & Night Run

My road to 10k – GRS, Run2Day & Night Run

Oe, dit was een lekkere hardloopweek. Ik rende 10 kilometer, trainde met GRS, liep met Adidas en Run2Day én vrijdagavond de Utrecht Night Run. Een volle en toffe hardloopweek dus! Lees je mee?

 

In de zon na 10km

Vorige week was niet zo’n goede hardloopweek. Ik liep maar twee keer en was daardoor vastbesloten zaterdag een lekker stuk te gaan rennen. En dat werd het! Zaterdag gingen Oscar en zijn vader klussen in de achtertuin en samen met mijn schoonmoeder ging ik naar buiten voor een flink stuk hardlopen. Met een korte tussenstop bij de bouwmarkt liep ik 10 kilometer. ‘Officieel’ stond er 50 minuten op de planning, maar door de tussenstop vond ik dat ik ‘m wel door kon lopen tot 10.  Dat was fijn. Het geeft me meer vertrouwen in mijn lichaam en natuurlijk naar de 10km in Enschede toe. Ik mijn hoofd is 10 kilometer namelijk nog steeds best veel. Je gaat non-stop een uur rennen. Maar daar heb ik nu dus meer vertrouwen in.

Girls Running Squad <3

Ik jatte deze foto even van de Instagram van GRS, want maandag liep ik met hen. Door het lekkere weer is de groep weer ietsjes groter, dus startten we met een kennismakings-warmingup-spelletje. We liepen naar de Dom, deden oefeningen (het aantal op basis van het aantal ogen dat je gooide met de dobbelsteen, en dat is te vaak 6 haha) en renden via de Singel weer terug naar het park. Al met al weer een fijne maandagavond.

Gekke foto’s maken met RUN2DAY

Dinsdagavond fietste ik vanuit werk meteen door naar de stad, want ik had me opgegeven voor de Adidad Orientation Run. We gingen een soort van foto-speurtocht door de stad doen en we kregen Adidas Ultra Boost hardloopschoenen mee om te testen. En de die moesten natuurlijk te zien zijn op de foto’s. Via het Moreelsepark, naar de Sonnenborgh/Sterrenwacht, en via het Griftpark weer terug naar de stad. Resultaat: 6 kilometer.

Night Run met Nelleke

Afgelopen maandag opperde Nelleke om mee te doen aan de Utrecht Night Run op vrijdag. Leuk! Dus schreven we ons last-minute in. Wat natuurlijk betekent dat je in de laatste startwave staat (lees: start om 22:20 uur). We waren rond 21:45 bij de Dom, parkeerden onze fietsen en haalden ons startnummer op inclusief hoofdlamp! We liepen rustig rond met onze jas nog aan, totdat we hoorden dat er een hele lange rij staat voor de tassenafgifte. Oe shit, we starten al over 15 minuten. Ietwat chaotisch, maar gelukkig op tijd leverden we onze tassen in, sprinten naar een dixi en daarna door naar het startvak.

Wat een toffe run. Zigzaggend door de binnenstad, langs verlichte fanfares, jongleurs op stelten en met verlichte gebouwen, liepen we 8 km op een heerlijk tempo. Het parcours was smal, het was druk én er was geen tijdsregistratie, dus dat was prima. Na 50 minuten finishten we onder de Domtoren en haalden ons verdiende biertje op. Dit was een fijne rustige training naar de 10km in Enschede toe! Thanks Nelleke, voor dit goede idee!

Komende week nog rustig rennen en dan is het zondag d-day!
Liefs, Aaf

Eén gedachte over “ My road to 10k – GRS, Run2Day & Night Run

  1. Wat heerlijk dat je op deze manier kunt genieten van hardlopen. Het blijft een fantastische sport om te doen in de natuur en buitenlucht enig leuk gezeldschap ook. Super 👍🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.