Mommy tag: 20 vragen over het moederschap

Mommy tag: 20 vragen over het moederschap

Lekker cheesy, maar wel leuk deze mommy tag. In deze reeks van verschillende tags leer je mij elke keer een beetje beter kennen. Eerder heb je deze foodtag en deze this-or-that-tag al voorbij zien komen. Vorig jaar kwam deze reistag al online. En vandaag is het dus tijd voor een mommy tag. Lees je mee?

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Een werkende mama. Ik werk de ene week 24 uur en de andere 32, waarmee ik dus uitkom op gemiddeld 28 uur. Momenteel zou ik het niet anders willen. Het is precies de goede afwisseling vind ik.

2. Zou je het anders willen?

Nee. Volgens mij zijn we allemaal blij met ons ritme. Lauren gaat twee dagen naar de opvang, Oscar heeft een papadag en Opa&Oma passen een dag in de twee weken op.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Lauren slaapt al bijna een jaar nu in haar eigen bed op haar eigen kamer. De eerste maanden heeft ze wel bij ons op de kamer geslapen in het wiegje, maar omdat ze zo goed sliep en ik wakker werd van haar kuchkipejes en zuchtjes is ze op een gegeven moment naar haar eigen bed gegaan.

4. De beste aankoop voor je kindje?

Jeetje.. Ik ben heel blij met de kinderwagen. We hebben een Mutsy Nio, gekregen van opa en oma. We gebruiken de kinderwagen nog bijna dagelijks.

Wat we zelf hebben gekocht waar ik heel blij mee ben is Ewan het schaapje. Dit knuffeltje ligt in haar bed en maakt white noise. Hier slaapt Lauren heel lekker op.

5. Hoeveel kinderen wens je?

Vroeger dacht ik altijd drie. Ik kom zelf ook uit een gezin van drie kinderen. Maar ik denk, dat als er ooit een tweede kindje komt, dat we dan compleet zijn.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Normaliter, buiten de Coronatijd..? Twee per maand? Misschien nog wel minder. Dat is wel iets waar ik strakjes wat vaker wil doen. Dan regelen we een oppas en gaan paps&mams eens even lekker de deur uit.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Lauren klimt en klautert momenteel graag. Ze is druk aan het oefenen met staan en losstaan. Ze kan zich dan ook goed vermaken met optrekken aan de tafel, weer gaan zitten en weer opnieuw optrekken.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Tijdens de zwangerschap niet. Maar wel in de kraamtijd. Het waren de eerste drie maanden en Lauren had last van buikkrampjes. En ja, dan ga ja alles proberen. Toen hebben we een kruikje voor over haar buik gekocht (een Kipkep). Maar uiteindelijk hebben we die nooit gebruikt.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Maisstengels gaan erin als zoete koek. Maar eigenlijk eet ze momenteel alles wel goed. Oh ijs! Als een van ons een ijsje pakt dan weet ze niet hoe snel ze naar je toe moet kruipen en bij je moet staan met haar mondje open. Mamaaaa haaaapje!

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee die hadden we al.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Ik ben nu iets zwaarder. Toen ik kolfde voor Lauren vlogen de kilo’s er veel te hard af. Daardoor moest ik echt een beetje bij eten. Toen ik ging afbouwen en uiteindelijk stopte had ik natuurlijk ook wat minder moeten gaan eten, maar ja… Het liefst zou ik er nog een kilootje of 4 af willen. Ik moet er nog even de wilskracht voor vinden om dat te gaan doen.

12. Wat is je droomvakantie met kids?

Ik zou heel graag een gave camperreis door Canada willen maken.

13. En je droomvakantie zonder kids?

Een weekje strand, zon en lekker eten. Veel lezen, slapen, op terrasjes zitten, samen uiteten, ach je kent het vast.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Veel! Ik heb vooral het gevoel continu aan te staan. Je bent namelijk nooit moeder-af. En dat is oke, maar ik mijn hoofd kan ik dat niet uitzetten. Soms is dat wel heel erg vermoeiend en zou ik willen dat het me iets beter afging om de verantwoordelijkheid los te laten op momenten dat dat kan.

15. Mijn hart smelt als ik ………..

Oscar en Lauren zie dollen en dat ze schatert van het plezier.

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Ik koop veel bij de Zeeman. Daar hebben ze leuke en fijne kleding voor goede prijzen. Ook winkel ik bij de HEMA en af en toe bij H&M voor Lauren.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Momenteel ben ik fan van Dr. Leenarts. De Drogehuidzalf gebruik ikzelf ook!

18. A-merk of huismerk?

Beide. Zo gebruiken we Pampers, die ik altijd met korting scoor waardoor ze ongeveer even duur zijn als huismerk luiers. De melkpoeder koop ik altijd bij de Kruidvat. Verder krijgt Lauren veel vers, zowel fruit als haar avondeten.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ja. Van kleins af aan wist ik dat ik moeder wilde worden. En ergens wist ik ook dat dat voor m’n 30e ging gebeuren. Oscar en ik kennen elkaar als sinds mijn 17e, en ik ben heel blij dat we niet eerder aan kinderen zijn begonnen, maar ook ons leven met z’n tweeën hebben opgebouwd. Achteraf vond ik het ook heel bijzonder hoe we rond april 2018 het gevoel kregen er klaar voor te zijn.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Dat heerlijke meisje dat me ontzettend gelukkig maakt. De onvoorwaardelijke liefde die je voelt, no matter what. En hoe je elke dag weer trots bent als ze iets nieuws heeft geleerd (vandaag was het “applaus”).

Deze tag is afkomstig van Blogmama.

Hopelijk vond je het weer leuk om met deze mommy tag mee te lezen en me ietsjes beter te leren kennen!
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.