Mijn plannen voor december

Mijn plannen voor december

Lekker cliché, maar het is al december! Wat vliegt de tijd. December vind ik altijd een toffe maand, druk maar o zo gezellig. Ook dit jaar is ie weer lekker volgepland. Lees je mee met mijn plannen voor december?

Rituals adventskalender 

Van Oscar heb ik (net als vorig jaar❤) de adventskalender van Rituals gekregen. Een paar weken geleden verraste hij me er volledig mee! Zo lief. Vorige week heb ik de boom in elkaar gezet, inclusief de lampjes. En vanmorgen (ik schreef dit zaterdag) mocht ik ein-de-lijk het eerste cadeautje uitpakken. Dat kleine geluksmomentje op de vroege ochtend vind ik echt heerlijk, kan ik de hele dag op vooruit.

Sinterklaas vieren

Dit jaar doen we niet zoveel met Sinterklaas of 5 december. In september, toen ik een weekendje weg was met mijn vrienden, hebben we het al gevierd. (Het maakt niet uit wanneer we weggaan, we vieren dan altijd Sinterklaas haha.) Wel gaan we 14-16 dec een weekendje weg met Oscars ouders, broertje en zijn vriendin, en dan vieren we het klein. Iedereen neemt 3 cadeautjes mee: ééntje van zolder, iets lekkers, en een “echt” cadeautje. Daarmee spelen we een dobbelspel. Lekker simpel, maar gezellig!

Weekendje weg

Bron: www.magischmaastrichtvrijthof.nl

Dus we gaan een weekendje weg met mijn schoonfamilie. We hebben een huisje in de buurt van Maastricht. Heb er echt zin in! Lekker over de kerstmarkten lopen, warme chocolademelk drinken, beetje kerstinkopen doen en vooral gezellig met z’n allen op pad. Ook is er kerstmarkt in de grotten van Valkenburg, gaan we vast ook naar toe.

20-weken echo

Mijlpaal! In december hebben we ook de 20-weken echo, of het ‘structureel echoscopisch onderzoek’. Tijdens deze echo wordt ons kindje volledig gecheckt en hopen we er ook achter te komen of we een zoon of dochter verwachten. Wat denk jij? 😉 
Mocht je het gemist hebben, dan lees je hier over de eerste echo en de tweede echo.

De week erop mogen we dan nóg een keer naar ons kleintje kijken. Ik doe namelijk mee met YOUth, een onderzoek van de Universiteit Utrecht naar de hersenontwikkeling en het gedrag van kinderen. Na de 20-weken echo en rond de 30 weken hebben we daarvoor een 3D-echo! Ook moeten we een heleboel vragen beantwoorden en bijv. een plukje haar en wangslijm inleveren. Ben jij ook zwanger, en wil je graag bijdragen aan de wetenschap? Check dan even hun website: www.youthonderzoek.nl.

Wintersport

Yes, we mogen weer! Net als voorgaande jaren gaan we de eerste week van de kerstvakantie naar Oostenrijk. Het zal er voor mij iets anders uit zien dan vorig jaar, aangezien ik nu niet ga skiën. Maar ik heb er misschien wel dubbel zoveel zin in. Ik hoop op mooi weer, zodat ik af en toe ’s middags de berg op kan om samen met deze gezellige groep te lunchen. Ik neem een gevulde e-reader mee, mijn laptop, maar ook mijn wandelschoenen. Ik vermaak me wel. Twee ouders skiën sowieso niet meer, misschien ga ik wel een stukje met hen wandelen. In het dorp kan je goed winkelen. Of ik doe de boodschappen voor het avondeten. Ja, ik heb er zin in.
Lieve Tess en Es, ik ga jullie deze week onwijs missen. Zo jammer dat jullie er dit jaar niet bij zijn 😘

Oud & Nieuw

Dit jaar hebben bedacht de jaarwisseling bij ons thuis te vieren. We nodigen wat vrienden uit en spelen we samen bordspelletjes. Overdag ga ik oliebollen bakken. Mijn moeder heeft dit vele jaren gedaan met oma, het lijkt me leuk om dit nu zelf te gaan leren. We hebben een oude frituurpan kunnen bemachtigen, nu alle boodschappen nog inslaan. En uiteraard om middernacht vuurwerk kijken! 

Wat zijn jouw decemberplannen. Vier jij Sinterklaas of juist kerst? En heb jij zelf wel een oliebollen gebakken? 
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Mijn plannen voor december

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.