Mijn ochtendroutine

Mijn ochtendroutine

Ik bestempel mezelf als ochtendmens, maar meer omdat ik geen avondmens ben. Als de wekker gaat heb ik altijd een klein beetje moeite om uit bed te gaan en me klaar te maken voor de dag. Het duurt dan ook altijd even voordat ik klaar ben om de deur uit te gaan. Vandaag deel ik mijn ochtendroutine.

07:00 uur

De wekker gaat. Ik druk ‘m gauw uit en ik draai me nog een keer om. Twee minuten later gaat ‘ie weer. Ik word nu wel wakker, gelukkig. In de winter knip ik mijn nachtlampje aan, maar tijdens de zomermaanden hoeft dat niet omdat de zon al lekker naar binnen schijnt door de gordijnen. Ik pak mijn telefoon en zet de wekker(s) uit. Ik scrol eventjes door mijn nieuws-app en check ook even Instagram. Soms dwaal ik af en is het zo 07:15. Tijd om eruit te gaan.

Ik ga plassen en drink direct een groot glas water. Dan heb ik dat in ieder geval maar weer binnen.

Het ligt er een beetje aan of ik de avond ervoor al gedoucht heb of dat ik nu onder de douche spring. Ik maak sowieso mijn gezicht schoon. Ik kleed me aan of pak mijn badjas die ik over mijn pyjama aantrek.

07:30

Beneden maak ik het ontbijt en de lunch klaar. Ik pak de vaatwasser uit en zet het koffiezetapparaat aan voor Oscar. Ik moét ’s ochtends ontbijten, anders word ik superchagrijnig. Ik zit aan tafel en eet mijn kom yoghurt/ boterham met kipfilet/ beschuit met kaas/ spinaziesmoothie. Ik eet elke ochtend wat anders, het moet wel leuk blijven. Vandaag zijn het drie beschuiten, twee met kaas en eentje met hagelslag, lekker! Ondertussen komt Oscar beneden, pakt zijn ontbijt en lunch, zet koffie en gaat naar z’n werk. 👄 Doeg schat!

07:55

Ik ruim de keuken op. Dan loop ik naar boven om mezelf verder klaar te maken. Aankleden, make-up op doen, haar borstelen en tandenpoetsen.

08:10

Shit, waar zijn mijn sleutels? Elke ochtend ben ik wel iets kwijt: telefoon, zonnebril, sleutels. Dat zorgt er vaak voor dat ik gauw nog even de trap op en of ren om wat te pakken. Of mijn Fitbit ligt nog in de badkamer, mijn ringen nog op het nachtkastje of ik heb geen oorbellen in #chaos. Ik check voor de laatste keer of ik alles heb en trek dan mijn jas aan en de deur achter me dicht.

Ik probeer elke dag uiterlijk rond kwart over 8 de deur uit te gaan. Ik moet toegeven dat me dat helaas niet elke dag lukt en ik soms onwijs aan het treuzelen ben en het zo weer half 9 is. Dan moet ik echt opschieten om voor 9 uur op mijn werk te zijn.
Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit? Moet jij ook rustig opstarten of kan jij binnen een half uur de deur uit zijn?
Liefs Aafke

 

5 gedachten over “Mijn ochtendroutine

  1. Hahahaha wauw.
    Hier de wekket 6:15
    Gelijk er uit en snelle ochtend sportroutine. 5 setjes van 20 situps, 20 squats en 10 pushups.
    Dan koffie apparaat aan, douchen en tandenpoetsen, aankleden en koffie klaar. Broodjes smeren, makeup, fruit en brood in mn tas, fles spa rood vullen

    Dan vlieg ik de deur uit om 7:10 uiterst.

  2. Mijn wekker gaat om 6.45 uur. Meestal snooze ik 1 keer, dus dan ga ik er om 6.54 uur uit. Naar de keuken, koffiezetapparaat aan, vers fruit snijden, muesli en yoghurt erbij en koffie zetten. Dan zit ik om 7.10 uur ongeveer met ontbijt en koffie op de bank en ben ik minimaal een uur aan het lezen. En een beetje op mijn telefoon aan het kijken (vooral als mijn boek niet leuk genoeg is). Om 8.15 uur kom ik dan eindelijk in beweging. Douchen, aankleden, tandenpoetsen, make-up en de deur uit. Meestal ben ik dan tussen 9 en half 10 op kantoor. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.