Mijn kindertijd tag – 18 vragen over mijn jeugd

Mijn kindertijd tag – 18 vragen over mijn jeugd

Het is alweer een tijdje geleden dat ik de laatste tag deelde. Ik moest ‘m even opzoeken: in mei kwam de sporttag online. Afijn, tijd voor een nieuwe dus. Dit keer eentje over mijn kindertijd. Ik had wat informatie en foto’s van mijn moeder nodig. Maar het is gelukt hoor. Lees je mee met deze 18 vragen over mijn kindertijd?

BABY

 1. Wat stond er op je geboortekaartje?
  Mijn ouders hebben mijn geboortekaartje zelf ontworpen. Voorop stond Nijntje met een beer, zelf getekend door mijn moeder. In de binnenkant stond handgeschreven tekst. Dit voorbeeld hebben ze naar de drukker gestuurd en is gekopieerd om er geboortekaartjes van te maken.
 2. Wanneer en waar ben je geboren?
  Ik ben thuis geboren, in Enschede. Op dinsdag 6 maart 1990.
 3. Wat was je eerste woordje?
  Geen idee. Vast ‘mama’ of ‘papa’.
 4. Met hoeveel maanden ben je gaan kruipen? En lopen?
  Ook dit weet ik niet. Ik was niet heel snel en volgens mij ook niet heel langzaam.

PEUTER (2 TOT 4 JAAR)

 1. Was je eenkennig als kind?
  Ik denk het niet, ik kan het me in ieder geval niet voorstellen. We kwamen regelmatig bij anderen over de vloer, zoals mijn oom en tante, opa en oma. Ik kan me niet herinneren dat ik me daar niet op mijn gemak voelde.
 2. Wat was je favoriete knuffel en hoe heette die?
  Geen knuffel, maar ik was gek op een labeltje waar ik aan kon friemelen. Mijn moeder naaide die aan een knuffeltje en als die té versleten was naaide ze er een nieuw aan. Laatst kwam ik weer zo’n soort labeltje tegen en dat voelde meteen vertrouwd. Het moet wel een speciaal labeltje zijn, zacht aan de buitenkant en ribbelig aan de binnenkant zodat je ‘m tussen duim en wijsvinger kan wrijven.
 3. Was je een lastige peuter?
  Nee, ik was een heel lief meisje. Uiteraard had ik vast ook wel mijn grillen, maar ik was geen lastige peuter.
 4. Wat is het meest herkenbare aan jouw uiterlijk?
  Mijn haar! Toen had ik al veel en dik haar. En m’n moeder leefde zich altijd uit met staartjes en strikjes.

KLEUTER (4 TOT 6 JAAR)

 1. Beschrijf je kinderkamer
  Ik had de kleinste kamer in huis, met een hoogslaper. Van mijn kinderkamer kan ik me niet veel herinneren. Wel van mijn tienerkamer. Toen kreeg ik een bed van de Ikea met lades eronder (Brekke) waar mijn kleding in ging. Ook had ik drie mandjes aan de muur hangen vol met make-up en nagellak. Een bureautje in de hoek met daarboven kastjes voor boeken. Veel van de Ikea, maar wel in leuke kleurtjes, die ik zelf mocht kiezen. Het was een combi van lila, rood en beige. Het was een klein, maar heel fijn kamertje.
 2. Welk speelgoed wilde je vroeger maar kreeg je niet?
  Oh ik heb nooit het gevoel gehad dat ik iets niet kreeg. Er zou vast iets zijn hoor, wat ik niet heb gekregen wat ik graag wilde. Wel was er speelgoed dat ik niet wilde maar wel kreeg, haha. Ik was een meisje dat niet met poppen speelde. Ik speelde liever samen met mijn broers en hun speelgoed.
 3. Wat was je favoriete kinderboek/film/serie?
  Thuis, net na etenstijd denk ik, keken we altijd Tiktak. Het leuke is dat we de vernieuwde Tiktak nu ook met Lauren kijken. Precies hetzelfde, alleen met iets hipper beeld. Ook het Klokhuis en het Jeugdjournaal keken we met regelmaat. Qua boeken kan ik me de boeken van Cindy nog goed herinneren, zoals Cindy danst de zomer door.
 4. Welke dingen lustte je vroeger absoluut niet en nu wel?
  Ik gruwelde van macaroni en van spaghetti carbonara. Nog steeds is macaroni niet mijn favoriet, al vind ik hoe ik ‘m zelf maar nu in ieder geval we te eten. Maar ik zou er never nooit Smac in doen!

PUBER

 1. Had je altijd je huiswerk af en wat waren je favoriete vakken?
  Ik was een hele brave scholier. Had er ook niet zoveel moeite mee, dus ik kon alles vrij vlot doen zonder al te veel moeite. Mijn favoriete vakken waren Duits, want dat kon ik vrij goed stampen (mit nach bei seit von zu aus, durch für ohne um bis gegen). En wiskunde was ook wel oké, want de sommen maakte ik best vlot en dan was ik klaar met m’n huiswerk. Natuurlijk werd het in de hogere klassen wel moeilijker en lastiger en koste het wat meer tijd.
 2. Ging je vaak uit? En zo ja, waar naartoe?
  Iedere zaterdag gingen we uit in Enschede, op de Oude Markt. Toen ik 15 was ging ik denk ik voor het eerst. Al was er nog niets waar we officieel naar binnen mochten. Het lukte vaak wel om naar Singers te gaan, daar moest je 16 voor zijn. Het alternatief van Atak, een poppodium waar vooral de alto’s naartoe gingen. En dat waren wij niet. Dus gingen we naar Singers, het uitgaanscafé voor hockeyers en andere kakkers 😉. Toen we iets ouder werden, waren we vaak te vinden in Lunatic. Daar hebben Oscar en ik voor het eerst gezoend!
 3. Heb je spijt van iets dat je in de pubertijd hebt gedaan?
  Ik was een brave scholier en een brave puber. Ik heb heus wel eens te veel gedronken en iets doms gedaan. Of gespijbeld. Maar ik heb geen hele gekke dingen uitgespookt.
 4. Waar was je onzeker over in de pubertijd?
  Net als elk pubermeisje kon ik me druk maken over mijn uiterlijk; ik wilde er wel leuk uitzien, maar niet te veel opvallen. Ik droeg niet heel veel make-up, had ook geen uitgesproken kledingstijl.

VOLWASSEN

 1. Heb je nog contact met je schoolvrienen?
  Jazeker! Twee vriendinnen die ik in de eerste klas heb leren kennen. Samen met een groepje jongens uit de derde zijn we nog altijd een vriendengroep. Eens per jaar gaan we met z’n allen een weekend weg. En we vieren traditiegetrouw Sinterkerst samen. En als het kan dan drinken we een biertje of wijntje op het terras in Enschede, waar zij bijna allemaal nog wonen.
 2. Wat is je leukste herinnering aan je jeugd?
  Vooral dat ik een hele gelukkige en fijne jeugd heb gehad. Ik kijk oko ontzettend positief terug op mijn middelbare schooltijd. Ik ging graag naar school, had het er leuk en die zes jaren hebben me echt gevormd. In de laatste jaar kwam ik Oscar tegen en the rest is history, haha.

Hoe was jouw kindertijd?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.