Mijn favorieten van mei

Mijn favorieten van mei

De laatste week van mei is alweer aangebroken. En ooh, wat een heerlijke maand was dit. Vol leuke dingen en heerlijk weer. Ik blik terug op mijn favorieten van de afgelopen maand, geïnspireerd op de Friday Favourites van Annemerel en een beetje van mezelf. 

Favourite Feeling – Chillings in het parkOh dit fijne weer, ik hou ervan. Helemaal als het ook nog eens weekend is! Oscar had afgesproken met wat oude schoolvrienden om te gaan varen. Helaas was de boot stuk, dus ging het niet door. En daardoor belandden ze in het park. Daar sloot ik even aan, en at een bbq-worstje mee. Daarna fietste ik naar de Weerdsingel waar ik samen met een vriendinnetje in het gras plofte. (Op de foto zie je net een stukje zand ipv gras, haha). We aten nog een bbq-worstje en wat stukjes brood die ik had gegapt, dronken biertjes en aten een zak chips. En we sloten af met een ijsje bij Il Mulino. Dit is echt ultiem relaxen.

Favourite Shopping – Nieuwe zonnebril
Ik snap niet hoe ik vroeger op stap ging met een simpele zonnebril van €5,- . Sinds ik een echt goede bril heb, merk je zo’n verschil. Daardoor draag ik mijn simpele zonnebrillen niet meer, en had ik dus maar één exemplaar. Tijd voor eentje erbij voor wat afwisseling. Ik ging de Bijenkorf in met een cadeaukaart (nog van m’n verjaardag) en besloot meteen door te pakken. Je ziet ‘m hierboven op de foto, wederom een Ray Ban maar een heel ander model. Deze heeft van die neuspads, waardoor die wat hoger op je neus zit.  Zit lekker en staat leuk (vind ik!)

Favourite Novel – Verras me van Sophie Kinsella
Een tijdje terug heb ik een stuk of wat nieuwe boeken op mijn Kobo gezet. En één daarvan was Verras me van Sophie Kinsella. Een echt chick-lit over Sylvie, die gelukkig getrouwd is met Dan. Ze vormen een echte eenheid, vullen elkaar zinnen aan en weten van elkaar wat de ander denkt. Na een doktersbezoekje worden ze allebei kerngezond verklaard en feliciteert de beste man hen met het feit dat ze nog zo’n 68 jaar samen kunnen zijn. Euh, zo langs nog!? Dat beangstigt hen en ze besluiten om elkaar te verrassen om hun huwelijk spannend te houden. Je raadt  het al, dit zorgt voor hilarische gebeurtenissen. Van pikante pakjes tot enge huisdieren.

Favourite Show – Designated Survirvor
Ik schreef er al eens eerder over, dit is en blijft een goede serie. En wat het helemaal leuk maakt is dat ik deze samen met Oscar kijk. Helaas is onlangs bekend geworden dat de serie na het tweede seizoen stopt. Althans door ABC. En nu heeft Netflix aangegeven wel oren te hebben naar een vervolg.. So who knows!? Ik zou het tof vinden en zeker kijken 🙂

Favourite Song – Justin Timberlake – Say something
Een tijdje terug heb ik twee kaartjes voor JT’s tour kunnen bemachtigen. Helaas niet in Amsterdam maar in Arnhem, wat ook prima is. En sindsdien staat zijn album op repeat. Met als favo nummer eentje die momenteel in de hitlijsten staat: Say Something (met Chris Stapleton).

Favourite Day – Zaterdag in Brussel met mam
Het was een van de koudste dagen van de maand, maar toch mijn favoriete. Want het weekend met mam was gewoon heel leuk! Die zaterdag liepen we hard, hebben we heerlijk gegeten, hebben we gedanst in de Pride Village van Brussel, en gezellig gekletst.

Favourite Food – Spaghetti met Merel
Jammie, deze spaghetti vongole (venusschelpen) van Spaghetteria is ultiem, vooral met een wit wijntje erbij. Simpel, met knoflook, peterselie, chilie en olie, maar zo lekker. Ook het broodje erbij is lekker om in de olie te dippen. Eéns in de zoveel tijd ga ik samen met oud-collega en vriendinnetje Merel hier eten en bijkletsen. Er staan grote picknicktafels buiten, met parasol. Op tafel staan grote kannen water, glazen en flessen (chili)olie om te delen met je tafelgenoten. Perfect voor een zomerse avond.

Wat waren jouw favorieten van de afgelopen maand?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.