Mijn 10 musthaves voor een baby (ook leuk om te geven als cadeautje)

Mijn 10 musthaves voor een baby (ook leuk om te geven als cadeautje)

Het afgelopen jaar hebben we heel veel spulletjes erbij gekregen. Toen Lauren eenmaal thuis was konden we ze dan ook eindelijk gaan gebruiken. Deze 10 gebruiken wij heel veel en zijn echte musthaves (vind ik) voor elke baby. Ook leuk om als cadeautje te geven aan een mommy to be!

1. Een babynestje

Ik vind een babynestje echt heel fijn. Toen Lauren nog ieniemienie was, lag ze hier lekker geborgen in. Hierdoor voelde ze zich fijn en kon ze er ook lekker in slapen. Daarnaast is het veilig, want áls ze gaat rollen dan kan ze niet van de bank/bed afrollen.

Wij hebben de mazzel dat we er twee hebben gekregen. We gebruiken er eentje voor boven, de ander voor beneden. Er ging ook standaard eentje mee als we bij iemand op bezoek gingen. Dan had Lauren een lekker en veilig plekje om te liggen en te slapen.

Wij gebruiken ‘m ook vaak in bed, na de eerste voeding. Dan kon ze lekker tussen ons in liggen, zonder dat wij bang hoefden te zijn dat we in slaap vielen en per ongeluk om haar zouden rollen.

Hoewel je nestjes prima kan wassen, gebruikten wij in het begin wel een hydrofiele doek in het nestje. Mocht Lauren dan spugen (wat ze in het begin veel heeft gedaan) dan werd niet direct het nestje vies.

Er ging trouwens ook een nestje mee op vakantie naar Ibiza. Daarmee heeft ze aan het zwembad op een bedje gelegen en tussen ons in in bed. I-de-aal!

2. Spuugdoekjes van de Ikea

Deze zijn een hit omdat er leuke gekleurde labeltjes aanzitten. Een van Laurens favoriete speeltjes! Ze kosten 10 voor €3.99. Das geen geld toch!

3. Hydrofiele doeken van de Zeeman

In het kader van budgettip: deze grote doeken (120×120 cm) van de Zeeman kosten slechts €4,-! Ze zijn heerlijk zacht, nemen goed vocht op en zijn makkelijk te wassen. Wij hebben er een stuk of 6 en we gebruiken ze voornamelijk over een kussen heen als we Lauren de fles geven of als ondergrondje in de box. Als ze dan spuugt hoeven we alleen de doek te wassen in plaats van het boxkleed.

De motiefjes wisselen bij de Zeeman, maar één ding is zeker: het zijn altijd leuke doeken!

4. Dekentjes van de Zeeman

Nog zo’n budgettip: de dekentjes van de Zeeman, voor slechts €1,99. Ze zijn een perfect formaat: 75 x 80 cm. Ik gebruik ze écht heel veel: in de box, over het nestje, in de autostoel, in de kinderwagen, in het ziekenhuis als we haar uitgekleed hebben. Ik heb er niet voor niets 3 😉.

5. Loopy links van Playgro

Deze kregen we als cadeautje van de buurvrouw, met zelf een klein kindje. En wat een hit. Lauren vindt ze geweldig. Ze kan ze goed vastpakken, ze maken herrie als ze ermee schudt, de ringetjes hebben verschillende motiefjes en je kan ze overal gebruiken: in de box, in de autostoel, in de TrippTrappstoel. Als we weggaan, gaan deze ook altijd mee in de tas. Klik hier om ze online te kopen.

6. Knisper knuffeltje

Mag ik je voorstellen aan mevrouw Pinguïn? Zo hebben we haar maar genoemd, haha. Dit is een plat knuffeltje, met daarin een stofje dat knispert. Lauren vindt het geluidje reuze interessant.

7. Voorleesboeken

Zoals je ziet is Nijntje bij ons favoriet. Deze boekjes heb ik op een vlooienmarkt gekocht. 3 voor €4,- geloof ik. Ook tijdens de Vrijmarkt op Koningsdag ga ik altijd op Nijntje-jacht. Het Spook Nijntje is heel leuk, maar Boris en Ko (niet op de foto) is ook een leuk verhaal. Eigenlijk allemaal wel!

Wij lezen altijd voor, voordat Lauren naar bed gaat als onderdeel van het avondritueel. Een fijn momentje om even samen rustig te zitten en voor Lauren om rustig te worden. Sinds kort slaat ze met haar handje op de bladzijden en de kaft.

8. Magnetron sterilisator

Ik heb een half jaar lang gekolfd voor Lauren. Zij kreeg dus mijn melk uit de fles. Dat geeft veel afwas kan ik je vertellen. Dat moet je (vooral in het begin) met enige regelmaat uitkoken. De eerste weken deed ik dat in een pan met water, maar wat is dat onhandig zeg. Je verbruikt veel water, het duurt lang, je moet erbij blijven om overkoken te voorkomen.

Daarom kocht ik deze magnetron sterilisator van de HEMA. Kost slechts een tientje, maar is wel honderd euro waard! Je wast al je spullen af (met een sopje of op het bovenste rek van de vaatwasser) en doet het daarna hierin. Voeg 200 ml water toe en dan 4 minuten op 900watt in de magnetron. Er komt dan veel hele stoom vrij dat alle bacteriën doodt.

Pas wel op met openmaken, want de hele stoom is echt heet! Dan zet je de spullen op de kop op en afdruiprek of hydrofiele doek en door de hitte is alles ook zo droog. Klaar voor gebruik.

9. Poedertoren

Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid melk bij je. Geen gedoe met schepjes afstrijken als de fles wilt maken. Maar je gooit er direct de juiste portie poedermelk in. En daarnaast neem je ’t makkelijk mee. We hebben er twee: een van de Zeeman en een van de Hema. En volgens mij kosten ze allebei €2.

10. Dooky cover

Op zonnige dagen wil je graag de zon uit de kinderwagen halen. Het is niet fijn voor je kleintje om in de felle zon te kijken, maar je moet ook uitkijken met verbranden. Het tere huidje van je baby is nog niet bestand tegen (veel) zon.

Wist je dat de temperatuur in de bak van de kinderwagen wel 7 graden kan stijgen als je er een hydrofiele doek overheen hangt? Dan wordt ’t veel te warm in de bak voor je kleintje! Niet doen dus! Daarom gebruiken wij de Dooky Cover. Deze bevestig je horizontaal aan de stang, waardoor er nog steeds frisse lucht bij je kleintje komt, maar hij/zij is wel beschermd tegen de zon.

Volgens mij kost ie nieuw zo tussen de €20 en €25 (afhankelijk van het patroontje). Maar wij hebben ‘m overgekocht via Marktplaats voor een paar euro. Even wassen en hij was klaar voor gebruik.

Wat vind jij onmisbaar als het gaat om babyspulletjes?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.