Laurens geboortekaartje + 7 tips

Laurens geboortekaartje + 7 tips

Toen Lauren werd geboren waren we nog niet klaar met het ontwerp van het geboortekaartje. In fact, we hadden alleen nog maar een beetje rondgekeken. De eerste periode hadden we geen tijd en zin om hiermee aan de slag te gaan, maar naarmate haar ontslag naderde werd het toch echt tijd om een mooi kaartje te ontwerpen.

Hippegeboortekaartjes.nl

Uiteindelijk, na veel googlen, kwamen we uit op de website van Hippe Geboortekaartjes. Ik begon een beetje te spelen met de editor, die verrassend fijn werkte. Dat is ook de reden dat we op deze site zijn blijven hangen. Uiteraard keken we ook naar de prijzen en services die ze bieden, en dat zag er allemaal prima uit. Niet de duurste, niet de goedkoopste. Snelle levering en de optie om drukproeven snel in huis te hebben.

Stap 1

Eerst zocht ik een beetje door hun selectie en koos daar drie leuke verschillende kaartjes uit. Een langwerpig kaartje, een liggend gevouwen en een vierkant gevouwen kaartje. Daar ben ik mee gaan spelen om het voor ons aan te passen naar wat wij mooi vinden.

Stap 2

Hierboven zie je twee kaartjes die ik ook erg leuk vond, maar uiteindelijk afvielen omdat we de gekleurde vlekken te dromerig vonden. Er bleven twee ontwerpen over met hartjes. Op één kaartje ‘regende’ het hartjes en op de ander was haar naam omringt door hartjes.

Voorbeeld geboortekaartjes

Ik ben gaan spelen met lettertypes, kleuren en afmetingen. En zo kwamen we uiteindelijk uit op 4 verschillende kaartjes. Op je beeldscherm ziet het er toch allemaal anders uit dan in het echt, dus we bestelden van alle 4 de kaartjes een proefdruk. Zo konden we goed bekijken hoe de verschillende kleuren, stijlen, groottes en papiersoorten er in het echt uitzien.

Stap 3

De proefdrukken ontvingen we in een hele gezellige, vrolijke doos. Bij Hippegeboortekaartjes.nl weten ze wel hoe ze je enthousiast kunnen maken! In de doos zaten tevens staaltjes van de papiersoorten en envelopkleuren die je kan bestellen. Handig om het zo in het echt te zien en te voelen. Ook moet ik zeggen dat ik onder de indruk was van de kwaliteit van alle vier de proefdrukken. Het wordt dus sowieso een mooi kaartje! We selecteerden alle aspecten die wij het mooist vonden en combineerden dat tot ons perfecte kaartje. Ook kozen we het papiersoort en de envelop uit.

Stap 4

Toen was het wachten totdat Lauren thuis zou komen. Inmiddels wisten we haar geboortedatum natuurlijk, maar wij wilden ook graag haar thuiskomstdatum op het kaartje vermelden. De proefdrukken hadden we besteld met de woorden ‘Thuisgekomen op xx april 2019, xxxx gram en xx cm’, zodat we in ieder geval konden zien hoe de opmaak eruit zou zien op het kaartje. Ook hebben we allebei wel 10 keer alle gegevens gecheckt. Het kan natuurlijk écht niet dat er straks een typ- of spelfout in het kaartje staat.

Stap 5

Lauren is thuis! We konden al haar gegevens dus nu invullen en de kaartjes bestellen. Nog een allerlaatste check op foutjes en we konden de bestelling bevestigen. Twee dagen later ontvingen we opnieuw een doos. Deze was helaas wel wat minder uitbundig, maar we kregen wel een setje mijlpaalkaarten als cadeautje. Ook leuk.

Stap 6

En dan begint het grote werk: het schrijven van de enveloppen. Ook had ik gouden hartjesstickers gekocht om de enveloppen mee dicht te plakken. Sowieso beter dan 80 enveloppen likken 😉. Ik had de enveloppen thuis al verdeeld in postcode, zodat ik dat niet meer bij de brievenbus hoefde te doen, vandaar de stapeltjes.

Laurens kaartje

Laurens geboortekaartje

Het uiteindelijke kaartje is een een vierkantje gevouwen geworden. De basis is wit, met peach accenten. Op de voorkant staat haar naam in een sierlijk lettertype omringt door roze hartjes. Daaraan hebben we 3 hartjes van goudfolie toegevoegd. Binnenin is de linkerzijde diezelfde roze kleur, met een kort gedichtje dat verwijst naar haar spannende start en hoe sterk ze is. Daaronder eenzelfde hartje maar dan in het wit met onze gegevens.

Laurens geboortekaartje

Rechts staan al Laurens gegevens. Haar volledige naam, haar geboortedatum met alle informatie en dus haar thuiskomstdatum met haar gewicht en lengte. Haar geboortedatum is gedrukt in dezelfde goudfolie als de hartjes op de voorkant. Dit is toch een datum met een gouden randje 😊.

Ook de achterkant heeft dezelfde roze kleur en onderaan een gouden hartje. Op sommige kaartjes die ik ontworpen heb stond hier reclame of de naam van de ontwerper die gewoon niet weg te krijgen was. Dat wilden we echt niet, dus ik heb net zolang doorgepuzzeld totdat we een kaartje hadden zonder logo.

Laurens geboortekaartje

We zijn uiteindelijk heel blij met hoe het kaartje geworden is. Strak, lief, stoer en meisjesachtig. Precies zoals Lauren is. Het is zo leuk om haar kaartje bij familie en vrienden op de kast te zien staan, ook bij ons pronkt ie op de kast en daar blijft ie voorlopig ook nog wel even staan.

Tips voor een geboortekaartje

  1. Kijk om je heen. Bij de verloskundige, misschien wel in het ziekenhuis, bij vrienden, social media. Doe inspiratie op en beslis wat je wel en niet mooi vindt.
  2. Laat iemand anders de spelling checken. Dan kan je uiteraard ook doen met een dummy-naam, zodat je de echte nog even geheim houdt.
  3. Bestel extra’s zoals sluitstickers niet bij de kaartjes-website. Hier betaal je vaak de hoofdprijs terwijl het veel goedkoper kan.
  4. Kies een website waar je een proefdruk kan bestellen. In het echt ziet het kaartje er toch anders uit dan op je beeldscherm.
  5. Bestel de enveloppen alvast. Veel websites bieden dit zonder extra kosten aan. Zo kan je alle adressen al schrijven als je nog verlof hebt. Scheelt straks veel tijd als de kleine er eenmaal is. Dan is het alleen nog een kwestie van kaartjes in de envelop en dichtplakken. Oh die postzegels kunnen er ook alvast op.
  6. Maak ’t zo gek als je zelf wil. Geboortekaartjes zijn duur! Maar echt. En alles wat er dan nog bij komt is alleen maar extra, zoals ander papier of een envelop met gouden binnenkant. Misschien wil jij wel confetti in de envelop. Natuurlijk wil jij het mooiste kaartje voor jouw kind en die hormonen helpen dan ook niet echt mee. Alle extra’s kosten extra geld en soms is er ook prima een goedkopere manier te bedenken (zie tip 3).
  7. Bestel een paar extra kaarten dan je uitgerekend hebt. Er is altijd wel iemand die je toch nog een kaartje wil sturen, denk aan je zwangerschapsklasje of je verloskundige. En zelf één of meer kaartjes overhouden is ook fijn. Leuk om in te lijsten voor op de babykamer of ik het fotoboek te plakken.

Hoe zag jullie geboortekaartje eruit? En hoe heb jij dat aangepakt?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.