Laurens babyboek is ein-de-lijk klaar! + kortingscode

Laurens babyboek is ein-de-lijk klaar! + kortingscode

Weet je nog? Bijna een jaar geleden liet ik je weten dat ik begonnen was met Laurens babyboek. Ze was toen 2,5 jaar oud en ze had nog geen babyboek. Ik was er nooit aan toe gekomen. Ook omdat we zo verschrikkelijk veel foto’s van haar hebben. Waar begin je dan? In samenwerking met Baby Diaries ben ik begonnen met het maken van het boek en nu, bijna een jaar later, is ie eindelijk af.

Wát een klus

Dat schreef ik vorig jaar al en daar blijf ik bij. Toch wilde ik heel graag haar babyboek maken dus ik begon bij het begin. Ik maakte een mapje op mijn telefoon en bladerde door alle foto’s. De foto’s waarvan ik wilde dat ze in het boek terecht kwamen kopieerde ik naar dat speciale mapje. Dat werden er uiteindelijk bijna 250. Wat een klus was dat!

Daarna heb ik de gratis Baby Diaries app gedownload en ging ik aan de slag. Ik koos een stijl en begon met het schrijven van het eerste hoofdstuk. Dat ging gelukkig erg vlot.

Bij elk nieuw hoofdstuk schreef ik een verhaaltje. Zo komen de foto’s nog meer tot leven. Hopelijk vindt Lauren het later leuk om door het boek te bladeren en de verhalen over haar geboorte en groei te lezen. Het is nu al zo waardevol dat we dit document voor haar hebben.

Tijdens de nachtvoedingen

Eerlijk is eerlijk, na de eerste twee hoofdstukken liet ik het maken van het boek even links liggen. Mijn laatste weken tot mijn verlof waren ingegaan en ik had er een hele klus aan om mijn werkdag fatsoenlijk door te komen. Tijd en energie om het boek af te maken had ik echt niet.

Nadat Thomas geboren was heb ik goed gebruik gemaakt van de nachtelijke uurtjes door aan het boek verder te werken. Het was immers best een klus om die bijna 250 foto’s één voor één een plekje te geven in het boek.

Toen was het tijd om de puntjes op de i te zetten. Teksten nalezen en dubbele foto’s vervangen. Nog een extra pagina toevoegen als dat net weer wat mooier uitkwam. Er gingen heel wat nachtvoedingen over heen en er waren ook echt wel weken dat ik er niet aan werkte hoor. Maar.. hij is af! En wat is ie mooi geworden.

Lay-outs

In de app kies je per pagina voor een lay-out. Zo kan je een hele pagina vullen met één of twee afbeeldingen. Maar je kan ook 4, 6 of zelf 12 foto’s op een pagina kwijt. Met of zonder tekst. Jij kiest hoe het babyboek eruit komt te zien.

Zelf koos ik ervoor om ook een of twee foto’s te plaatsen op de tekst pagina’s. En verder om lekker veel foto’s op een pagina te plaatsen. De grote mooie foto’s, bijvoorbeeld de foto’s die de fotograaf van Stichting Earlybirds voor ons heeft gemaakt, plaatste ik wel op een eigen pagina. Juist de afwisseling tussen de lay-outs zorgt ervoor dat het leuk leest en kijkt.

Kosten

Toen alle foto’s erin stonden, ik tevreden was met de voorkant en achterkant, was het tijd om het boek te bestellen. Zo’n babyboek hoort groot, vind je ook niet? Ik koos dus voor maat L; A4 formaat. Ook wilde ik een hardcover en High gloss paper. Met 79 pagina’s kwam ik uit op €81. Dat is een hoop geld, maar het zijn dan ook flink wat bladzijden!

Je kan ervoor kiezen om een PDF bestand van het fotoboek erbij te bestellen voor slechts €5,95. Om wat voor reden dan ook, je hebt dan altijd een back-up.

Wil je meer weten over de prijzen? Dat lees je op de site.

Voordelen Baby Diaries

Het blijft een enorme klus, maar met de app van Baby Diaries werd het me toch makkelijk gemaakt. Geen gedoe met foto’s printen en inplakken. Of met foto’s overzetten naar de computer. Door de app kan je aan het fotoboek werken, wanneer jij dat wil. Tijdens de nachtvoedingen bijvoorbeeld.

De look and feel van het fotoboek en de verschillende keuzes daarin zorgen ervoor dat jij een boek kan maken dat bij jou past. Ga je voor Sierlijk of voor Strak? Of kies je voor Blauw of vind je de gele accenten van Handwriting juist leuk? Genoeg keuze! Ben je toch niet tevreden met je keuze, op het web kan je de stijl nog altijd aanpassen.

Web? Ja, op het web. Want je kan werken met de app, maar ook op je laptop op internet. Zo kies je zelf hoe jij het fijnste werkt.

En daarbij komt ook dat je ervoor kan kiezen om een dagboek te maken van je boek en het fotoboek te delen met familie of vrienden. De site zet jouw verhalen automatisch om naar een mooie blog. Schrijf elke week of elke maand een verhaaltje over jouw kindje met de groei en ontwikkeling. Aan het einde van het jaar heb je dan heel snel je fotoboek af. Net zo makkelijk.

Baby Diaries

Het contact met Baby Diaries is ook top. Er ging iets mis bij het bestellen, dus ik stuurde een mailtje. Diezelfde dag nog kreeg ik antwoord met een uitleg. Dank je wel Paula, voor het snelle antwoord!

Kortingscode

Wil jij nou ook zo’n mooi boek? Met de code AAFKE20 krijg je als nieuwe klant van Baby Diaries 20% korting op je bestelling. Ga aan de slag met je eigen babyboek en pas deze kortingscode toe!

Heb jij al een boek van het eerste jaar van je kindje? Wat een werk he. Ik kijk er stiekem nu al een beetje tegenop om die van Thomas te moeten maken. Ik denk dat ik op tijd begin.
Liefs Aaf

Deze blog is geschreven in samenwerking met Baby Diaries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.