IkPas2020 – 30 dagen geen alcohol drinken

IkPas2020 – 30 dagen geen alcohol drinken

Onder de noemer ‘zet je alcoholgebruik op pauze’ heb ik de afgelopen 30 dagen geen alcohol gedronken. Noem het dry januari, noem het een alcoholpauze, noem het IkPas, het komt allemaal op hetzelfde neer: 30 dagen (of langer) geen alcohol drinken. Wil je weten hoe me dat afging?

Waarom doe ik mee?

Ik lust graag een wijntje. Of een biertje. Bij het eten, tijdens een borrel of op zondagavond als we op de bank hangen. Ook op de piste drink ik graag een glühwein, een weizen of een pils. Veel drink ik niet, maar het blijft bijna nooit bij één drankje. De laatste keer dat ik dronken was is een hele tijd geleden.

Nou heb ik vorig jaar überhaupt weinig gedronken door mijn zwangerschap en de borstvoeding. Toen ik gestopt was met borstvoeding was het makkelijker om een wijntje te drinken en ik merkte dat ik het ook vaker deed.

Toen kwam de decembermaand. Een maand vol (familie)feestjes, weekendjes weg, diners en gezelligheid. Met als hoogtepunt de wintersport!

30 dagen zonder alcohol

Eind december besloot ik mee te doen met IkPas. Dit is een website en een app die je helpt om de dertig dagen vol te houden. Met dagelijkse mailtjes, badges die je kan verdienen, ervaringsverhalen en uiteindelijk een certificaat moet het nét iets makkelijk zijn om die 30 dagen vol te houden.

Tegelijk besloot ik ook om te stoppen met koffie drinken. Ik had oren naar een detox week, die ik online tegenkwam. Het leek me handig om ook alvast hiermee te stoppen. Dat zou de detox week een beetje minder heftig maken.

Nieuwsgierig naar mijn detox week? Hier lees je blog over de detox.

Geen alcohol drinken ging me redelijk makkelijk af. Thuis dronk ik veel thee of water. Buiten de deur koos ik voor spa rood met citroen. Ik heb weinig sappen of frisdrank gedronken, dat drink ik normaal ook al weinig. Ook tijdens ons weekendje weg met z’n twee had ik geen moeite met het laten staan van alcohol. Oscar bestelde wel een biertje en ik een verse muntthee.

De afgelopen dagen werd het wel wat moeilijker merkte ik. Na een drukke werkweek had ik enorme zin in een glas wijn. Oscar zei: ‘neem toch lekker, ik zal het niet doorvertellen.’ Maar nee, zo werkt dat niet in mijn hoofd. Ik zette gelukkig door, dronk nog een kop thee en ging vroeg naar bed. Zo probeerde ik de verleiding zo klein mogelijk te maken.

30 dagen gehaald

Vandaag is het 31 januari. Dat betekent dat ik het heb gehaald! Ik heb 30 dagen geen alcohol gedronken. Ik zette mijn alcoholgebruik op pauze. Van IkPas ontving ik het certificaat (hoe leuk!). Maar nóg belangrijker: ik ben trots op mezelf. Net als met de detox, hield ik vol ook al was het soms moeilijk.

Om het te vieren dat ik de challenge heb volgehouden neem ik vanavond een lekker glaasje rode wijn!😉

Heb jij deze maand ook meegedaan met dry januari? Heb je het volgehouden?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ IkPas2020 – 30 dagen geen alcohol drinken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.