Ik heb waves! – Mijn voortgang van de Curly Girl Methode

Ik heb waves! – Mijn voortgang van de Curly Girl Methode

In december 2020 ben ik begonnen met de Curly Girl methode. Van Saskia Idema heb ik het Krullenboek gekregen. Zij is zelf de wondere wereld van de krullen gedoken en heeft al haar lessons learned gebundeld in dit boek. Ik wist altijd al wel dat ik geen steil haar heb, maar heb ik ook krullen? Inmiddels ben ik bijna 5 maanden onderweg en in deze blog laat ik je zien hoe het nu gaat met mijn haar!

Januari

Toen ik zo’n 6 weken bezig was met de CG methode, schreef ik deze update. In dat artikel laat ik je ook zien wat mijn ‘before’ was. Ik ging moet goede producten (op advies van Saskia) aan de slag en ik kreeg waves! De ene keer lukte het beter dan de andere keer, maar er kwamen waves en zelfs ook wat krullen!

Hierboven zie je mijn haar voor de CG methode. Dit was voor een kappersbezoek en helemaal uitgekamd haar. Rechts zie je hoe mijn haar was na 6 weken CG. Al best wat slag toch?

Wil ik dit wel blijven doen?

In februari en maart kreeg ik een motivatie-dipje. Want er was wel resultaat, zoals je hierboven ziet, maar ik vond het ook lastig. De wasbeurten moet je echt even plannen, (strakke) elastiekjes draag ik nog weinig, ik draag mijn haar veel los, de waves zakken vanaf dag 2 al uit en het klit enorm achterop mijn hoofd. Ga ik hiermee door of stop ik?

Ik besloot niet zo streng te zijn voor mezelf. Het is heel goed voor mijn haar om deze goede producten te gebruiken, mijn haar wordt er daadwerkelijk gezonder en sterker van. Dus gewoon proberen door te gaan, maar niet elke dag refreshen. En wanneer je er klaar mee bent, mogen die haren prima in een staart of knot.

Meer en meer krullen

Op goede dagen ziet mijn haar er zo uit (zie hieronder). Best wat waves, niet te pluizig. En het valt ook best oke vind ik. Ik zet mijn voorste plukken altijd met een knip vast, achter op mijn hoofd. Anders vallen die langs mijn gezicht en zitten ze vaak ook ín mijn gezicht. Vet irritant en mijn hoofd lijkt daardoor nog smaller en langer. Zo vind ik het leuker.

Mousse & gel

Wat ik nu sinds kort anders doe ik zowel mousse en gel in mijn haar doen. Daar was ik eerst een beetje op tegen, want ik wil zo min mogelijk producten in mijn haar. Maar de theorie is natuurlijk dat je dat er gewoon weer uitwast op wasdagen.

Met de mousse (of foam) maak ik krullen in mijn haar. Deze scrunch (knijp) ik er gewoon in en door het plakkerige effect van de mousse krijg ik strengen. De gel die ik er daarna in doe zorgt voor een cast, de krullen drogen dan hard op. Zo blijven ze er best goed in zitten. Ik ben nog aan het spelen met de hoeveelheden van deze producten. Op de linker foto (in het witte vest) heb ik minder gebruikt dan in de rechter foto. Je ziet wel duidelijk verschil, vind je niet?

Aan de lucht drogen of met een föhn?

Qua tijd vind ik het heerlijk om het gewoon aan de lucht te drogen. Maar ik ben er nu ook achter dat met föhn er meer krullen achterblijven. Ik heb overigens een föhn zonder diffuser, en daarom gebruik ik een vergiet om mijn haar in te vangen op mijn hoofd. Ja joh, je leert nog wat op internet.

De rechterfoto (in het zwart) is het resultaat van de foto hierboven, in dezelfde zwarte trui. Hier heb ik de cast (van de gel) en een beetje uitgecruncht. Dan worden de krullen wat zachter. Ben er echt heel blij mee!

Wat ik nog wil leren

Zoals ik net al beschreef ben ik aan het spelen met de hoeveelheid mousse en gel. En ik moet de soort gel. De ene gel werkt beter dan de ander qua hold, maar de ander geeft dan wel weer een cast. Ook wil ik mijn haar iets meer temmen door met olie te gaan werken. Dat klinkt als een zwaar product, maar als je het goed gebruikt zorgt het voor minder pluis en betere krullen.

En ik denk dat ik deze zomer een bezoekje ga brengen aan een echte krullenkapper. In Utrecht staan er een aantal bekend en ik ga proberen een plekje te reserveren de komende maanden. Ben heel benieuwd wat dat met mijn haar doet. Weer wat meer lagen zal denk ik al voor meet volume in mijn waves zorgen.

Producten

Dit zijn de producten die ik op dit moment gebruik:

– Shampoo: Noughty Wave Hello Shampoo
– Conditioner: Noughty Wave Hello Conditioner of Garnier Loving Blends Conditioner Voedende Amandelmelk
– Haarmasker: Noughty Wave to the Rescue hair treatment of Kruidvat Great Lenghts Haarmasker
– Leave in conditioner: Noughty Intensive Care Leave-in
– Gel: Creme Of Nature Argan Oil For Natural Hair Flexible Styling Snot of Umberto Giannini Curl Jelly Vegan
– Mousse: Syoss Styling-Mousse Keratin

Wist je dat de Kruidvat is ingestapt in deze curly girl methode trend en nu veel van bovenstaande producten verkoopt? In de grote filialen hebben ze zelfs een eigen CG schap!

Kende jij de curly girl methode al? Hoe gaat het met jouw krullen?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Ik heb waves! – Mijn voortgang van de Curly Girl Methode

  1. Wat grappig, ik herken deze bevindingen heel erg. Ik ben nu een half jaar bezig en ga nu eens een paar producten proberen die @katherinepagewaves aanraadt. Het is toch een beetje uitproberen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.