Ik heb onze hal geverfd!

Ik heb onze hal geverfd!

Al een tijdje zat in m’n hoofd dat ik iets wilde doen aan onze hal. Toen we hier kwamen wonen, hebben we ‘m netjes wit geverfd en de kapstok opgehangen. Inmiddels hangt Laurens kapstokje ook, maar verder niets. De hal is saai en kaal en is het tijd om ‘m aan te pakken. So I did.

Voor

Wil je meer weten of de bouw van ons nieuwbouwhuis? Klik dan hier.

Dit is onze hal voor. Je ziet ’t, wit, kaal, simpel. De kapstok is een zooitje, ook omdat er nog winterjassen aanhangen. Oeps! Sjaals en mutsen zitten in lelijke mandjes op de kapstok en dat kan ook echt niet meer. Stap 1: alle winterspullen toch nog maar even opbergen op zolder.

Radiator en kapstokje van de muur

Daarna maakten we de radiator los. We draaiden natuurlijk eerst de toevoer dicht en daarna de moeren los, maar ooh wat een water! Oeps dat waren de verkeerde. Gauw weer vastdraaien en het water opruimen. Poging twee lukte wel en ook Laurens kapstok haalde ik van de muur. Net als de stopcontacten.

Daarna tapede ik de boel af. Sowieso de randen en de plinten, maar ook een horizontale lijn op 1.10m. We wilden namelijk lambrisering verven, zoals ze het noemen. Dus een deel van de muur.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de tape goed strak op de muur zit, zowel recht als goed gehecht. Je wil niet dat je geverfde vlak scheef is, maar ook zeker niet dat er verf onder het tape kruipt, want dan wordt ie niet strak.

Ik zette op 1.10m een aantal stipjes op de muur en plakte de tape daar precies boven, zodat de verf het stipje zal laten verdwijnen. In één rechte lijn, zonder kronkels of kreukels. In de hoek was het even priegelen, maar ook dat lukte. Daarna drukte ik de tape heel goed aan met mijn vinger en daarna wreef ik er ook nog een keer keihard overheen met een doek. Zo, die plakt goed nu.

Het laatste voorbereidend werk: folie op de grond. Die plakte ik aan de tape die op de plint zat, geen gaatje meer te vinden.

Verven

Ja, het leuke werk kan beginnen: het verven! Met een kwast verfde ik de randjes en met een roller deed ik het grote werk. Benieuwd naar hoe dat ging? Check dan de timelapse op mijn Instagram account. Tot slot trok ik natuurlijk de tape er af. Oh en de kleur is Early Dew van Flexa.

Na

En dit is het geworden! Leuk he! Hoewel de hal zeker nog wel wat aankleding kan gebruiken, ben ik al heel blij met het resultaat. Het fleurt de boel op.

De lijn is trouwens goed gelukt. Superstrak en er is geen verf onderdoor gekropen, top!

Nu nog wat leuke dingetjes scoren ter aankleding, zoals plankjes, fotolijstjes en mandjes voor op de kapstok. Maar ook een schoenenkast, het liefst eentje over de radiator heen. Dat zal wel eens maatwerk kunnen gaan worden… Mochten we zover zijn, dan laat ik het zeker zien hier op m’n site.

Liefs Aaf

2 gedachten over “Ik heb onze hal geverfd!

  1. Wat is het mooi geworden! Fijn dat er geen verf onder het tape door is gekomen. Mocht je het nog eens gaan doen: het hielp bij mij om eerst een dunne laag verf op de taperand te rollen (half op de muur, half op de tape), dan ‘plak’ je hem nog eens beter dicht met verf.
    Slim trouwens om de radiator te verwijderen, ik heb er destijds gewoon omheen geschilderd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.