Ik gebruikte een exfoliërend voetenmasker en dit gebeurde er!

Ik gebruikte een exfoliërend voetenmasker en dit gebeurde er!

Misschien heb je ze voorbij zien komen op social media; de voetenmaskers die je huid eraf laten vallen. Of nouja, soort van. Het zou in ieder geval je vel vernieuwen, waardoor het enorm gaat loslaten. Heel goor, maar ook interessant. Want je houdt en zijdezachte voeten aan over. Dat wilde ik wel eens proberen, so here we go!

Hardloopvoeten

Al zeg ik het zelf; ik heb prima voeten. Niet dat voeten ooit mooi kunnen zijn (vind ik), maar ik heb geen hele lelijke tenen. Wel heb ik hardloopvoeten, met her en der een eeltplek. Op mijn kleine teen zit er eentje en de huid op mijn hak is vrij dik en stug. Heel af en toe scrub ik ze, als ik in bad ben geweest. Dan voelen ze al lekker zacht aan. Wat zou zo’n masker voor mijn voeten doen?

Exfoliërend voetenmasker

Ik wilde low-key beginnen en ik vond dit voetenmasker online voor €2. Een prima bedrag om zo’n hype te testen, toch?

Online zijn er nog een heleboel andere te vinden. De Action heeft ze, Kruidvat heeft ze, via bol.com kan je ze kopen. Google even en kies er eentje die voor jou werkt.

Hoe het werkt

Het is ontzettend simpel; je hebt de voetenmaskers nodig, een paar dikke sokken en ongeveer een uur tot anderhalf uur de tijd. Dus zet even iets te drinken klaar.

Het masker zorgt ervoor dat het vernieuwingsproces van de huid wordt versneld, waardoor de oude velletjes worden weggedrukt en dus loslaten. En dus ook eelt.

Was eerst je voeten. Je haalt de maskers uit de verpakking, knipt ze open en trekt ze aan. Met een plakkertje plak je ze dicht. Ik trok er daarna dikke sokken overheen, want dat leek me net iets comfortabeler. Ga er niet mee lopen, want dat is glad!

Je voelt dat je voeten in het goedje zitten, maar verder voel je er niets van. Na minimaal een uur loop je heeeeel voorzichtig naar de badkamer, waar je ze uittrekt en daarna je voeten goed afspoelt.

Vervellen

En dan gebeurt er niets. Niet direct in ieder geval. Na een dag of 4 merkte ik dat er losse velletjes op mijn voeten kwamen. Ik had hardgelopen en na het douchen zag ik dit. Vooral mijn hak en de bal van mijn lieten los.

Elke dag werd het een beetje meer. Onder mijn voet kon ik echt velletjes lostrekken. Het is niet de bedoeling dat je dat doet, maar ik kon de verleiding niet weerstaan. Ook rond mijn tenen en teennagels liet mijn huid flink los.

Ook bovenop mijn voet zag ik dat er wat gaande was. Ik kreeg vooral een hele droge huid en later ook schilfertjes. Bovenop was het proces veel minder dan onderop mijn voeten, maar ook daar werd de oude huid losgelaten.

Nieuwe zachte huid

Na iets meer dan een week was het klaar. Gelukkig, want ik vond overal in huis stukjes vel. Bah. In mijn bed, in de badkamer, in de kastenkamer. En ik moet je zeggen dat ik blij verrast ben. Mijn huid is zacht, de harde stukjes eelt onder mijn voet zijn weg en het voelt goed.

Zo’n voetmasker is zeker iets om elke zoveel maanden een keertje te doen. Naast dat je verplicht 90 minuten stil moet zitten, is het ook goed voor eeltige hardloopvoeten.

Benieuwd hoe ik zelf gellak van mijn nagels af haalde? Klik dan hier.

Heb jij wel eens zo’n voetenmasker gedaan? Wat vond je ervan?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.