How was your weekend? #1

How was your weekend? #1

Elke maandag als alle collega’s weer zijn binnengedruppeld vraagt er eentje: “Hoe was je weekend”?  Gezellig even bijkletsen over het weekend.

Ik heb een druk maar fijn weekend gehad. Na een drukke week was ik best een beetje moe, dus heb vooral zaterdag rustig aan gedaan. Maar met lekker eten, vrienden en familie was het een geslaagd weekend. Lees je mee?

 

Vrijdag 9 maart 2018
Omdat ik een drukke week had gehad en wat extra uren had gedraaid, wilde ik vrijdag lekker op tijd naar huis. Dat kwam dubbelgoed uit want we hadden ’s avonds een feestje waar mijn ouders ook naar toe zouden gaan en mijn moeder wilde in de loop van de middag in Utrecht aankomen met de trein. Dus ik pikte haar tegen half 4 op bij de tramhalte en we reden door naar huis. Met een kopje thee en nog een stuk overgebleven verjaardagstaart kletsen we even bij, om vervolgens op de fiets te springen naar de winkel. We sloegen wat borrelhapjes in en toen Oscar en papa ook gearriveerd waren hebben we lekker geborreld.

’s Avonds wilden we op de fiets naar het feestje, maar het kwam met bakken uit de lucht. Dan is de keuze snel gemaakt: we pakken de auto. En zo reden we naar Orloff aan de Kade voor Nikki’s feestje. Nikki is het nichtje van de vriendin van mijn moeder en na 16 jaar wintersport met deze gezinnen ook echt een vriendinnetje van mij. Of zoals we het met z’n allen altijd gekscherend zeggen: nepnichtje. Nik was jarig én ze had een baan, dus het was dubbel feest.

We dronken een drankje en kletsen bij met alle andere nepneefjes en -nichtjes 😉 . Altijd één groot feest om elkaar weer te zien. Haar zusjes hadden een fotoboek gemaakt en een polaroid camera geregeld, dus er zijn veel gekke en grappige foto’s gemaakt. Een fijn avondje.

Zaterdag 10 maart 2018
Mijn ouders bleven na het feestje slapen en ’s ochtends hebben we vooral rustig aangedaan en gekletst. We haalden herinneringen op, ook omdat we de volgende dag familiefeest zouden hebben. Papa vertelde over de broers en zussen van oma en dat er morgen zelfs een oom van oma zo zijn! Papa keek nog even naar mijn auto (de achterruitsproeier lekt..) en tegen het middaguur reden zij terug naar Enschede.

Oscar en ik kleedden ons snel om en hebben een middagje bouwmarkt gedaan. We zijn op zoek naar goede lampjes/spotjes voor in de oprit die begin april gelegd gaat worden. Na lang zoeken en wikken en wegen kozen we voor een degelijk systeem van de Karwei. Dit soort dingen uitzoeken voelt soms zo burgerlijk!

’s Avonds gingen we naar het theater, naar de voorstelling van NUHR. Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas speelden hun 30 favoriete scenes uit 30 jaar samenwerking, een afscheidstournee dus. Flauwe grapjes, mooie liedjes en grappige sketches. Het was een leuke avond.

Zondag 11 maart 2018
Omdat ik verzaakte om zaterdag hard te lopen (ik was best moe), schoof ik die plannen door naar zondag. Dus toen de wekker op kwart voor 9 ging, sprong ik uit bed, in mijn sportkleden (zo fijn om weer minder dikke kleding aan te kunnen) en rende ik de deur uit. Na 40 minuten rennen deed ik nog 3 sprintjes van 80 meter en was ik met 7 kilometer in de benen weer thuis. Gauw WIDM terugkijken (de ontknoping was tof! Heb jij het ook gezien?) en klaarmaken voor het feestje in Enschede.

Want mijn opa en oma zijn 65 jaar getrouwd. Vijf-en-zes-tig jaar! Weet je hoe lang dat is, niet normaal. Dus er was een gezellig feestje bij Van der Valk in Enschede. Er was een heleboel familie, broers en zusters van mijn opa en oma, neven en nichten, achterneefjes en -nichtje. Een gezellige bende. Het grappigst vond ik nog toen een oudtante zichzelf voorstelde als mevrouw Woudstra. “Ja, zo heet ik ook!”, haha. Ze is beginnend dement.

Na het toetje (chocoladetaart, tarte tatin en crème brûlée, lekker!) en reden we terug naar Nieuwegein en ploften we moe in bed. Klaar voor een nieuwe week.

Hoe was jouw weekend? Heb je wat leuks gedaan?
Liefs Aaf

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.