Hoe ik mijn haar draag tijdens hardlopen

Hoe ik mijn haar draag tijdens hardlopen

Mijn haar ik dik en zwaar, en ik ben er trots op! Sinds een tijdje ben ik bezig met de Curly Girl methode, waardoor het steeds meer krult. Ik draag het vaker los en dat doet mijn haar goed. Maar als ik ga hardlopen, dan bind ik het heel goed vast. In deze blog laat ik je zien hoe ik dat doe.

Mijn haren

Dit is mijn haar. Veel, lang en zeker niet steil. Een flinke bos die geregeld in de weg zit. Vooral als het waait, op de fiets en ook tijdens het sporten.

Een paardenstaart of vlecht

Laatst had ik weer de fout gemaakt om te proberen te lopen met een paardenstaart. Ik had er nog wel een grove ingemaakt, tegen klitten. Maar na nog geen 200 meter lopen werd ik gek. De staart zwiepte en trok elke keer aan mijn hoofd. Ik stopte ‘m daarom onder de sluiting van mijn pet. Dat hielp wel enorm, maar echt lekker zet het niet. Hieronder zie je hoe rommelig dat eruit zag.

Vier elastiekjes in mijn haar

Het liefst loop ik met vier elastieken in mijn haar. Eerst pak ik het bovenste gedeelte van mijn haar en maak daar een staart van, best wel hoog op mijn hoofd. Het elastiekje gaat er dan vier keer omheen. Zo dat zit goed vast. Dan pak ik de rest van mijn haar erbij en maak ik een staart achterop mijn hoofd. Ik red het dan nét op het elastiekje drie keer er om heen te doen. Tot slot zet ik in de lengte van de staart ook nog een elastiekje. Daarmee zorg ik ervoor dat mijn losse haren minder zwiepen en ik minder klitten krijg tijdens het rennen.

Dat zijn dus drie elastieken. En de laatste is een elastieken haardband. Deze draag ik om de losse haartjes bij mijn oren en langs mijn haargrens bij mijn haar te houden. Zo waaien ze niet in mijn gezicht en kriebelt het niet tijdens het hardlopen.

Ik heb ook wel eens geprobeerd om de staart helemaal in te vlechten bijvoorbeeld en onderaan ook een elastiekje te doen. Maar dan wordt ie te zwaar en klopt ie op mijn rug of schouders tijdens het rennen. Nu is de onderkant van de staart open / los en dat zorgt ervoor dat mijn haren nog een beetje meebewegen.

Elastiekjes

Overdag draag ik mijn haren regelmatig in een knot of staart. Eerder deelde ik al eens mijn zoektocht naar het perfecte elastiekje voor mijn haar. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor een elastiekje tijdens het sporten. Dan moet mijn haar nóg beter vastzitten. Het elastiekje mag écht niet uitzakken, want dat vind ik rete-irritant! Ik heb wel eens elastiekjes geprobeerd met een rubbertje erin (Stay-in van Zenner), voor meer grip. Maar die konden dan net geen vier of drie keer om mijn haar, waardoor ze niet straks genoeg zaten. Ook is het uithalen een kriem, want er blijven altijd haren in hangen en die trek je er dan uit.

Hoe draag jij je haar tijdens het sporten?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.