Het perfecte vakantiehuisje kopen

Het perfecte vakantiehuisje kopen

Vliegen met kinderen is niet mijn hobby. Net als lang in de auto zitten. Misschien later, als ze wat groter zijn. Maar nu ze zo jong zijn, is het heerlijk om het wat dichter bij huis te zoeken. Sommige mensen kopen een camper of caravan, maar wij zijn ons aan het oriënteren op het kopen van een vakantiehuisje. Wat mijn wensen zijn voor ons perfecte vakantiehuisje, deel ik vandaag met je.

We zitten overigens nog ontzettend in de eerste fase van de oriëntatie. Wat zouden we willen en op welke manier? Kopen we ‘m samen met onze (schoon)ouders of toch alleen? Willen we ‘m ook beschikbaar stellen voor verhuur? Allemaal vragen waar we nog geen antwoord op hebben. Maar dat maakt het ook nog leuk om over het perfecte vakantiehuisje te dromen.

Locatie

Ten eerste, waar moet ons huisje staan? Aan zee lijkt me heerlijk, maar ik ben ook realistisch. De beschikbaarheid is laag en de prijzen hoog! Maar dan echt! Ook Limburg of Zeeland zijn natuurlijk fantastische locaties, maar niet zo geschikt voor ons.

Idealiter ligt ons huisje ergens tussen Utrecht en Enschede in. De Veluwe of rondom Deventer. Die kant op. Zodat het niet te ver rijden is voor ons en voor onze familie uit Enschede. Want zij komen natuurlijk op bezoek!

Verder moet er genoeg te doen zijn in de omgeving; speeltuintjes en misschien zelfs een zwembad. Caféetjes, restaurants en een pannenkoekhuis in de buurt zou top zijn. Het huisje mag best op een park staan, juist handig om van de gemakken van zo’n park gebruik te maken. Maar hij moet niet té groot zijn. Geen massatoerisme.

Grootte

Over grootte gesproken, hoe groot moet ons huisje zijn? Sowieso drie slaapkamers: een voor ons, een voor de kinderen en een voor logees. Een keuken, woonkamer en het liefst een badkamer met bad. Maar alleen een douche is niet onoverkomelijk.

Het huisje heeft een terras of veranda en een tuintje waar de kinderen kunnen spelen. Het liefst een beetje of zelfs volledig omheind.

Het hoeft zeker geen kleine villa te zijn hoor, maar een beetje ruimte zou wel lekker zijn. Een extra slaapkamer ook, zodat logees met kinderen ook fijn kunnen slapen. En een woonkamer waar genoeg ruimte is om comfortabel te zitten als het rotweer is.

Type woning

Geen tiny house dus, maar gewoon een mooi huisje. Met alle slaapkamers beneden of met een verdieping. Waar anderen een stacaravan kopen, gaat onze voorkeur uit naar een chalet of zelfs een stenen huisje. Een chalet is vaak beter geïsoleerd waardoor het in de zomer minder warm wordt en in de winter minder koud. De temperatuur is dus beter te regelen en dat is wel zo fijn. Een stacaravan heeft wieltjes en een chalet niet, dat is echt een huisje.

De stacaravans van tegenwoordig zijn echt niet meer de oude caravans van vroeger. Ze zijn ruim, netjes, modern en van alle gemakken voorzien. Zoals de stacaravans van de Bergjes. Maar een chalet is toch net iets ruimer en ruimtelijker.

Inrichting

En dan natuurlijk het leukste onderdeel: de inrichting! Dat gaat er wel helemaal van afhangen of we het huisje ook beschikbaar stellen om te huren. Want in je eigen huisje zet je toch net iets meer decoratie neer dan in een huisje dat je verhuurt. Ook kies je dan denk ik voor wat luxere meubels en apparaten.

Het wordt een modern en luxe vakantiehuisje. Van alle gemakken voorzien. Ook qua keukeninrichting. Een goede waterkoker en een modern koffiezetapparaat zijn toch wel een must-have. Met een fijne bank en goede eettafelstoelen. En natuurlijk goede bedden, want ik heb een hekel aan een slecht bed op vakantie.

Genoeg om over te dromen en over te praten. Ik ben benieuwd of en wanneer we de knoop gaan doorhakken. En natuurlijk hoe ons vakantiehuisje er over 5 jaar uitzien. Misschien staat ie wel helemaal niet in Nederland, maar toch in Spanje!?
Liefs Aaf

Dit artikel is geschreven in samenwerking met De Bergjes. De foto bovenaan dit artikel is van onze vakantie in Friesland in 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.