Het krullenboek: Je krullen zullen je dankbaar zijn!

Het krullenboek: Je krullen zullen je dankbaar zijn!

Oh jongens, ik heb toch iets leuks om te laten zien en te delen met jullie! Mijn schoonnichtje (is dat een term?) heeft het Krullenboek uitgebracht. Een boek waarin zij al haar opgedane kennis over waves, krullen en de Curly Girl methode bundelde. Iets waar ik denk ik ook wat aan ga hebben. In dit artikel deel ik mijn eerste indruk. Lees je mee?

Mijn haar

Ik heb veel haar! Het is dik, veel en zwaar. Het is zout-peper blond, zoals sommigen het noemen. En ik heb slag. Het is in ieder geval zeker niet stijl, maar het krult ook niet. Althans, vaak niet. Een deel van mijn haar krult na het douchen en opdrogen wel een beetje, terwijl de voorste plukken wel stijl langs mijn gezicht hangen.

Als ik een knot of staart draag, en ik heb door de regen gefietst, dan springt mijn haar altijd alle kanten op. Er zit dus wel wat van slag, krullen of beweging in. Hoe je het wil noemen. Zelf weet ik eigenlijk niet zo goed wat mijn haar is en het is tijd daar verandering in te brengen. Ik ga aan de slag met mijn haar aan de hand van het Krullenboek.

Ik schreef eerder over mijn zoektocht naar het perfecte elastiekje. Klik hier om dat artikel te lezen.

Saskia Idema, auteur van Het Krullenboek

Schrijfster Saskia is Oscars nicht. Officieus is ze dus mijn schoonnichtje. Sas is zelf bezitter van een bos waves. Vroeger zorgde ze niet goed voor haar haar (blonderingen en de stijltang..), maar inmiddels heeft zij waves om trots op te zijn! In haar weg naar een gezonde bos waves heeft ze veel gelezen, gekocht, gelaten en gedaan om haar haar gezond te maken. Haar ervaringen deelt ze in dit boek, in de hoop dat jij en ik er ook iets aan hebben. Hieronder zie je de hoe haar haar was en hoe gezond het nu is.

De inhoud van Het Krullenboek

Het boek is netjes opgedeeld in zes overzichtelijke hoofdstukken. Zo gaat Saskia eerst in op de Curly Girl methode. Wat is de CG methode en je gaat praktisch aan de slag met het bepalen van je eigen haartype. Heb jij weinig of veel haar? Dik of dun? Erg elastisch haar? En wat is de porositeit van je haar? Ook legt ze uit welke stoffen je het beste kan vermijden, zoals sulfaten en alcohol.

Daarna, in hoofdstuk 2, het leukste hoofdstuk wat mij betreft, ga je heel erg veel leren over de verzorging van je haren. Wat past bij jouw coupe? En wat moet je gebruiken om je haar volgens de CG methode te behandelen? Ook leer je hoe jouw wekelijkse (was)routine eruitziet.

In hoofdstuk 3 gaat het over styling van je waves en krullen. In het hoofdstuk daarna behandelt Saskia veel tips en trics alsook DIY recepten. Niet geheel onbelangrijk; je vindt in hoofdstuk 5 een begrippenlijst en een lijst van ingrediënten die je beter kan vermijden.

Tot slot, hét hoofdstuk voor jou om zelf mee aan de slag te gaan, jouw dagboek en notities. Hier vindt je ruimte om op te schrijven welke stappen jij zette tijdens je (was)routine en hoe dat uitpakte. Saskia adviseert je om te spelen met inwerktijden, producten en styling. Door goed bij te houden hoe dat uitpakte, leer je wat wel en niet werkt voor jou.

Krijg ik krullen?

Ik ben ontzettend benieuwd wat deze methode voor mij gaat betekenen. Krijg ik krullen? Wordt mijn haar zacht(er) of minder zwaar? Ik vind het daarnaast ook fijn om me te verdiepen in de producten, want ik gebruik weinig verzorging- en stylingsproducten in mijn haar. Het is best wel puur natuur. Al denk ik wel dat de shampoos die ik gebruik niet door de CG methode worden goedgekeurd.

Mijn plan is om de komende maanden hiermee aan de slag te gaan en ik ga jullie meenemen in mijn haaravonturen! Zo nu en dan, als er wat te melden valt, zal ik via een blogpost laten weten hoe het met mijn haar gaat. En natuurlijk ook hoe de CG methode me bevalt.

Kortingscode Het Krullenboek

Denk jij nou: Wauw dit boek moet ik hebben!? Dan heb ik een kortingscode voor je! Op de site krijg je momenteel sowieso 20% decemberkorting, maar ik mag mijn lezers van Sas maar liefst 25% korting geven met de code aafke123. Dat betekent dat het Krullenboek voor slechts €13,46 + €4 verzendkosten al van jou is. Mijn kortingscode is geldig tot 1 januari 2021. Thanks Sas!

Heb jij een beetje krullend haar? Heb jij er wel eens goed aandacht aan besteed? Ik niet en ik ben ontzettend benieuwd wat het voor mijn haar zal doen. I’ll keep you posted!
Liefs Aaf

– Ik heb het Krullenboek van Sas gekregen om te reviewen. En ze is mijn schoonnichtje, dus ik ben zeker wel een beetje bevooroordeeld. Maar, ik ben oprecht enthousiast en ik ben benieuwd naar het effect op mijn eigen haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.