Het klussen aan de binnenkant is begonnen!

Het klussen aan de binnenkant is begonnen!

Het is je vast niet ontgaan dat wij een huis aan het bouwen zijn in Enschede. De bouwer van het huis is klaar en nu kunnen we aan de slag met de binnenkant. Of nouja, onze onderaannemers die we inhuren voor deze klussen. De komende weken komen alle plannen en afspraken bij elkaar en wordt dit huis ons thuis! Lees je mee?

Water en licht is aangesloten

De laatste grote mijlpaal waar we op moesten wachten was het aansluiten van de nutsvoorzieningen. Het idee was eerst ergens in mei. Toen werd het tussen Hemelvaart en de pinksterdagen, maar helaas werd dat niet gehaald. Maar het goede nieuws is: vorige week is dit dan toch eindelijk geregeld. We hebben dus water en licht! (Yep, geen gas.)

Stap 1: badkamer en toiletten

Als eerste gaat de badkamer-installateur Hans aan de slag. De onderaannemer van de bouwer heeft al alle leidingen en water- en stroompunten op de juiste plek gebouwd. Hans hoeft dus geen leidingwerk enzo te doen. De afspraak is dat wijzelf (de bouwer) alles achter de tegels doet, en dat hij alles voor de tegels doet. Ja oké, en de tegels zelf 🙂

Ook tegelt hij de twee toiletten in huis, boven naast de badkamer en beneden in de hal. Hij installeert de fonteintjes en de toiletpotten.

De laatste taken voor hem zijn het tegelen van de garage en een klein stukje wand in de keuken. Maar dat kan pas als de keuken er in zit.

Stap 2: Muren

Tegelijkertijd gaat er een mannetje aan de slag om alle gestucte muren in huis te behangen met vliesbehang en te sauzen. In ons huidige huis hebben we die combi ook en dat bevalt goed. In de muren zie je daardoor geen scheuren, die je altijd wel krijgt in nieuwbouwhuizen. Maar die scheuren zitten dan dus achter het behang. Top!

Stap 3: Vloer

Na de muren, is de vloer aan de beurt. We hebben gekozen voor een prachtige visgraat pvc vloer. Een warme, maar neutraal frisse vloer die we op alle drie de verdiepingen in het huis laten leggen.

Stap 4: Keuken (en kinderspeelkamer)

Hoewel ik natuurlijk ook enorm uitkijk naar onze badkamer en strakke muren en vloer, kijk ik het allermeest uit naar de keuken. Daar zit zoveel denktijd en ontwerptijd in. Het ontwerp van Anouk is echt een pareltje en het pronkstuk in het huis. Om dat straks echt te zien worden..! Ik vind het heel spannend, leuk-spannend!

Keukens zorgen in een nieuw huis voor leven, vind ik. Een leeg huis krijgt dan vulling. Keukens met kookeiland – eentje zoals wij krijgen – zijn dan veelal ook het hart van een huis.

Stap 5: zelf klussen en andere kleine klussen

Deze stap is eigenlijk geen stap, maar eentje die tussen al deze stappen doorgaat. Want we gaan zelf ook het een en ander doen. We gaan de kinderkamers en onze eigen slaapkamer mooi maken. Oscar gaat wat kluswerk doen zoals tvkabelgootjes frezen, de boei de tweede laklaag geven, het kantoor in elkaar zetten, spotjes installeren, de laadpaal installeren, noem maar op. Ook worden tussendoor de grote binnendeuren geplaatst, gaat de tuinman aan de slag met de bestrating (is zelfs al begonnen). Heel veel kleine, maar niet onbelangrijke klussen.

Stap 6: Verhuizen

Over een week of 8 is het dan zo ver: dan gaan we verhuizen. Zo’n zin in! Maar zoals je leest moet er eerst nog een hoop gebeuren. En ook in het oude huis. Opruimen en inpakken. Poe, dat wordt ook nog een flinke klus. Maar ook die gaan we klaren!

Instagram

Je kan ons volgen op Instagram waar we veel laten zien rondom de bouw. Na veel foto’s staan nu ook de eerste reels online, en neem ik je mee op rondleiding door ons huis. Ben je nieuwsgierig geworden? Volg ons dan hier!

Heb jij onze huisvorderingen al gezien op Insta?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.