Hello October! Mijn alternatieve plannen oktober

Hello October! Mijn alternatieve plannen oktober

Ik denk dat ik nog nooit eerder zo weinig plannen heb gehad voor de laatste drie maanden van het jaar. Normaliter staat de agenda vol met gezellig weekendjes, veel verjaardagen, een vakantie, sinterklaasvieringen, kerstvieringen, kerstmarkten, noem maar op. Maar dit jaar; niets daarvan. Zo gek. Dus ik maakte ik andere plannen voor oktober.

1. Opruimen

Ik ben dit weekend al goed begonnen, ik heb mijn kleding uitgezocht. Toen ik twee jaar geleden zwanger was, heb ik allemaal kleding die ik toen toch niet meer ging passen in een bak naar zolder gebracht. Na de zwangerschap heb ik daar wel wat kleding uitgetrokken, maar veel heb ik in die bak laten liggen. Oké, dat kon sowieso weg.

Ook in mijn kast was het een zooitje met veel oude kleding. Ik zocht dus alles uit, ook mijn sportkleding en mijn ondergoed. Het resultaat? Een vuilniszak voor de afvalcontainer, drie voor een kledingcontainer en een tas vol leuke kleding voor mijn nichtje.

Het voelt zo lekker, dat het nu opgeruimd en netjes is. Dat wil ik doorzetten. De keukenkastjes, de kelderkast en ook de badkamerkasten kunnen weer een opruimbeurt gebruiken. Elk weekend één projectje en dan moet het goedkomen toch?

2. Blijven hardlopen

Het wordt donker, kouder en natter, maar ik wil wel blijven lopen. Natuurlijk hebben we de hardloopband op zolder staan, maar ik wil de thuiswerksituatie eigenlijk wel iets meer gebruiken zodat ik ook zo nu en dan overdag een rondje kan rennen.

3. De zolder opruimen

De zolder opruimen is een apart puntje, naast dat ik überhaupt wil opruimen. In ’t nieuwe jaar laten we de zolder verbouwen. Er komt een dakkapel en we laten een vliering en drie kamers maken.

Dat is een mooie reden om de boel daar helemaal aan kant te maken. We zijn al begonnen en hebben wat spullen via Marktplaats verkocht. Er ligt nog veel meer wat weg kan, naar een nieuwe eigenaar of naar de vuilstort.

4. Brood bakken

Zoals je misschien wel weet, kook en bak ik graag. Al een tijdje heb ik ’t in mijn hoofd om brood te gaan bakken. Nog nooit eerder gedaan en als ik broden bij anderen zie langskomen ziet het er zo lekker maar ook makkelijk uit. Deze maand wil ik er eens mee gaan experimenteren.

5. Oscars verjaardag vieren

Hieperdepiep hoera! Over twee weken is Oscar weer een jaartje ouder. En hoewel een verjaardagsfeestje er niet inzit, gaan we het wel vieren hoor. Hoe en wat, ik weet het nog niet. Sowieso met taart!

Het belooft een rustige oktobermaand te worden. Maar ja, dat is nu eenmaal nodig om ervoor te zorgen met z’n allen dat we dat virus er weer onder krijgen. Het is toch al een rustig jaar, en dat gaat het nog wel een tijdje blijven denk ik.
Ziet jouw oktober er ook zo anders uit dan vorige jaren?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Hello October! Mijn alternatieve plannen oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.