Hardlooptag – 10 vragen over mijn hardloopavonturen

Hardlooptag – 10 vragen over mijn hardloopavonturen

Op runningwithhanneke.nl kwam ik deze hardlooptag tegen. Het is alweer en poosje geleden dat ik een tag schreef. Dus nam ik deze van Hanneke over en beantwoorde ik alle tien de vragen. Wil jij weten hoe ik ooit ben begonnen me lopen? En wat mijn favoriete sportmerken zijn? Klik dan door.

Wanneer ben je begonnen met hardlopen en waarom?

In de zomer van 2013 ben ik voorzichtig begonnen met hardlopen. Ik was net afgestudeerd en dus gestopt met studenten turnen, had gereis en ik moest weer wat gaan doen qua sporten. Pas een jaar later in de zomer van 2014 begon het serieuze vormen aan te nemen en liep ik meerdere keren in de week. Het was vooral om te gaan sporten en wat af te vallen. Ik ben echt met een hele slechte conditie begonnen. Ik liep 6:50 min per kilometer en maximaal 5 kilometer. Maar ik liep en daar ging het om.

Welke apps gebruik je tijdens het hardlopen?

Ik ben gestart met Evy. Ik had niet de app, maar de lessen als bestandje gedownload. Al snel had ik Runkeeper gedownload als app, om eens te zien hoe hard ik eigenlijk liep. Later ben ik gaan lopen met mijn Fitbit en nu loop ik met mijn Garmin Connect.

Op welke schoenen loop je?

Momenteel op deze New Balance Fresh Foam 880v10 schoenen. Het zijn hele fijne zachte schoenen die een goede bounce hebben, vind ik. Het kleurtje is heel tof, maar wel wat besmettelijk (vooral in de regen) maar ach, het zijn maar schoenen.

Die ik hiervoor had zijn van dezelfde lijn, ook in zo’n leuk kleurtje.

Verder heb ik altijd veel op Asics gelopen en op Nikes. De Asics kocht ik in een hardloopwinkel. De Nikes tikte ik op de kop in de Nike Clearance Store. Die schoenen gebruikte ik trouwens ook casual.

Hoe ben jij begonnen met hardlopen?

Langzaam en kort. Toen het een beetje serieuzer werd, heb ik met aangemeld bij Girls Running Squad (het vroegere Girls Love 2 Run Utrecht). Met deze leuke meiden heb ik veel gelopen, veel motivatie gevonden en ook wat techniek geleerd in een aantal workshops.

Ook heb ik een aantal schema’s gevolgd om op te bouwen. Die van Run2Day heb ik wel eens gebruikt en ook die uit het boek van Annemerel. Van 5k naar 10k. Maar ook eentje van 5k om sneller te worden. Die houvast vind ik heel fijn.

Wat is jouw hardloopdoel?

Voor nu is dat lekker blijven doorlopen. Meer over mijn hardloopplannen van 2021 lees je hier.

Wat zijn jouw favoriete sportmerken op dit moment?

Qua kleding draag ik veel verschillende merken. Die Nike Clearance Store zorgde er wel voor dat ik veel Nike kocht. Verder heb ik het een en ander van Asics, van Röhnisch maar ook van de H&M. Maar ik denk dat Nike toch wel mijn favoriete merk is.

Wat is jouw favoriete tempo?

5:45 min per kilometer. Niet te snel, maar wel eentje waar ik moeite voor moet doen. Dan kom ik het meest voldaan thuis.

Wat is jouw hardloopdroom?

De Damtotdamloop lopen! Die is nu al twee keer niet doorgegaan voor mij. De eerste keer, toen ik echt heel fanatiek trainde, werd ik zwanger. En vorig jaar werd ie gecanceld door corona. Ik denk ook niet dat het ‘m dit jaar wordt, ik kan me niet voorstellen dat zulke events dit jaar al plaats gaan vinden. Ooit hoop ik ‘m te lopen.

Wat doe jij naast het hardlopen op sportief gebied?

Ai, confronterende vraag. Want momenteel die ik niet zoveel. Ja ik wandel nu veel met de app Ommetje (ken je die al?). Ik zou wel weer wat meer kracht willen doen, maar daar ontbreekt momenteel de motivatie voor.

Wat voor sport horloge gebruik jij tijdens het hardlopen?

Garmin Forerunner 45S. Het was een hele zoektocht naar een ander horloge, nadat ik besloot niet verder te willen met Fitbit. Ik vind het vooral fijn dat ik trainingsprogramma’s (interval, pyramide) vooraf kan installeren.

Wat is jouw hardloopdroom? En hoe ben jij ooit gaan rennen?
Liefs Aaf

Wil jij deze hardlooptag kopiëren? Dat mag. Vermeld je dan wel even dat het origineel van runningwithhanneke is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.