Hardloop update 2021

Hardloop update 2021

Begin dit jaar blikte ik terug op mijn hardloopjaar 2020. 2020 was een prima hardloopjaar. Hoewel alle hardloopdoelen logischerwijs wegvielen, heb ik een prima hardloopjaar gehad. Mijn doel van 2021 borduurt daarop voort. Mijn doel is lekker blijven lopen. En na twee maanden in het nieuwe jaar is het tijd voor een update. Lees je mee?

Januari

Ik begon toch best goed met een heerlijk rondje op 3 januari. Maar de brakke nachten en de pittige avonden zorgden er voor dat ik niet de energie had om te lopen. Als Lauren om 20:00 uur eindelijk sliep, lag ik er niet veel later in om ook te gaan slapen en wat uurtjes te maken. De donkere en druilige dagen hielpen ook niet echt mee. In totaal liep ik in januari 5 keer. Toch wel iets minder dan die twee keer per week die ik idealiter voor ogen heb. Maar aan de andere kant; hardlopen moet vooral leuk zijn en ik liep wanneer ik wel zin en energie had.

Februari

Begin februari werd ik flink ziek. Wat hoofdpijn en vermoeidheid op vrijdag werd al gauw een zere keel op zondagochtend. Gelukkig kon ik me diezelfde ochtend al laten testen en kreeg ik 12 uur later de uitslag: negatief. Een gewone verkoudheid dus. Maandag was ’t er nog niet beter op geworden en meldde ik me ziek. Ik sliep de halve dag en hardlopen zat er echt niet in. In totaal ben ik 9 dagen ziek geweest en heb 14 dagen niet gelopen. Dat hakte er behoorlijk in.

De laatste twee weken van februari lukte het me daarentegen wel om twee keer per week te lopen; drie keer buiten en één keer op de hardloopband op zolder. Nou moet ik zeggen dat het weer in februari ook goed meehielp. Zowel de sneeuw spoorde me aan om toch m’n hardloopschoenen een te trekken, als ook het heerlijke zonnige weekend.

Afgelopen weekend heb ik zelfs weer in een t-shirt gelopen. Hoe heerlijk is dat?! Gewoon een rondje hobbelen in de zon, zonder plan, zonder route. Dat zijn eigenlijk de allerlekkerste, relaxte rondjes. Dat zijn ook de loopjes waar in naar uitkijk komende lente. In een t-shirt met korte mouwen, en misschien zelfs in een korte broek, maar gewoon lekker de deur uit gaan en rennen zonder plan.

Ik heb echt ontzettend zin in de lente, in het lekkere weer dat er aan komt en ik hardlopen in m’n lente outfit. Ik zal gaan proberen om weer twee keer per week te gaan lopen, dat zou toch moeten lukken? Maar no pressure, het moet leuk zijn en vooral lekker voelen. Maar de hogere temperatuur en de langere avonden helpen daar altijd bij, weet ik uit ervaring.

Ook dit jaar zal er geen hardloopevent zijn, schat ik zo in. Dat betekent voor mij ook geen doelen, geen Damloop bijvoorbeeld. Ik ga ervanuit dat die ooit nog eens op mijn pad komt. Dus dat is oké. Ik heb er vrede mee, en ik heb mijn hardloopdoel erop afgesteld. We gaan zien wat dit jaar brengt.

Wie weet hoe mijn update er over twee maanden weer uitziet… Ben jij nog lekker aan het lopen de afgelopen weken? Lukt het jou om zonder doel te lopen?
Liefs Aaf

2 gedachten over “Hardloop update 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.