Gender reveal taart! It's a …

Gender reveal taart! It's a …

Ho ho, voordat je denkt dat ik opnieuw in verwachting ben. Deze taart is niet voor mij, maar door mij gemaakt! Mijn broertje en zijn vrouw verwachten een kindje en ik heb aangeboden om een gender reveal taart te maken voor de familie. Ik vertel je hoe ik de taart maakte en natuurlijk welke kleur de binnenkant heeft gekregen.

Toen bekend werd dat mijn broertje en schoonzusje in verwachting waren heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ze het leuk zouden vinden als ik de gender reveal taart zou maken. Voor onszelf heb ik toen cakejes gebakken om het geslacht bekend te maken. Het leek me al een hele poos superleuk om eens een echte gender reveal taart te bakken. Gelukkig vonden zij het ook een leuk idee.

Ik vroeg of zij al wel wilden weten welke kleur het moest zijn of dat ze ook verrast wilden worden door de binnenkant van de taart. Ze waren zó nieuwsgierig dat ze het graag zo snel mogelijk wilden weten. Dus bij de verloskundige. Dus daarna facetimeden we eventjes en vertelden ze welke kleur de binnenkant moest krijgen.

Taart bakken

Thema
En zo kon ik dus aan de slag. Omdat ze dol zijn op pinguïns, was ik al gauw uit het thema. Om me alvast wat voor te bereiden ging ik een avondje pinguïns maken van fondant. Wat een klusje was dat. Ik googelde nog wat tips: met een prikkertje zet je het hoofdje goed vast op het lichaampje. Het gezichtje heeft de vorm van een hartje en als je een kegeltje draait van een klein stukje oranje fondant en dat dan insnijdt, heb je ene snaveltje.

Ik moet zeggen dat het best goed lukte. Dus een paar dagen voor het bakken van de taart ging ik voor de tweede keer aan de slag met fondant. Ik maakte twee pinguïntjes en besloot ter plekke om ze aan te kleden met een sjaal en muts en met oorwarmers. Ook in het mutsje zit een prikkertje om deze goed op het hoofdje vast te zetten. Ik gaf ze ook nog voetjes, zo waren ze helemaal af.

Taart bakken
De taart bakte ik met een biscuit beslag. Ik had het beslag al in een ingevette taartvorm gestort toen ik me bedacht dat er natuurlijk een kleurtje bij moest! Gauw het beslag weer teruggedaan in de kom en een par druppels kleurstof erbij. Ik blijf het wonderlijk vinden dat die paar druppels zo mooi verdeeld worden door het beslag en alles een kleur geven.

Ook maakte ik botercrème en daar voegde ik ook een paar druppels kleurstof aan toe. Alles, inclusief mijn handen, was nu gekleurd! Haha.

Decoreren
Nadat de taart gebakken en afgekoeld was haalde ik ‘m uit de vorm. Hij scheurde een beetje, waardoor ik goed kon zien hoe de binnenkant eruit zag. Oe, dat is fel! Gaaf.

Ik sneed de taart doormidden en smeerde er wat gekleurde botercrème tussen. Ik voegde ook nog wat suikerdecoratie toe voor de textuur en zette de bovenkant er weer op. De taart was wat bol geworden in de oven, dus ik sneed ‘m nog even recht af. Vervolgens smeerde ik ‘m helemaal in met botercrème en beklede ‘m met wit fondant.

De basis stond 😀. Ik prikte de pinguïnnetjes erin en maakte twee vraagtekens in blauw en roze. Zo was het overduidelijk een gender reveal taart. Van de restjes fondant maakte ik sneeuwvlokjes. Ook deed ik er nog wat suikerdecoratie in de vorm van sneeuwvlokjes op. Ten slotte deed ik nog een randje fondant om de taart heen, want je zag nog een klein beetje het gekleurde biscuit.

En toen was dit het resultaat!

Taart aansnijden

Ik nam de taart mee naar Enschede in een taartdoos (superhandig ding van de Ikea!) en toen was het tijd om ‘m aan te snijden. Tromgeroffel… de binnenkant is…

BLAUW!

In alle enthousiasme heb ik helaas geen goede foto van de binnenkant kunnen maken (amateur blogger he 😉). Maar je gelooft me vast. Iedereen was dolenthousiast en at de taart lekker op. Echt een suikerbommetje met al dat fondant.

Hieronder zie je taartdoos met taart. Het handvat maakt dat je de taart super eenvoudig kan tillen. De onderkant kan je ook omdraaien als je cupcakes wil vervoeren. Door de richeltjes zullen de cupcakes niet verschuiven. Echt een fijn ding, dit is ‘m (non spon).

Hier deed ik de blauwe kleurstof door het deeg. Slechts een paar druppeltjes maken het deeg gekleurd. Blijft leuk om te zien.

Een neefje

Ik vind het superleuk om nog een neefje te krijgen. Mijn beide broers zijn dus vader van een zoon en die twee jongens zullen vrienden worden. Kan bijna niet anders. En hoewel ze vast ook heel lief zouden zijn voor hun dochter, vind ik hen beide echte jongens papa’s. Lekker wild, stoeien en klieren. Dat wordt helemaal leuk.

Ik vond het supertof om deze taart voor ze te mogen maken. Wat een vertrouwen gaven ze me ook, want dit had ik nog nooit eerder gedaan. Dit smaakt wel naar meer en ik kijk er nu al naar uit om nog een keer een mooie taart te maken. En dan uitgebreider. Met een lekkere vulling en misschien wel drie lagen!

Wil jij ook een mooie taart?

Mocht je er ook eentje bij me willen bestellen, dan kan dat. Neem even contact met me op over je wensen en hoe & wat. Dan komen we er vast uit! Ik begin zo gewoon een nieuwe onderneming 😉. Grapje hoor, dit moet vooral een hobby blijven. Maar om anderen blij te maken met zo’n mooie taart is wel heel leuk. Dus neem vooral contact met me op als je een taart wil bestellen.

Maak jij ook wel eens taarten? En gebruik je dan fondant of marsepein?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Gender reveal taart! It's a …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.