Gaan we dit jaar op vakantie in Nederland?

Gaan we dit jaar op vakantie in Nederland?

Het antwoord op deze vraag is hoogstwaarschijnlijk ja. Hoewel ik dolgraag naar het buitenland zou willen, denk ik dat dat er nog niet inzit deze zomer voor ons. Dat betekent dus op vakantie in Nederland. En Nederland heeft genoeg te bieden. Afgelopen jaren hebben we al mooie regio’s ontdekt en ik weet zeker dat we dit jaar weer wat moois vinden. Zo lijkt vakantiepark de Leistert in Limburg me een hele fijne vakantieplek. Ik vertel je er meer over. Lees je mee?

Vakantiepark met peuteractiviteiten

Vorig jaar speelde dit nog veel minder, want Lauren had genoeg aan speelgoed in huis. Maar dit jaar gaan we op zoek naar een vakantiepark waar er genoeg te doen is voor Lauren. Een kinderboerderij, een zwembad, speeltuinen, een indoor speeltuin voor als het slecht weer is, leuke eetgelegenheden afgestemd op kinderen.

Online zocht ik op bungalowparken Nederland en zo kwam ik uit bij de Leistert*. Dit lijkt me een heel erg geschikt park, met camping, om een heerlijke week vakantie te hebben. Mochten we daar naartoe op vakantie gaan, dan hopen we deze activiteiten allemaal te doen.

Speeltuin

Een van de vermakelijkste uitjes is toch wel naar de speeltuin. Lauren is dol op de glijbaan en inmiddels mag ik haar niet meer helpen door een handje te geven, ze wil zelf de glijbaan afglijden.

De grote speeltuin van recreatiepark de Leistert is ook echt heel groot! En er is genoeg te doen voor jong en oud. Er zijn schommels, kleine trampolines, meerdere klim- en klautertoestellen en natuurlijk ook een glijbaan. Voor de oudere kids is er een grote jumbotoren met verschillende glijbanen en een kabelbaan. Dat klinkt heel tof, voor over een paar jaar.

Verdeeld over het park vind je kleinere speelhoekjes. Perfect om even met Lauren een half uurtje te gaan spelen aan het einde van de ochtend bijvoorbeeld. Lekker overzichtelijk en na een half uurtje is het vaak ook wel mooi geweest.

Bij slecht weer is er ook een indoor speeltuin. Van speelhuisjes tot klim- en klauter toestellen. De indoorspeeltuin grenst aan het terras en de Via Verde, waar je een hapje of een drankje kan bestellen. Ben benieuwd of Lauren dat ziet zitten dat zij alleen speelt en wij met een kop koffie op het terras zitten, haha. Momenteel is het bij alles “Mama, kom”.

Zwembad

We zijn nog maar één keer met Lauren naar het zwembad geweest, dat was op vakantie in Friesland vorig jaar. Dat was eerst even wennen, maar toen ze eenmaal oké was, vond ze het heel leuk. Ik hoop dan ook dit jaar weer met haar te gaan zwemmen en te spelen in het pierenbadje. De Leistert heeft een subtropisch zwembad met een peuter- en kleuterbad inclusief speeltoestellen. Niet onbelangrijk: het water is 32 graden. Lekker warm!

Spelen met water

De camping met zwembad biedt nog meer mogelijkheden om in en met water te spelen. Als het zomers warm is, kan je ook terecht bij het buitenbad. Ook daar is genoeg te doen met golfslag in het water, een glijbaan en een peuterbadje. Ik zie ons al zitten hoor, met een handdoekje in het gras, wat speelgoed en wat lekkers mee. Samen spelen in het water en aan het eind van de middag een ijsje eten. Dat is een perfecte zomerdag. Wie weet…

Naar het strand

Hoewel de Leistert niet aan de zee ligt, heeft het wel een strand. Op het kinderdagverblijf speelt Lauren ook veel buiten in de zandbak en zomers mag ze met water kliederen. Dus ik denk dat ze het strand van de Leistert superleuk zal gaan vinden. Een beetje harken, moddertorentjes bouwen en als het echt warm is met de voetjes in het water.

Uiteten

Bij vakantie hoort natuurlijk lekker eten. Wij proberen dan thuis eten af te wisselen met uiteten. Ik heb al even op de kaart gekeken van Via Verde, een van de horecapunten van de Leistert, en er is volop keus. De pizza taco, met nacho’s, wil ik wel eens proberen. Maar een patatje met en een rundvleeskroket staan ook op mijn vakantiemenu.

Minidisco

Doe de hokey pokey! Een minidisco hoort echt bij de zomervakantie vind ik. Toen ik vroeger met mijn ouders naar de camping ging, in Nederland en in Frankrijk, vond ik het heel leuk om naar de minidisco te gaan. En later naar de grote disco natuurlijk! De minidisco is een van de activiteiten van het recreatieprogramma. Momenteel wordt er veel online verzorgd, zo ook de minidisco, maar ook buiten wordt er nog genoeg gedaan. Een stoepkrijtwedstrijd, zandsculpturen maken of een Disney tocht over de camping. Ik denk niet dat we ons hoeven te vervelen.

Accommodatie

Naast alle faciliteiten is een huisje natuurlijk erg belangrijk. Dat moet, vind ik, van alle gemakken voorzien zijn. Lauren krijgt een aparte kamer, zo slapen we alle drie goed en als het even kan, wil ik een bad of een sauna in het huisje. De keuken moet volledig zijn en wat echt een harde eis is, is een goede bank. Huisje die veredeld tuinmeubilair hebben staan boek ik simpelweg niet.

Zowel op de camping als op het recreatiepark is er volop keuze. Grote en kleine huisjes, chalets, tenten, bungalows en vakantieboerderijen. Zover ik kan zien zijn alle accommodaties modern en van alle gemakken voorzien. Ik denk dat wij kiezen voor een kindvriendelijke voorziening, met een bolderkar, een kinderstoel, een kinderkapstok (hoe leuk), een traphekje en een omheinde tuin. Alles om voor ons alle drie de vakantie zo relaxed mogelijk te maken.

Gaan we wel of niet?

Ik vind het lastig om te beslissen of we op vakantie gaan naar een bungalowpark dit jaar. Het ziet er bij de Leistert heerlijk uit, maar ook zij hebben last van de lockdown. De horeca is dicht, de indoor speeltuinen zijn dicht, het zwembad is dicht. Dat maakt het toch allemaal net ietsjes minder aantrekkelijk. Als we op vakantie gaan dan wil ik ook elke dag met Lauren wat anders doen. Natuurlijk de speeltuinen zijn tof, maar het zal maar net een weekje prutweer zijn (zoals wij vorig jaar hadden, meeh). Dan is het wel heel zuur dat je verder niet zoveel kan ondernemen.

Ik denk dus dat wij, net als heel veel anderen, toch eventjes wachten tot duidelijk wordt dat de maatregelen wat versoepeld gaan worden. Geen probleem om een tijdslot ergens te boeken, als we maar wel kunnen gaan. Hopelijk lukt het ons dan nog om een fijn huisje te bemachtigen en dan is het hopen op heerlijk zomers weer.

Ben jij wel eens bij de Leistert geweest? Deel dan jouw ervaring met me, dank je wel.
Liefs Aaf

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Leistert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.