Friday Favourites – Juli

Friday Favourites – Juli

De laatste vrijdag van de maand juli en dat betekent dat het tijd is voor Friday Favourites. 

1. Favourite show: We zijn er bijna!
Oké dit is stiekem een beetje gênant, een echte guilty pleasure. Ken je ‘We zijn er bijna’? Een reisprogramma van Omroep Max waarin een groep 60+ers samen op ANWB-reis gaat, gevolgd door Martine van Os. Kneuterige Hollandse televisie.

Van alles komt voorbij: steenkolen Engels (“ken ai hef wat kersen?”), de dikste auto’s en caravans, wijn in 2 liter-pakken* en blikken bier, sowieso veel neutjes, borreltjes, schnaps en andere alcoholische drankjes, jeu-de-boules en handige magnetische ballen-oprapers, movers (om je caravan mee te moven), lootje trekken voor je plekje op de camping, badjassen en crocs, schotels om in een ver land toch Nederlandse tv te kunnen kijken, een wasdroger in campingformaat die te hard rammelt, routewijzigingen, wijze/ droevige/ aangrijpende levensverhalen, Wimmen/ Henken/ Willen/ Ansen/ Tiny’s, lokale kerken (“prach-tig”), gekke hobby’s, op vrije dagen (vakantie = vrij?) de caravan poetsen, met de hand uitgeschreven routes op het dashboard en “flink gassen want ander red je het niet om de steile weg op te rijden om de camping af te komen”.
(tip: google even een we-zijn-er-bijna-bingokaart 😉)

Sinds afgelopen week is er weer een nieuw seizoen op de maandagavond en via NPO zijn alle oude afleveringen ook te zien! Pas op: verslavend lachwekkend! Maar ook serieus leuk om te kijken voor de mooie plekken die ze bezoeken.

* Niets mis mee overigens, wijn uit pak is precies dezelfde kwaliteit als wijn uit fles. Maar het is wel lekker typisch!

2. Favourite thing to eat: CornettoOh zo lekker. En dan vooral het welbekende puntje. Of de eerste hapjes met chocola en nootjes. Een lekker verkoelend toetje na het eten. Yep, daar maak je me blij mee 🙂! De afgelopen week at ik er bijna iedere dag één, oeps!

3. Favourite outfit: Rode instappers, jumpsuit en zonnebrilIn het kader van de zomer: wat trek ik het liefste aan? Vorig jaar op Bali kocht ik deze instappers. Ze lijken op Toms maar het zijn Wakais (niet te koop in NL helaas). Ik ben er zo blij mee; ik stap er zo in, ze zitten en lopen lekker en ze zijn heerlijk luchtig. Daarop draag ik dan het liefst dit jumpsuitje, afgelopen mei gekocht bij Esprit in Brussel. En dan natuurlijk ook deze zonnebril erbij!

4. Favorite activity: Varen
Bootje varen, met stip onze favoriete activiteit de laatste tijd. Sinds we de boot hebben is het alleen nog maar mooi weer in Nederland. We varen zo’n drie keer per week. Doordeweeks na werk varen we een uurtje of twee. We nemen dan een salade of iets anders makkelijks te eten mee aan boord. En in het weekend gaan we vaak iets langer varen, ook met vrienden erbij. Het leukst blijft toch wel varen door de Oudegracht terwijl de terrassen vol zitten. Lekker mensen kijken, die op hun beurt weer (jaloers, ha!) naar ons kijken. Het zuidelijke gedeelte van de Oudegracht is prachtig door alle mooie panden die aan het water staan. Je kijkt je ogen uit en elke keer zie je weer iets nieuws.

5. Favourite shopping: Zandloper
Deze maand kocht ik vrij weinig. Een zomerse trui voor op de boot, zonnebrand (nodig!) en wat andere kleine dingetjes. Maar met één aankoop ben ik echt wel heel blij! Ik kwam ‘m tegen en wist meteen: Die wil ik! Mmh, lekker materialistisch Aaf.. Anyway, het gaat over deze zandloper van de Bijenkorf. Hij is 30 cm hoog en doet er ongeveer 90 minuten over. Wat overigens even duurde voordat we dat doorhadden ;-). Ik weet niet wat het is, maar ik vind ‘m stylish, strak en ook rustgevend. Yep een goede aankoop. Nu met 30% korting bij de Bijenkorf, ook in goud én ik andere maten.

En dan gaan we nu augustus alweer in! Ben benieuwd hoe mijn favorieten van deze maand er strakjes uitzien! Wat was jouw favoriete moment van afgelopen maand?
Liefs
Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.