Friday Favourites: April

Friday Favourites: April

Het is alweer de eerste week van mei! En we kunnen heerlijk genieten van de pre-zomer in Nederland. Mij hoor je niet klagen. Ook zit mijn eerste volle maand online erop. Tijd om even terug te kijken naar april.

❤ Paasbrunch Met de groep vrienden van de middelbare school (we zijn al meer dan 16 jaar vrienden) houden we elk jaar een kerstdiner. Leuk weetje: dit jaar staat die gepland in juni, haha. Lieke opperde om dit jaar, voor wie wil aansluiten, ook een paasbrunch te houden. En zo geschiedde. Op Tweede Paasdag vanaf 12 uur was iedereen welkom bij Peter en Mats, die de tafel op hun paasbest hadden gedekt (incl. deze kuikentjes). Iedereen was er en nam wat mee. Ik bakte mijn famous Lemon Meringue Cheesecake en dat was een succes! Velen waren brak van de Paasvuren die avond/nacht ervoor (Twentse tentfeestjes in de kleinere dorpen waar grote paasvuren worden aangestoken), Niek viel zelfs nog even in slaap op de bank haha. Na het eten speelden we spelletjes en tegen 5 uur moesten Oscar en ik helaas het feestje verlaten want er stond nog een Paas-Gourmet op de planning (#morefood). Een hele fijne middag.

❤ Wijnopleiding + examen
In januari zijn we bij PLUS gestart met de vernieuwde wijnopleiding. We zetten een pilot op en ik nam deel als cursist. Zo kan ik precies zien hoe de lessen zijn opgebouwd, hoe het lesmateriaal valt en wat het niveau is. Bij deze wijnopleiding hoort ook een officieel WSET level 2 examen, welke gepland stond op 5 april. Dat betekende dus ouderwets de boeken in. Elke week hield ik de lesstof netjes bij, maar de dagen voor het examen was het toch wel echt even blokken! Met een wijntje erbij natuurlijk, je moet wel je huiswerk doen haha 😉. En ik mag met trots vertellen dat ik geslaagd ben met verdienste! Yes, een diploma erbij en natuurlijk veel kennis van wijn opgedaan.

❤ SYR
Happy 28th birthday lieve Lieke! Samen met een andere vriendin vierden we dit bij SYR. In dit restaurant werken vluchtelingen of mensen met een vluchtelingenachtergrond, die affiniteit voor horeca hebben samen met Nederlandse collega’s. Goed eten en goed doen dus, een top combinatie. Als voorgerecht bestelden we de vega-bitterballen (aanrader!), falafel en brood met heerlijke dip. En als hoofd at ik Samke Harra van Zeebaars, wat heel erg lekker was. Als je in Utrecht woont is dit zeker een aanrader om naartoe te gaan!

❤ VIB-loopVorige week schreef ik er al uitgebreid over. Na de hitte in Enschede waar ik niet onder het uur liep, zocht ik een herkansing. En die vond ik al die week erop. Het was nat, koud, klein en een dubbel parcours (2x hetzelfde rondje) maar het was fijn. En ik liep onder het uur, yes. Na Enschede twijfelde ik een beetje aan mezelf; “had ik mezelf wel to the max gegeven, ik had er toch voor getraind?, waarom lukt het nu niet?, zie je wel je kan helemaal niet hardlopen!”. Onzin natuurlijk, met deze hitte waren er veel lopers die hun doelen niet haalden. Des te gelukkiger was ik dat ik afgelopen zondag al revanche kon nemen en kon bewijzen aan mezelf dat ik wél kan hardlopen.

❤ Klussen in de achtertuin
Na het zomerse weekend in Enschede, kwam een wat frisser weekend. Daarin gingen Oscar en ik verder klussen in de tuin. Hij heeft de afgelopen zaterdagen zoveel werk verzet, door het schuurtje af te breken en er een veranda van te maken. Er stond nog veel werk op de planning, zoals het plafond met inbouwspotjes erop schroeven. Mijn taak was om de gaten op de juiste gatenn in de juiste planken te maken. Dus boren, decoupeerzagen en vastschroeven. En ik moet zeggen, het is heel mooi geworden. Kom maar op met die zomeravonden!

❤ Medaille Enschede Marathon – 10K
medaille
Deze staat voor het feit dat ik geen hardlopen ben (dacht ik) maar toch een hardlopen ben (want ik loop hard, yes). No more words needed.

❤ Koningsdag in AmsterdamWe vierden Koningsnacht in Utrecht, waar we heerlijk over de Vrijmarkt struinden. Daar tikte ik een 2-persoonsgourmetsetje op de kop, haha. Koningsdag vierden we met vrienden in Amsterdam. Via station Zuid, door het Vondelpark, via het Leidseplein en over de Prinsengracht. Mijn Fitbit gaf 20.000 aan, wat echt heel veel is, helemaal als je het afzet tegen het tempo waarin we liepen (langzaam, want druk!). Uitgeput kwamen we weet terug in Nieuwegein, waar we nog een heel weekend voor ons hadden. Waarin ik dus die 10k onder het uur liep, had ik dat al gezegd?! 🤣

April was een fijne maand, met doelen, fun en gezelligheid. Mei wordt ook een leuke maand, maar daar vertel ik later dit weekend meer over.
Hoe was jouw april? Heb jij ook zo genoten van het heerlijke zomerweer en de feestdagen?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.