Fondant worteltjes maken voor op de carrot cake

Fondant worteltjes maken voor op de carrot cake

Dit weekend maakte ik een heerlijke carrot cake, met fondant worteltjes erop. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook heerlijk zoet. De worteltaart bak ik wel eens vaker (hieronder vind je het recept), maar nog niet eerder met fondant erop. In dit recept laat ik je zien hoe je deze leuke worteltjes maakt.

Worteltaart

Ben je benieuwd naar het recept van de worteltaart? Ik maakte eerder als eens eentje met drie lagen en dat recept vind je hier.

Worteltaart oftewel carrot cake is een van mijn favoriete taarten om te ballen in de herfst. Vooral de frosting vind ik overheerlijk en maakt de taart echt af. Soms versier ik ‘m met wat toefjes frosting en walnoot, maar deze keer maakte ik er een klein feestje van!

Fondant worteltjes

Je hebt uiteraard fondant nodig: oranje en groene. Zelf had ik geen oranje dus ik heb twee gelijke delen rood en geel met elkaar gemengd.

Maak eerst een klein bolletje. Daar maak je vervolgens een klein worstje van. Vorm ‘m zo dat de onderkant ietsjes smaller is dan de bovenkant.

Vervolgens geef je het worteltje wat reliëf, dan lijkt ie iets echter. Bovenop maak je een gaatje, hier gaat straks het groene stukje in.

Maak van wat groen fondant een lange sliert, die je vervolgens in stukjes snijdt. Pak een stukje en maak van de onderkant een klein puntje.

Maak het gaatje in je oranje fondant een héél klein beetje nat en stop daar het puntje van het groene fondant in. Het wordt al een echt worteltje he?!

Maak nu het groene stukje een beetje plat tussen duim en wijsvinger. Pas op dat je ‘m niet uit ’t worteltje trekt. Snijdt dit een beetje in en voila, je wortel is klaar!

Ik sneed de worteltaart in 12 gelijke stukken en verdeelde 11 kleine fondant worteltjes en een walnoot over de taart. Best goed gelukt, al zeg ik ’t zelf. Vind jij worteltaart ook zo lekker?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.