Everyday reading: 5x chicklit

Everyday reading: 5x chicklit

Het is vrijdagmiddag. Het is bloedheet en ik loop in de stad. Over een half uurtje heb ik een afspraak bij de kapper. Dus ik heb nog 30 minuten te overbruggen. Ik verover een plekje bij Lefebvre op het terras, bestel een wijntje en pak mijn e-reader. Vaak als ik ergens naartoe ga neem ik mijn e-reader mee, om zulke ‘verloren’ momentjes te vullen. De afgelopen tijd las ik 5 boeken uit. Stuk voor stuk heerlijke chicklits: boeken voor meiden. 

Verras me – Sophie Kinsella
Deze auteur is een bekende, en schrijft heerlijke boeken. Ze begon ooit met de Shopaholic!-boeken, maar schrijft nu ook andere verhalen. In Verras me gaat het over Sylvie. Ze is getrouwd met Dan, moeder van tweeling en wonen in een mooi huis. Tijdens een medische checkup vertelt de dokter dat zo beiden gezond zijn en nog zo’n 68 jaar samen hebben. Ze kunnen samen oud worden. Dat klinkt fantastisch, maar het benauwd Sylvia en Dan vooral. Sylvie besluit dat hun leven wat spannender moet zijn en spreekt af met Dan dat ze elkaar gaan verrassen om hun relatie spannend te houden. Denk aan een sexy fotoshoot, “spontane” avondjes uit en zelfs een slang! Je begrijpt, dit levert hilarische taferelen op. Tegelijkertijd komt Sylvie erachter dat Dan iets voor haar verborgen houdt. Hij staat te smoezen maar haar moeder, die hij eigenlijk helemaal niet mag. Ze vindt geheimzinnige berichtjes op zijn telefoon. Wat is hier aan de hand?! Zal hun relatie stand houden? Of eindigt Sylvia als alleenstaande moeder van twee peutermeisjes?

Ik zie je op het strand – Jill Mansell
Ook Jill is geen onbekende in chicklit-land. Haar nieuwe boek Ik zie je op het strand is een heerlijk zomers boek, perfect om te lezen.. op het strand! In dit boek volg je Clemency. Ze zit in het vliegtuig en zit naast een man die overduidelijk geen zin heeft om met haar te praten. Clem probeert het toch en uit onhandigheid gooit ze ook nog eens rode wijn over haar shirt heen. De stille man naast haar leent haar zijn trui en aan het einde van de vlucht hebben ze een echte klik. Totdat hij afscheid van haar neemt op het vliegveld en ze elkaar nooit meer zullen zien… Of toch wel!?

Drie jaar later woont Clem in haar geboortedorp als haar irritante en bloedmooie stiefzus Belle overkomt met haar nieuwe vriend. En ze herkennen elkaar meteen: dat is Sam uit het vliegtuig! De sparkle is er nog, maar uiteraard mag Belle dit niet te weten komen. Lukt het Clem om Sam uit haar hoofd te zetten? Daarnaast volgen we nog meer personages, waar van alles mee gebeurt. Even goed opletten in het begin wie wie is, maar zodra je dat doorhebt lees je het boek zo uit! En ik moet zeggen, het einde verraste me echt!

Helemaal het einde – Lisette Jonkman
Nog niet eerder las ik een boek van Lisette Jonkman. Anderen hebben heel lang gewacht op haar nieuwe boek, las ik online. Helemaal het einde gaat over Roxy, een rockster uit Nederland die het helemaal gemaakt heeft in Amerika. Het rock-‘n-roll leven bevalt haar wel; ze heeft genoeg geld, drank en drugs zijn haar niet onbekend en elke dag is een feestje. Totdat er iets gebeurt waardoor ze mentaal instort. Haar manager stuurt haar terug naar haar ouders, op een boerderij in een klein dorpje in Nederland.

Daar wordt ze geconfronteerd met haar verleden, door de mensen die er nog steeds wonen. Haar ouders, haar zussen en Arno, haar beste vriend van vroeger. In het boek lees je stukken van Arno’s dagboeken, waardoor het verhaal en dus Roxy van een andere kant wordt belicht. In het begin vond ik het lastig om te schakelen tussen de volwassen Roxy en de kinderlijke Arno. Hierdoor wordt het geheim dat Roxy met zich meedraagt steeds gewichtiger en wordt je heel nieuwsgierig naar wat het geheim nu eigenlijk is! De uitkomst viel me uiteindelijk een beetje tegen. Ik had een groter geheim verwacht.

Toch verraste het einde van het boek me. Er gebeurt op de laatste pagina’s nog zoveel, dat je blijft lezen! En dat terwijl dit een vrij dik boek is, zo’n 450 pagina’s. Best flink voor een chicklit, maar geen probleem in dit geval.

Een vrouw van adel – Danielle Steel
Rechtenstudente Jane krijgt de opdracht om een kluis leeg te halen. De kluis behoorde aan een overleden vrouw zonder erfgenamen. Phillip, de veilingmeester, is net zo onder de indruk van de inhoud van de kluis als Jane. Hij zit vol met de meest prachtige juwelen, ringen, oorbellen en oude brieven. Al gauw vinden ze de erfgename van deze bijzondere schat en dit verandert allebei hun levens.

Het gekke aan dit boek vond ik, is dat het vrij snel geschreven is. Waar in andere chicklits sommige situaties in detail worden besproken, vooral als het gaat om liefde en/of lust, gaan sommige stukken in dit boek soms zo voorbij. Ene kant heel jammer, want dat is soms juist zo lekker van zo’n boek. En aan de andere brengt het tempo ook een fris karakter met zich mee. Snap je me nog? Geeft niet, lees het boek maar dan snap je het wel.

Voor mij – Jojo Moyes
Me before you, wie kent ‘m niet? Lou zorgt in dat boek voor de verlamde Will en wordt smoorverliefd. Uiteindelijk sterft hij en blijft Lou met een gebroken hart achter. In een vervolgboek ontmoet zij Sam en wordt weer verliefd. Toch is Lou nog opzoek, naar zichzelf en vertrekt daardoor naar New York. En daar gaat boek 3 over: Voor mij.

Ze gaat werken voor een rijke familie, als assistente van de vrouw des huizes. Ze zit daardoor een heel eind van Sam vandaan, wat heel moeilijk is. In New York ontmoet ze nieuwe mensen, waaronder Joshua die ontzettend veel op Will lijkt. Lou zit tussen twee wereld in: haar hart is in Londen maar haar hoofd in New York. Hoe gaat ze dit overleven? En hoe gaat haar relatie dit overleven?

Stuk voor stuk heerlijke boeken. Allemaal dezelfde genre, maar ook allemaal heel anders. Voor de komende tijd heb ik wat meer romans op de planning staan. Leven en laten leven van Hendrik Groen, Stromboli van Saskia Noord en Super de luxe van Suzanne Vermeer.
Welke boeken wil jij de komende tijd gaan lezen?

Liefs Aafke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.