Eetdagboek: wat eet ik op een thuiswerkdag?

Eetdagboek: wat eet ik op een thuiswerkdag?

Ik vind het heel leuk om een eetdagboek van iemand anders te lezen. Dus ik dacht, ik laat eens zien wat ik allemaal eet op een dag. Het koste me nog best veel moeite om mezelf eraan te herinneren om een foto te maken, voordat ik een hap, haha. Ik wilde zo eerlijk mogelijk mijn dag laten zien, dus ik koos voor een random thuiswerkdag. Kijk je mee met wat ik zoal eet?

Ontbijt

Goeiemorgen. Het is half 8. Lauren heeft net haar fles op en ik smeer haar boterham met pindakaas. Zelf maak ik even een makkelijk ontbijtje want ik moet mezelf nog klaarmaken voordat we op de fiets stappen naar het kinderdagverblijf.

Ik begin de dag, net als elke andere, met een groot glas water en een multivitaminepilletje. Dan heb ik in ieder geval al 200cc water op en wat extra vitamines.

Ik smeer twee crackers; een met filet americain en een met kipfilet. Die met kipfilet heb ik al op als ik bedenk dat ik nog een foto moet maken voor dit eetdagboek. Goed begin dit. Erbij drink ik een zelfgemaakte latte macchiato.

Ik breng Lauren naar het kinderdagverblijf en als ik thuiskom zet ik een kop thee. Ik drink denk ik gedurende de dag zo’n 8 à 9 koppen thee. Die heb ik niet allemaal op de foto gezet hoor.

Taart

Van ’t weekend maakte ik carrot cake met fondant worteltjes. Het nadeel én het voordeel van thuiswerken is dat je zo’n taart helemaal zelf moet opeten. Vervelend (not!). Rond half 11 trakteer ik mezelf op een lekker stukje taart met een kop thee.

Lunch

Rond 13:00 uur krijg ik trek en ik neem een kijkje in de koelkast. Oh er is nog pompoensoep. Lekker! Die warm ik op terwijl ik een broodje smeer; een bruin pistoletje met kipfilet en hagelslag.

Snack time

Rond 15:00 uur krijg ik trek ik zoet. Ik pak drie zure snoepjes, ooe guilty pleasure!

Die zoete trek is nog niet over. Ik overweeg om nog meer snoepjes te pakken, maar ik ben verstandig en eet twee mandarijntjes. Ze waren alleen niet zo lekker, ze zaten vol pitjes. Blegh.

Pre dinner snack

Het is vijf uur en ik ga Lauren ophalen van het kinderdagverblijf. Maar ik merk dat ik trek heb. Das niet handig. Ik beleg twee dunne cracker met zeezout en rozemarijn van Wasa met een plakje kaas. Ooh jongens, dit is zo lekker! Vijftien minuten later spring ik op de fiets.

Avondeten

Het eten had ik vandaag al voorbereid: stoofvlees, met frietjes en een salade. Nog zo’n voordeel van thuiswerken; je kan stoofvlees bereiden op een werkdag. Lauren is ook dol op stoofvlees én op frietjes met mayo.

Op de bank

’s Avonds op de bank drink ik nog een kop thee (of drie) en daarbij eet ik een chocolaatje. Ken je Raffaello? O my. Kokos met witte chocola en een amandel, echt té lekker.

Dit eet ik dus op een dag. Best een beetje gek om alles op de foto te zetten voor dit eetdagboek. Zoals je ziet houd ik van lekker eten. Een taartje op een doordeweekse dag moet best kunnen toch? Ik probeer lekker én gevarieerd te eten. Verder drink ik dus veel thee en een kopje koffie in de ochtend. Wat eet jij op een dag?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.