Een weekendje Texel

Een weekendje Texel

Na een korte radiostilte ben ik er weer hoor! Het was eventjes druk, met van alles en nog wat. Zo was ik dit weekend op Texel. Ook ben ik weer langzaam begonnen met werken en dat kostte best veel energie. Vandaar even de pas op de plaats wat betreft mijn blog. Maar Texel dus. Wat een fijn weekend was dat. Veel gezelligheid, beweging en uitwaaien. Lees je mee?

Een vriendinnetje van me werkt deze zomer bij Strandpaal21 op Texel. In april is ze er naartoe verhuisd en woont nu in een superschattig tuinhuisje in Den Burg. Met een groep vrienden hadden we deze datum al geprikt om bij haar op bezoek te gaan. Het duurde even voordat de plannen concreet werden, maar afgelopen week waren we eruit: met z’n vijven gingen we naar Lieke toe.

Eén auto vertrok dus zaterdagochtend rond 8 uur al uit Enschede en ik pikte een ander vriendinnetje om 9 uur op in Utrecht. In Den Helder stapten de 3 anderen bij mij in de auto en reden we naar de wachtrij voor de boot toe.

op de boot Teso

Naast ons stond een Brabander en die stapte even uit z’n auto om lekker buiten te staan. Hij pakte zijn broodje uit en nam een hap. En toen… Een meeuw greep z’n broodje en hij stond met lege handen. Verrast, overdonderd en teleurgesteld keek ie de meeuw achterna. Het was zo’n typische situatie, wij lagen dubbel van het lachen haha. We boden hem een broodje van ons aan en die at hij veilig op in z’n auto.

Toen mochten we de boot op rijden. We liepen naar boven, dronken een kopje koffie en nog geen 15 minuten laten werden we alweer teruggeroepen naar de auto. We zijn er al bijna. Dat gaat echt snel.

In Den Burg hebben we even bij Lieke thuis gekeken, maar al gauw gingen we door naar De Koog. Daar hadden de andere vier een hotel geboekt en ik zou bij Lieke thuis slapen. We parkeerden de auto en huurden.. een tandem! Of nouja, 3 tandems.

fietsen op texel

Zo’n tien jaar geleden waren we met de vriendengroep ook op Texel en huurden we ook tandems. Opstappen met z’n tweeën is zo raar. En als je achterop zit is het zo gek dat je niet mee kan sturen. Maar als je het eenmaal doorhebt, fietst het best oke. Het gaat lekker hard 😊.

pootje baden op texel Paal21

We fietsten naar Strandpaal21, waar Lieke werkt. Daar hebben we heerlijk geluncht. Ik at een broodje zalm en dronk een alcoholvrij biertje. Daarna liepen we naar zee. Ik wilde wel even pootjebaden. Over het strand liepen we naar de volgende strandslag en toen via de duinen weer terug naar de fiets.

Op naar de volgende strandtent: Strandpaviljoen Vijftien. Daar dronken we biertjes en wijn, aten we nacho’s, bitterballen en falafel. Inmiddels was het half 6 en we besloten de fietsen nog een dagje te houden. (Anders moesten we ze inleveren om 6 uur, dat redden we niet eens meer). Daar hebben we heerlijk in de zon, in de wind op het terras gezeten met z’n zessen.

zonsondergang op texel

Nadat we ons in de hotelkamer even hadden opgefrist was het tijd om te gaan eten. We hadden een tafel gereserveerd bij Beachclub Texel, waar we ook nog de zonsondergang mee konden pikken. (Lekker wazige foto, ik zoomde in vanaf de tafel..)

Daarna droop ik af. Het was tijd om te kolven en ik was gewoon moe. Met de auto reed ik naar Liekes huis, terwijl de rest De Koog onveilig ging maken haha.

ontbijtje

De volgende ochtend startten we lekker rustig op. Ik liep naar de supermarkt voor een lekker ontbijtje en tegen 11 uur gingen we weer terug naar De Koog. We stapten weer op de tandems. Helaas was het niet meer zo zonnig als de dag ervoor, maar koud was het gelukkig ook niet.

de slufter

We fietsten naar de Slufter, een natuurgebied dat verbonden is met de zee. Bovenop de duinen heb je een prachtig uitzicht. We dronken een kopje koffie, deelden een appeltaartje en toen begon het te regenen.

groepsfoto

We maakten op het uitzichtpunt deze heerlijke regenachtige foto met de zelfontspanner. Hoewel een deel van de groep eigenlijk nog wel wilde wandelen in de Slufter, zag ik dat niet zo zitten. Het regende, plus ik wilde eigenlijk wel weer terug naar huis.

Na kort overleg fietsten we weer terug naar De Koog, door de regen. We leverden de fietsen in en stapten in de auto naar de haven. We haalden gelukkig nét de boot van 14.00 (we waren de laatsten die de boot op reden, anders hadden we een half uurtje moeten wachten).

texels schaapje sleutelhanger cadeautje

Uiteindelijk was ik iets voor 17.00 uur weer thuis. Met een klein cadeautje voor Lauren, want dit was mijn eerste nachtje zonder haar. Ze heeft een heerlijk weekend met Oscar gehad, gelukkig. Oscar stuurde me tijdens het weekend lekker veel foto’s van Lauren, want ik miste haar wel hoor. En aan de andere kant was het heerlijk om even uit de mama-modus te zijn, het kolven daargelaten. Weer even gewoon Aafke. Het was een erg fijn weekend. Thanks guys 😘.

Ben jij wel eens op Texel geweest? Heb je toen ook een tandem gehuurd?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.