Drie manieren om de waarde van je huis te verhogen

Drie manieren om de waarde van je huis te verhogen

Het zijn bizarre tijden. De huizenprijzen stijgen de pan uit. Als je je koophuis nu verkoopt, dan moet je natuurlijk ook weer een huis terugkopen. En die zijn ook duur! Voor ons is dat geen optie. Sowieso hebben we geen verhuisplannen nu. De afgelopen tijd hebben we tijd en geld in ons huis gestopt om ons woonplezier te vergroten en de waarde van ons huis te verhogen. Vandaag deel ik drie manieren hoe ook jij dat zou kunnen doen.

Dakkapel

Vorig jaar hebben wij een dakkapel laten plaatsen en de zolder verbouwd. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier. Hiermee hebben we drie kamers en een washokje kunnen creëren én een vliering. Inmiddels is Lauren naar zolder verhuisd en hebben we haar oude kamer vrijgemaakt om die om te toveren tot babykamer. Ook het kantoortje op zolder is klaar en daar hebben we al vele thuiswerkdagen gewerkt.

dakkapel

De dakkapel heeft ons huis groter gemaakt. We hebben enkele vierkante meters kunnen toevoegen aan de zolder. En ook de vliering heeft gezorgd voor meer opslagruimte. Daarmee hebben we waarde toegevoegd aan ons huis. We hebben nu in totaal 6 slaapkamers en een vliering in ons huis. De dakkapel en de dakramen zorgen voor veel licht op zolder. Dat alles zal de waarde van ons huis zeker verhogen.

Natuurlijk is het een flinke klus en een fikse investering, maar ik vind het dubbel en dwars elke euro waard.

Overkapping met glazen schuifwand

Je huis uitbouwen is een enorm project. Je breekt namelijk letterlijk je huis open om er een stuk aan vast te bouwen. Daarmee moet je vaak de hele benedenverdieping meenemen. Dat kost heel veel geld en tijd. Een makkelijker manier om je huis te vergroten is het plaatsen van een veranda overkapping in je tuin.

Een veranda is een soort open huisje in de tuin. Die kan je laten aansluiten aan het huis en zo een verlenging maken van je huis. Een veranda kan ook losstaan in je tuin. Wij hebben zelf onze tuinberging opengebroken om er een losstaande veranda van te maken. Het is een heerlijk plekje geworden, waar we in de zomer heel graag onder zitten.

Heb je geen berging die je kan slopen, dan kan je natuurlijk ook een nieuwe veranda bouwen. En die kan je zo luxe maken als je zelf wilt. Met of zonder zonwering, met of zonder zijkanten, met of zonder glazen schuifwand. Heel gaaf vind ik veranda’s met zijwanden en een glazen schuifwand, waardoor je een tuinkamer creëert. Zet er een heater in en je kan er tijdens koudere dagen ook lekker zitten.

Ook met een veranda verhoog je de waarde van je huis, omdat je meer leefruimte toevoegt. Je breidt je tuin uit met een mooie zitplek. Dat zal de waarde van je huis zeker verhogen.

Opknappen keuken/badkamer/vloer

Een andere manier om waarde toe te voegen aan je huis is door een deel te vernieuwen. Denk aan de keuken, de badkamer of de vloer. Als die oud is, kapot en misschien niet meer mooi, dan kan je ervoor kiezen om deze te vernieuwen. Sloop je je hele keuken en laat je een nieuwe plaatsen? Of pimp je ‘m door de kastdeurtjes te verven en een nieuw werkblad te plaatsen?

Zelf heb ik hier (nog) geen ervaring mee. Ons huis is pas een paar jaar oud. Wat we wel hebben gedaan is een nieuwe keukenkast toevoegen aan de keuken. Daar stond eerste een losse, witte servieskast/barkast. En ik wilde heel graag een mooie strakke kast, in de stijl van de keuken. Het was een flinke investering, maar hiermee hebben we de keuken uitgebreid. En dus waarde toegevoegd aan ons huis.

Heb jij plannen om aan de slag te gaan in je huis? Laat het me weten.
Liefs Aaf

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Verasol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.