Dit is onze kerstboom & Laurens eerste kerstbal

Dit is onze kerstboom & Laurens eerste kerstbal

Heb jij ‘m al staan? En zo ja, wanneer heb je ‘m opgezet? Voor of na Sinterklaas? Bij ons stond ie al voor Sinterklaas. Lauren merkt er toch niets van en ik houd van de gezelligheid van de lichtjes in huis. Hoe eerder hoe beter. Vandaag laat ik je onze kerstboom zien.

Op dinsdag 3 december stuurde ik Oscar naar de Praxis. De afgelopen twee jaar hebben we daar onze boom met Airmiles gekocht en dat beviel goed. Vorig jaar hadden ze de bomen alleen buiten staan, waardoor we een kletsnatte boom de auto en de woonkamer in moesten tillen.

kerstboom

Gelukkig was het dit jaar droog en kocht Oscar dus een droge boom. ’s Avonds toen ik ook thuis was van het werk hebben we de boom samen naar binnen getild en in de voet gezet. Deze voet kochten we 2 jaar terug bij de Praxis en gebruiken we sindsdien ieder jaar.

kerstboom

Even het netje opensnijden. De boom viel heel mooi open. Ooh Oscar had een goeie uitgezocht. Lekker vol en een goede vorm. Ik ben er blij mee. (Sorry voor de blurry foto, ik moet nog even wennen aan de nachtstand van mijn iPhone).

kerstboom

En toen de lampjes en ballen erin. De lampjes kochten we ook twee jaar terug bij de Praxis. Geen idee hoe lang die is, maar hij gaat makkelijk een stuk of 7 keer om de boom heen. De kerstballen zijn van de Ikea, ook twee jaar terug. Ze zijn van plastic, wat ik ideaal vind. Mocht er eentje kapot vallen dan valt ie niet stuk. Scheelt een hoop glas in huis.

Heb je dit al gelezen: 10 cadeautips voor kerst

kerstboom

En zo ziet ie er ’s avonds uit. Gezellig hè?! Zoals je ziet houd ik niet van een over de top boom, met allerlei hippe ballen. Hij moet vooral gezellig en knus zijn. Zodra ik ’s avonds thuis kom van werk gaat ie aan en pas als we naar bed gaan weer uit. Ook ’s ochtends als het nog donker is dan zet ik ‘m tijdens het ontbijt eventjes aan. Gezellig toch!

Wil je onze kerstboom van vorig jaar zien? Bekijk ‘m hier op mijn Instagram!

Laurens eerste kerstbal

Al een tijdje terug kocht ik deze bal bij de Hema. Het is de enige van glas in de boom. Door aan het kapje te draaien gaan de lampjes in de bal aan. Het lijkt me supertof om Lauren elk jaar een kerstbal te geven of te laten uitzoeken. Elk jaar komt er een bal bij te hangen en zo betrek je haar ook een beetje bij het optuigen van de kerstboom.

Ik moet nog wel even verzinnen hoe ik ze ga bewaren, want ik zou het ook leuk vinden om over elke bal een klein verhaaltje te schrijven: Welk jaar, wat ze toen allemaal at en deed en hoe we kerst vierden. Ik hoop dat ik deze traditie lang kan voortzetten 😊.

Heb jij kersttradities? Hopelijk heb jij ook een mooie en gezellige boom staan waar je elke donkere avond van kan genieten. Alvast een hele fijne kerst!
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Dit is onze kerstboom & Laurens eerste kerstbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.