Dit is mijn hardloopdoel voor 2020

Dit is mijn hardloopdoel voor 2020

Ik ben weer aan het hardlopen! Hoewel het weer nog niet echt meehelpt en ik soms de motivatie van ver moet halen, trek ik met enige regelmaat weer mijn schoenen aan voor een rondje rennen. En dat moet ook want ik heb een hardloopdoel voor 2020. Welke? Dat lees je hier.

Hoe werd ik een hardloper?

Misschien weet je wel dat ik nu zo’n beetje 6 jaar ren. Heb je twee jaar geleden dit artikel gelezen, waarin een klein beetje meer vertel over mijn hardloopgeschiedenis?

Inmiddels noem ik mezelf een hardloper. Ik word blij van lopen, ik moet echt af en toe mezelf uitlaten en ik ben een leukere vrouw en moeder als ik ren.

Weer opbouwen na de bevalling

Vorig jaar, na de bevalling en toen het mooi weer werd, trok ik al gauw mijn hardloopschoenen weer aan. Misschien een beetje te vroeg, want mijn hoofd was er echt nog niet klaar voor. Een paar weken later probeerde ik het nog eens en dat ging veel beter. Rustig aan, beetje bij beetje bouwde ik op. Dat ging best goed en ik liep zelfs al een keertje 5km in 30 minuten!

Winter

Maar toen de winter zich aandiende liep ik minder. Ik vond (en vind) het nu niet prettig om in het donker na werktijd nog te rennen. Sinds ik moeder ben, ben ik me enorm bewust van mijn eigen kwetsbaarheid. Als me iets overkomt, dan is Lauren haar moeder kwijt. Ik liep daarom alleen nog in het weekend, overdag. Maar soms ook niet.

Hardloopband

Maar daar was dé oplossing: we hebben een hardloopband voor op zolder gekocht. Natuurlijk is het geen vervanging van de buitenlucht, maar dit geeft me (en Oscar ook) meer mogelijkheden om te sporten. Als ik alleen thuis ben en Lauren ligt al op bed of als ’t met bakken uit de lucht komt, dan kan ik in ieder geval een stukje rennen. Vaak zet ik dan Greys Anatomy aan op de iPad en loop ik precies 1 aflevering (42 minuten, haha).

Mijn hardloopdoel voor 2020

Oké, maar nu even terug naar de essentie van dit artikel. Mijn hardloopdoel.
Ik ben dus weer lekker aan het rennen. De eerste intervaltraining heb ik inmiddels ook alweer gedaan en mijn plan is om dit verder en verder uit te bouwen tot zo’n 16 kilometer. Dat is letterlijk nog een lange weg te gaan, maar ik wil het echt heel graag.

Dit jaar heb ik mijn zinnen gezet op de Damloop. In 2018 was ik er heel hard voor aan het trainen, maar mijn zwangerschap gooide wat dat betreft roet in het eten. Dus dit jaar wordt het een revanche. Ik hoop op een startbewijs via mijn werk, maar via een andere weg sta ik ook voor open.

Mijn doel? Uitlopen. Ik hoef ‘m echt niet binnen de anderhalf uur te lopen. Het wordt sowieso een PR want ik heb deze afstand nog nooit eerder gelopen haha. Ik wil ‘m daarnaast ook fris uitlopen. Natuurlijk mag ’t pijn doen en ga ik er hard voor werken, maar hardlopen moet wel leuk blijven. Daar goed te trainen en met plezier te lopen, hoop ik dat de Damloop vooral een mooie loop wordt.

Heb jij de Damloop als eens gelopen?
Liefs Aaf

Eén gedachte over “ Dit is mijn hardloopdoel voor 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.