De zoektocht naar de perfecte elastiekjes voor mijn haar

De zoektocht naar de perfecte elastiekjes voor mijn haar

Iets waar ik enorm blij mee ben is mijn dikke haardos. Ik heb veel en dik haar, er zit iets slag in en van origine is donkerblond met lichte plukken. Ik vind mijn haar mooi en probeer het ook mooi te houden. De juiste shampoo en olie heb ik al gevonden, maar waar ik maar niet uitkom is het beste haarelastiekje. Ik ging opzoek naar een elastiekje dat mijn haar goed vasthoudt en het niet beschadigd. Kijk je mee?

Mijn haar

Dit ben ik met mijn haar! Zoals je ziet is het een flinke bos. Het is heel lang geweest en ook weer kort. Ooit heb ik 30cm van mijn haar gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Op deze foto’s draag ik het veel los, maar in de praktijk (helemaal met de grijpgrage handjes van Lauren) draag ik het toch vaak vast. Al helemaal tijdens het hardlopen. Ik heb dus gewoon goede elastiekjes nodig.

Eisen

Het allerbelangrijkste waar een elastiekje aan moet voldoen is dat het drie keer om mijn staart past, zodat het m’n haar stevig kan vastbinden. Twee keer is niet genoeg, want dan zakt m’n paardenstaart uit.

Daarnaast moet ie genoeg grip hebben, zodat m’n staart niet te snel uitzakt bij beweging en moet ik ‘m ook goed kunnen gebruiken om een slordige knot te maken. Kortom, sterk en elastisch maar wel stevig genoeg.

20 (of meer) verschillende elastieken

Ik heb de laatst jaren heel veel verschillende elastiekjes gebruikt, geen idee hoeveel. Deze, op bovenstaande foto, hebben een hele poos in m’n haar gezeten. Ik heb ze in het bruin en zwart gehad. Deze hielden mijn haren redelijk goed op z’n plek. Maar ik kwam erachter dat het metalen stukje mijn haar beschadigde.

Dus koos ik voor soortgelijke elastiekjes zonder metaal. De linker is rond en de rechter is wat platter. Op zich prima elastiekjes, maar we met een aantal nadelen. Ze rekten vrij vlot uit; ze waren niet stevig genoeg. En het elastiekje paste niet lekker om m’n pols. Als er geen elastiek in m’n haar zit, zit ie wel om m’n pols. Dus dit was niet echt een match.

Toen vond ik deze van Zenner. Het metaal was bedekt met een stukje rubber en er was ook rubber verwerkt in het elastiek. Ooh dat gaf goeie grip. Ideaal om mee te sporten! Ik gebruikte ze niet overdag, want daarvoor waren ze helaas te klein (ze gingen met heel veel moeite drie keer om m’n staart).

Ook deze heb ik maar kort gebruikt. Het is een soort Invisibobble, maar dan van stof. Lekker stevig, had goed grip om m’n haar, maar helaas was het geen succes m ‘m om je pols te dragen, zoals je ziet.

En nu maak ik gebruik van deze! Het is soort panty-stofje dat twee keer naar elkaar toe is gerold. Hij is superlicht, past goed om m’n pols en hij is super-elastisch. Daardoor komt ie makkelijk drie keer om m’n staart, maar heeft ie wel genoeg grip om m’n haar. Ik hoef ook niet bang te zijn dat ie knapt als ik ‘m ver uitrek, want er zit geen begin of eind aan. Hij is nergens aan elkaar gelijmd, dus kan ie daar ook niet knappen.

Uitrekken doet ie wel iets, hij verliest een beetje van z’n oude slanke vorm, maar blijft elastisch genoeg. Je ziet dat op de eerste foto; de grote heb ik al een paar keer opgerekt.

Waar te koop?

Nu wil jij natuurlijk weten waar ik deze heb gekocht?! Nou, ik stuitte er per ongeluk op bij de H&M. Daar was een heel bak met allemaal elastiekjes in de sale. Volgens mij kocht ik deze voor 80 cent, en dan heb je 15 elastiekjes! Ook de andere elastiekjes (behalve die van Zenner) komen van de H&M.

Ik sla vaak een lading elastieken in, want ze liggen overal: in elke tas, in elke broekzak, in de auto, in de andere auto, in m’n fietstas, op de eettafel, op m’n nachtkastje, in de badkamer, op m’n werk, op m’n bureau, in m’n toilettas, in m’n sportla. Oscar wordt er wel eens gek van 😉.

Hopelijk vond je het leuk om een klein inkijkje te krijgen in mijn zoektocht naar het perfecte haarelastiekje. Misschien denk je wel “Goh wat een gedoe’, maar voor mij is een goed elastiekje van belang. Geen gezeur met een uitzakkende paardenstaart of knappende elastiekjes, nét op dat moment dat je haar even vast moet. Ik ben wel benieuwd, wat is jouw favoriete haarelastiek?
Liefs, Aaf

6 gedachten over “De zoektocht naar de perfecte elastiekjes voor mijn haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.