De oplossing voor iedereen die geen groene vingers heeft: kunstplanten

De oplossing voor iedereen die geen groene vingers heeft: kunstplanten

Weetje, ik ben niet goed met planten. Of liever gezegd, ik ben slecht met planten. Ik laat een vetplantje nog doodgaan. Echt..! De enige plant die ik het afgelopen jaar in leven heb gehouden is een lepelplant. Die gaat hangen als ie dorst heeft en komt weer fier overeind als je ‘m dan water geeft. Daardoor hebben we weinig groen in huis, wat het soms wel eens heel kaal maakt. Maar er is een oplossing: kunstplanten.

Momenteel hebben we een hele mooie gatenplant (monstera) in de keuken staan. Ik word helemaal enthousiast als er weer een babyblaadje zich aandiende en uitkwam. Kijk nou hoe mooi!

Maar helaas wordt deze plant met de dag lelijker en lelijker. De bladeren worden bruin en gaan hangen, de nieuwe babyblaadjes komen niet goed uit en toen spotte ik ook nog beestjes! Shit. Dat is echt het einde ben ik bang. Ik weet er gewoon niet genoeg van hoe ik ‘m goed moet verzorgen of oplappen. Ik beloof je, ik doe echt m’n best om ‘m alsnog te redden.

Deze calathea heeft ’t helaas ook niet gered. Ik ben gewoon geen plantenmoeder. Gelukkig kan ik wel mezelf en mijn dochter in leven houden, haha. Maar planten is toch echt andere koek. Ik heb er wel eens over nagedacht om te switchen naar kunstplanten, die kan je immers niet vermoorden.

Mooie kunstplanten

Vroeger waren kunstplanten niet mooi en kon je heel goed zien dat ie van plastic is. Maar tegenwoordig als je goed zoekt kan je echt hele mooie kunstplanten vinden. Van klein naar groot en van bijna ieder soort! Deze drie vind ik heel erg tof!

Ficus

De kunstplant ficus vind ik een heel leuk boompje. Vooral de ficus folia. Mooi groei en een perfecte plant voor op kantoor.

Strelitzia

Misschien zegt de naam je niets, maar als je ‘m ziet dan herken je ‘m direct. De bloem lijkt op een paradijsvogel en met z’n mooie kleuren fleurt ie elk stukje groen op.

Calathea Fasciata

Deze calathea vind ik ook een hele mooie plant. De ronde groene bladeren geven ‘m een frisse uitstraling. Echt een hele mooie kamerplant.

Investeren

Wil jij kunstplanten kopen? Weet dat ze niet goedkoop zijn, maar op de lange termijn zijn kunstplanten zeker goedkoper dan steeds opnieuw echte planten kopen. Het scheelt je daarnaast ook een hoop stress en gedoe. Wel de lusten, niet de lasten.

De enige kunstplanten die we nu in huis hebben zijn hele kleine vetplantjes in de vensterbank van de badkamer en eentje bij Lauren op haar kamer. Maar ik sluit niet uit dat dat wel eens meer zou kunnen worden.

Heb jij wel eens overwogen om over te stappen op kunstplanten?
Liefs Aaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.